Asiatisk barbecuekyckling
Asiatisk barbecuekyckling
4 port
3 kycklingfiléer
grillkrydda
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 msk olivolja
1 lime (saften)
1/2 dl vatten
1 kruka koriander
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär filéerna i 3 delar på längden. Krydda med grillkrydda runt om.
2. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs vitlök och chilifrukt i oljan i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen, tillsätt lime och vatten.
3. Stek kycklingen, eller grilla i grillpanna, så att den får stekyta. Lägg över den i en ugnssäker form och häll över vitlöks- och chilioljan.
4. Tillaga kycklingen i ugnen tills den är genomstekt, 8-12 minuter beroende på storlek. Strö över koriander precis före servering.
Detta bjöd Christian mej på när jag kom hem från magdansen idag. Det var jättegott!! Kycklingen blev verkligen mör och saftig! Vi hade couscous till, men det är nog gott med ris eller nåt annat oxå. Receptet kommer från Tasteline (http://www.tasteline.com).