Kryddig thai kyckling

Kryddig thai kyckling
4 port
4 portioner
1 msk jordnötsdolja
1 msk chiliolja
1- 1 ½ kilo kyckling
1 lök
2 röda paprikor
4 klyftor vitlök
½ liter böngroddar
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk/msk soja
Några skvättar Thailändsk fisksås, en msk eller så
½ dl färsk basilika, ca 40 blad
några jordnötter till garnering
några blad koriander
1. Börja med riset, ha gärna i lite grönsaksbuljong för att förhöja smaken.
2. Värm upp oljorna i en stor stekpanna eller i en gryta. Strimla kycklingen och skär upp i lagom stora bitar. Lägg i kycklingen och låt stekas tills de fått en gyllene yta (ska vara genomstekta också!). Häll sedan över kycklingen i en gryta. 3. Stek den hackade löken tillsammans med de hackade paprikorna, detta i ca 2- 3 minuter eller tills mjuka. Blanda sedan ihop löken och paprikorna med kycklingen.
4. Ha i vitlöken, böngroddarna och svartpepparn, låt stå i någon minut, lägg sedan till sojan och fisksåsen.
5. Krydda efter smak och ha i den rivna basilikan. Servera över riset och garnera med hackade jordnötter och koriander.
Ikväll hade vi bjudit hit Kjell och Christina (Christians mamma och styvpappa) på mat. Vi körde lite thailändskt tema och lagade ett nytt recept som Christian hittat på Tasteline (http://www.tasteline.com). Riktigt gott blev det; it's a keeper! Hade köpt thailändskt öl, Singha, till Kjell och halvtorrt vitt vin (som passade bäst till asiatisk mat enligt han på systemet). Blev en mysig kväll!
Vi gjorde en thaiinspirerad efterrätt oxå, skriver receptet på det i ett eget inlägg.