Pasta med ricottapesto och grillad kyckling

Pasta med ricottapesto och grillad kyckling
4 port
280 g pasta
1 burk ricotta (250 g)
1 dl färskriven parmesan (30 g)
1 kruka basilika
1 msk olivolja
3 msk pinjekärnor
1 grillad kyckling
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i durkslag.
2. Mixa ricotta, parmesan, basilika (spara några blad till garnering), olivolja och pinjekärnor grovt med mixerstav.
3. Blanda den varma pastan med röran och servera med grillad kyckling.
4. Garnera med basilikablad.
Vi hade kall grillad kyckling till, men det hade nog varit godare om den varit ganska så färsk och fortfarande varm. Det blir så torrt annars.
Oxå ett recept från LagaLätt. Riktigt enkel och gott, så det blir nog kvar i receptbanken. Vi försöker testa nya recept lite då och då så vi lär oss nåt nytt, annars blir det lätt samma hela tiden.
Kommentarer
Trackback