Pasta med ricottapesto och grillad kyckling



Pasta med ricottapesto och grillad kyckling

4 port

280 g pasta
1 burk ricotta (250 g)
1 dl färskriven parmesan (30 g)
1 kruka basilika
1 msk olivolja
3 msk pinjekärnor
1 grillad kyckling

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i durkslag.
2. Mixa ricotta, parmesan, basilika (spara några blad till garnering), olivolja och pinjekärnor grovt med mixerstav.
3. Blanda den varma pastan med röran och servera med grillad kyckling.
4. Garnera med basilikablad.

Vi hade kall grillad kyckling till, men det hade nog varit godare om den varit ganska så färsk och fortfarande varm. Det blir så torrt annars.

Oxå ett recept från LagaLätt. Riktigt enkel och gott, så det blir nog kvar i receptbanken. Vi försöker testa nya recept lite då och då så vi lär oss nåt nytt, annars blir det lätt samma hela tiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Det är jag som är kullan:

Jag heter Åsa Lundgren och bor i Ronneby tillsammans med Christian, vår son Kasper och vår hund Maya. Uppväxt i södra Dalarna är jag i hjärta och själ en kulla, men bor sedan januari 2008 i Ronneby, Blekinge.

Jag har kanske inte det mest spännande livet, men jag vill ändå dela med mig av vad som är viktigt i mitt liv just nu. Efter att ha flyttat till Ronneby är det långt till familj och vänner som jag såklart saknar. Det här är ett sätt för mig att hålla kontakten med allihopa på en gång :)


RSS 2.0