Australienska tebröd

Idag var vi i bakartagen igen :). Det blev både matbröd och fikabröd. Här kommer receptet på matbrödet som är jättegott!

Det blir ca 25 bullar.
Ingredienser
3 dl mjölk + 2 dl mjölk
1 dl linfrö
1 1/2 dl havregryn
50 g jäst
2 dl lätt creme fraiche
1 tsk salt
3 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
10 dl vetemjöl








Instruktioner
1.
Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrö och havregryn, låt den svalna.
2. Värm 2 dl mjölk till 37 grader. Häll det över jästen, tillsätt gröt, creme fraiche, salt, sirap, bakpulver och nästan allt mjöl.
3. Arbeta ihop degen och låt jäsa i 40 minuter.
4. Gör bullar, nagga och låt jäsa i ytterligare 15 minuter.
5. Grädda i 225 grader i ca 12 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Det är jag som är kullan:

Jag heter Åsa Lundgren och bor i Ronneby tillsammans med Christian, vår son Kasper och vår hund Maya. Uppväxt i södra Dalarna är jag i hjärta och själ en kulla, men bor sedan januari 2008 i Ronneby, Blekinge.

Jag har kanske inte det mest spännande livet, men jag vill ändå dela med mig av vad som är viktigt i mitt liv just nu. Efter att ha flyttat till Ronneby är det långt till familj och vänner som jag såklart saknar. Det här är ett sätt för mig att hålla kontakten med allihopa på en gång :)


RSS 2.0