Australienska tebröd
Idag var vi i bakartagen igen :). Det blev både matbröd och fikabröd. Här kommer receptet på matbrödet som är jättegott!
Det blir ca 25 bullar
.
Ingredienser
3 dl mjölk + 2 dl mjölk
1 dl linfrö
1 1/2 dl havregryn
50 g jäst
2 dl lätt creme fraiche
1 tsk salt
3 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
10 dl vetemjöl
Instruktioner
1. Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrö och havregryn, låt den svalna.
2. Värm 2 dl mjölk till 37 grader. Häll det över jästen, tillsätt gröt, creme fraiche, salt, sirap, bakpulver och nästan allt mjöl.
3. Arbeta ihop degen och låt jäsa i 40 minuter.
4. Gör bullar, nagga och låt jäsa i ytterligare 15 minuter.
5. Grädda i 225 grader i ca 12 minuter.
Det blir ca 25 bullar

Ingredienser
3 dl mjölk + 2 dl mjölk
1 dl linfrö
1 1/2 dl havregryn
50 g jäst
2 dl lätt creme fraiche
1 tsk salt
3 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
10 dl vetemjöl
Instruktioner
1. Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrö och havregryn, låt den svalna.
2. Värm 2 dl mjölk till 37 grader. Häll det över jästen, tillsätt gröt, creme fraiche, salt, sirap, bakpulver och nästan allt mjöl.
3. Arbeta ihop degen och låt jäsa i 40 minuter.
4. Gör bullar, nagga och låt jäsa i ytterligare 15 minuter.
5. Grädda i 225 grader i ca 12 minuter.
Kommentarer
Trackback