Receptet på New York Blueberry Cheesecake
På begäran kommer här receptet på cheesecaken. Det är taget från Leila Lindholms (hon från "Leila bakar" på tv4 plus) bok "a piece of cake".
Ingredienser
Kexbotten:
300 g digestivekex
150g smör
Cheesecakesmet:
600 g philadelphiaost
2 1/2 dl kesella 10 %
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen fint i en mixer (jag gjorde det med mortel vilket oxå gick bra även om det tog lite tid) och blanda med smält smör.
3. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
5. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
6. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
7. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
8. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner den i smeten.
9. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
10. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun så att den inte blir för mörk.
11. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.
Såhär är alltså receptet i boken, men när jag gjorde den så var den alldeles lös i mitten när den skulle vara klar så jag satte på ugnen igen och lät den stå ett tag till. Den hade inte heller fått knappt nån färg efter de 40 minuterna så jag vet inte om det inte var tillräckligt varmt i min ugn, det var då ingen risk för mig att den skulle bli för mörk så jag behövde inte använda nån folie.
Ingredienser
Kexbotten:
300 g digestivekex
150g smör
Cheesecakesmet:
600 g philadelphiaost
2 1/2 dl kesella 10 %
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen fint i en mixer (jag gjorde det med mortel vilket oxå gick bra även om det tog lite tid) och blanda med smält smör.
3. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
5. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
6. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
7. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
8. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner den i smeten.
9. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
10. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun så att den inte blir för mörk.
11. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.
Såhär är alltså receptet i boken, men när jag gjorde den så var den alldeles lös i mitten när den skulle vara klar så jag satte på ugnen igen och lät den stå ett tag till. Den hade inte heller fått knappt nån färg efter de 40 minuterna så jag vet inte om det inte var tillräckligt varmt i min ugn, det var då ingen risk för mig att den skulle bli för mörk så jag behövde inte använda nån folie.
Kommentarer
Trackback