Saratårtan
Baksugen håller i sig och idag blev det en enkel mjuk kaka med bär.Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
2 dl hallon (eller andra bär, jag hade hallon och blåbär)
50 g smör
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl och kanel.
3. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter. Häll i smeten.
4. Strö över bären och täck kakan med tunna skivor smör, hyvlade med osthyvel.
5. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
Den här kakan var jätteenkel att göra och det gick riktigt snabbt. Dessutom var den väldigt god, vi åt den tillsammans med vaniljsås, men den var även god för sig själv. Jag tyckte dock att det smakade lite salt på toppen, så man kanske skulle haft osaltat smör.
Den såg riktigt god ut :)