Vanilj- och blåbärsbullar

Ingredienser
Deg:
100 g smör
1 1/2 dl kesella
4 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
13 - 14 dl vetemjöl

Fyllning:
2 dl vaniljkräm (pulverkräm går bra)
2 dl blåbär


Pensling:
1 ägg

Garnering:
2 dl florsocker
1-2 msk vatten

Instruktioner
1. Smält smöret, häll i mjölken och kesellan och värm till 37 grader.
2. Häll degvätskan över den smulade jästen i en skål.
3. Tillsätt salt, socker och vetemjöl.
4. Låt degen jäsa i 30 - 40 minuter.
5. Kavla ut degen till en rektangel, bred på vanlijkräm och strö över blåbären.
6. Rulla ihop degen och skär den i ca 34 bullar.
7. Lägg bullarna i former och låt jäsa i ca 20 - 30 minuter.
8. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 5 -8 minuter i 250 grader.
9. När bullarna ska ätas: blanda glasyr av florsocker och vatten och bred på bullarna, dekorera med blåbär.


Christian hittade detta recept i en tidning hemma hos hans mormor och blev sugen på dem. Vi var och plockade blåbär i måndags så vi tänkte att vi skulle testa om dom var goda. Bullarna blev väl ganska bra, dom blev bara lite väl stora!! Dom var stora redan när vi la dem i formarna, och sen jäste dom ju lite till och sen blev de ännu större i ugnen. Vissa blev lite degiga i mitten men de blev ganska goda i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Det är jag som är kullan:

Jag heter Åsa Lundgren och bor i Ronneby tillsammans med Christian, vår son Kasper och vår hund Maya. Uppväxt i södra Dalarna är jag i hjärta och själ en kulla, men bor sedan januari 2008 i Ronneby, Blekinge.

Jag har kanske inte det mest spännande livet, men jag vill ändå dela med mig av vad som är viktigt i mitt liv just nu. Efter att ha flyttat till Ronneby är det långt till familj och vänner som jag såklart saknar. Det här är ett sätt för mig att hålla kontakten med allihopa på en gång :)


RSS 2.0