Vanilj- och blåbärsbullar

Deg:
100 g smör
1 1/2 dl kesella
4 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
13 - 14 dl vetemjöl
Fyllning:
2 dl vaniljkräm (pulverkräm går bra)
2 dl blåbär
Pensling:
1 ägg
Garnering:
2 dl florsocker
1-2 msk vatten
Instruktioner
1. Smält smöret, häll i mjölken och kesellan och värm till 37 grader.
2. Häll degvätskan över den smulade jästen i en skål.
3. Tillsätt salt, socker och vetemjöl.
4. Låt degen jäsa i 30 - 40 minuter.
5. Kavla ut degen till en rektangel, bred på vanlijkräm och strö över blåbären.
6. Rulla ihop degen och skär den i ca 34 bullar.
7. Lägg bullarna i former och låt jäsa i ca 20 - 30 minuter.
8. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 5 -8 minuter i 250 grader.
9. När bullarna ska ätas: blanda glasyr av florsocker och vatten och bred på bullarna, dekorera med blåbär.
Christian hittade detta recept i en tidning hemma hos hans mormor och blev sugen på dem. Vi var och plockade blåbär i måndags så vi tänkte att vi skulle testa om dom var goda. Bullarna blev väl ganska bra, dom blev bara lite väl stora!! Dom var stora redan när vi la dem i formarna, och sen jäste dom ju lite till och sen blev de ännu större i ugnen. Vissa blev lite degiga i mitten men de blev ganska goda i alla fall.
Kommentarer
Trackback