Krispig sej med rostad broccoli

Sej
500 500 g sejfilé
2 2 skivor grovt solrosfröbröd
1 1 st äggvita
salt och peppar
2 2 msk rapsolja
Sallad
1 1 st broccolihuvud
2 2 st schalottenlökar
1 1 st vitlöksklyfta
2 2 msk rapsolja
1 1 st avokado
100 100 g spenat
Keso
1 1 dl naturell keso
0.5 0.5 st citron
1 1 msk dill, hackad
salt och svartpeppar
Instruktioner
1. Torka brödet i ugnen på 130 grader. Kör det sedan i mixern så det blir som ströbröd.
2. Skär till fisken i 4 jämna bitar. Vispa upp äggvitan. Salta och peppra fisken och pensla sedan på äggvitan. Doppa fisken i ströbrödet och stek i panna ca 2 minuter. Lägg sedan upp på plåt och kör i ugn på 140 grader i 5-8 minuter beroende på hur tjock fisken är.
3. Finhacka löken, plocka ner broccolin i små buketter.
4. Hetta upp en panna med oljan. Stek broccolin hårt i 1 minut under ständig omrörning. Tillsätt löken, låt den få en liten rostad yta. Lägg sedan över i en bunke och vänd runt spenaten och avocadon precis innan servering.
5. Riv lite av citronskalet, endast det gula. Blanda med keso, dill, salt och peppar.
6. Servera fisken med broccolisallad och kesoblandning.
Det här receptet provade vi idag och det var riktigt gott faktiskt. Det kändes väldigt nyttigt när man åt det, och det är det nog oxå. Vi hade mest vanligt ströbröd, det blev inte så mycket av brödet, men det var gott ändå. Broccolin var riktigt krispig, jag hade nog velat ha den lite mjukare men Christian tyckte det var gott.