Saratårtan
Baksugen håller i sig och idag blev det en enkel mjuk kaka med bär.Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
2 dl hallon (eller andra bär, jag hade hallon och blåbär)
50 g smör
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl och kanel.
3. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter. Häll i smeten.
4. Strö över bären och täck kakan med tunna skivor smör, hyvlade med osthyvel.
5. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
Den här kakan var jätteenkel att göra och det gick riktigt snabbt. Dessutom var den väldigt god, vi åt den tillsammans med vaniljsås, men den var även god för sig själv. Jag tyckte dock att det smakade lite salt på toppen, så man kanske skulle haft osaltat smör.
När kommer knodden??

Men vi får väl se, kanske blir så sent som Tobbe och Malin gissat, men det hoppas jag inte.
Jättemeloner :)

Vi var på Willys igår och handlade lite och fick då syn på deras vattenmeloner... Dom har haft extrapris på det denna vecka, 4 kr/kg, så dom hade väl köpt hem en del antar jag för dom hade ganska mycket kvar. Och de som var kvar var gigantiskt stora!! Denna var en av de största, Christian lyfte upp den med lite möda och vi testade att väga den men vågen gick bara till 10 kg och det räckte inte för denna.
Så är man sugen på jättemeloner kan man bege sig till Willys i Ronneby!
Riktig segdag!
Nu är det ju redan kväll och dags att äta nåt och sen kanske titta på en film eller nåt, är ju faktiskt lördagskväll. Ibland är det skönt att ha sådana här segdagar, men idag känns det som om jag slösat bort hela dagen på att göra ingenting, men jag vet inte heller vad jag skulle ha gjort annars :)
Vanilj- och blåbärsbullar

Deg:
100 g smör
1 1/2 dl kesella
4 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
13 - 14 dl vetemjöl
Fyllning:
2 dl vaniljkräm (pulverkräm går bra)
2 dl blåbär
Pensling:
1 ägg
Garnering:
2 dl florsocker
1-2 msk vatten
Instruktioner
1. Smält smöret, häll i mjölken och kesellan och värm till 37 grader.
2. Häll degvätskan över den smulade jästen i en skål.
3. Tillsätt salt, socker och vetemjöl.
4. Låt degen jäsa i 30 - 40 minuter.
5. Kavla ut degen till en rektangel, bred på vanlijkräm och strö över blåbären.
6. Rulla ihop degen och skär den i ca 34 bullar.
7. Lägg bullarna i former och låt jäsa i ca 20 - 30 minuter.
8. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 5 -8 minuter i 250 grader.
9. När bullarna ska ätas: blanda glasyr av florsocker och vatten och bred på bullarna, dekorera med blåbär.
Christian hittade detta recept i en tidning hemma hos hans mormor och blev sugen på dem. Vi var och plockade blåbär i måndags så vi tänkte att vi skulle testa om dom var goda. Bullarna blev väl ganska bra, dom blev bara lite väl stora!! Dom var stora redan när vi la dem i formarna, och sen jäste dom ju lite till och sen blev de ännu större i ugnen. Vissa blev lite degiga i mitten men de blev ganska goda i alla fall.
Australienska tebröd
Det blir ca 25 bullar

Ingredienser
3 dl mjölk + 2 dl mjölk
1 dl linfrö
1 1/2 dl havregryn
50 g jäst
2 dl lätt creme fraiche
1 tsk salt
3 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
10 dl vetemjöl
Instruktioner
1. Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrö och havregryn, låt den svalna.
2. Värm 2 dl mjölk till 37 grader. Häll det över jästen, tillsätt gröt, creme fraiche, salt, sirap, bakpulver och nästan allt mjöl.
3. Arbeta ihop degen och låt jäsa i 40 minuter.
4. Gör bullar, nagga och låt jäsa i ytterligare 15 minuter.
5. Grädda i 225 grader i ca 12 minuter.
ThinkGeek
Vi har hittat en sida på nätet som säljer en massa nördgrejer bland annat t-shirts - http://www.thinkgeek.com/ Vi har redan gjort lite inköp då jag köpte denna tröja...

Den har jag såklart bara på mig när jag och Christian är tillsammans så att alla förstår att det är han som är "geeken". Finns även en del roliga barnkläder då som vi kanske tittar närmare på när den lilla kommit ut. Alla jag känner är ju tyvärr inte lika mycket nördar som vi så vissa t-shirt-tryck kommer nog förbli oförstådda av de omkring oss, men vi fattar ju och tycker det är roligt :)
Receptet på New York Blueberry Cheesecake
Ingredienser
Kexbotten:
300 g digestivekex
150g smör
Cheesecakesmet:
600 g philadelphiaost
2 1/2 dl kesella 10 %
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen fint i en mixer (jag gjorde det med mortel vilket oxå gick bra även om det tog lite tid) och blanda med smält smör.
3. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
5. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
6. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
7. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
8. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner den i smeten.
9. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
10. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun så att den inte blir för mörk.
11. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.
Såhär är alltså receptet i boken, men när jag gjorde den så var den alldeles lös i mitten när den skulle vara klar så jag satte på ugnen igen och lät den stå ett tag till. Den hade inte heller fått knappt nån färg efter de 40 minuterna så jag vet inte om det inte var tillräckligt varmt i min ugn, det var då ingen risk för mig att den skulle bli för mörk så jag behövde inte använda nån folie.
New York Blueberry Cheesecake

Cheesecaken blev faktiskt bra och den var god, men mastig - riktigt mastig! Måste säga att den räckte till många personer i alla fall. Vi var 6 stycken som åt av den igår, i morse tog jag en liten bit till och Christian tog med en bit till hans mormor och morfar. Ändå är det kvar av den så man skulle nog kunna säga att den räcker till 12 portioner.
Inte så himla svår att göra var den heller även om det hade underlättat att ha en elvisp som orkar med att vispa philladelphiaost och kesella, våran lät som om den håller på att skära ihop helt :)
Bakning

Idag har jag bakat New York blueberry cheesecake istället. Vi får dock se hur den blev, tror att vår ugn inte riktigt stämde med temperaturen för den fick aldrig någon riktig färg så jag körde den lite längre än man skulle. Det kan ju såklart påverka resultatet. Bild på den kommer när den svalnat och vi testat att skära en bit av den.
Tosia bonnadan
Ont i fötterna!!
Hyllníng till Michael Jackson på Sergels torg
Häftigt, eller hur?!
När blir nedkomsten?
Tänkte göra en omröstning om när bebisen kommer men tyckte det var svårt att få till det bra, finns ju så många alternativ :)
Så jag gör det på det här sättet istället, ni får skriva en kommentar och gissa när bebisen kommer. Beräknat datum är den 28:e juli.
Det blir inget pris till den som lyckas pricka rätt, äran får räcka :)
Så gissa på nu!!!
Bästa sättet att svalka sig...
Jag kan bara hålla med (jag röstade på dusch). Har inte badat ute i år och tror inte att jag kommer göra det heller, är inte direkt sugen på att ta mig ut till nån strand och krångla mig i en bikini...
Mayas nya favoritställe

Det värsta är att hon inte bryr sig om det är blött i duschen, hon kan gå in och lägga sig där ändå...
Långpromenad
Inte direkt en motionsrunda alltså, men det var skönt att komma ut lite. Maya tyckte nog inte att det var den roligaste promenaden hon varit på, vi gick ju rätt långsamt och hon tyckte att det var varmt oxå, solen sken på oss. Vi får väl se, vi kanske kommer ut på fler vändor den här veckan.
Kom på precis när jag skulle gå att det nog kunde vara bra att ha mobilen med mig.... Kan ju hända att jag inte orkar gå tillbaka, eller så kan ju bebisen få för sig att den vill ut :)
Vaaaarmt!
Det jobbigaste är att inte kunna sova på magen, så sover jag oftast annars och när jag vaknar på nätterna och tänker ändra sovställning så glömmer jag ibland bort att jag har en gigantisk mage i vägen och inte kan ligga så. Men så kommer jag på det och måste lägga mig i nån halvobekväm fosterställning istället :(
Det har varit jobbigt att vara gravid nu på slutet, det är mycket svalare idag så förhoppningsvis kan jag sova bra i natt. Kan komma att bli några jobbiga veckor framöver annars...
Nu blommar det!

Nu har flera av solrosorna slagit ut och blommar. Det kommer bli väldigt fint tror jag när alla blommar.

Även "slingerkrassen"m, som tydligen visade sig vara luktärt :), blommar nu. Än så länge har det bara kommit en blomma men jag har stora förhoppningar på att det ska komma fler. Det var mamma som såg att det var luktärt, annars hade jag gått hela sommaren och trott att det var slingerkrasse :)!
Päronbesök
Sen åkte vi en sväng in till centrum, jag visade vart jag jobbar och vi tittade lite i affärer och fikade på kondis. En riktigt mysig dag i Karlshamn alltså!
Det är grymt varmt här, igår höll jag på att gå åt helt, det är sååååå himla kvavt ute! Idag var det lite skönare, speciellt i Karlshamn där det blåste en del, men det är fortfarande varmt.
Nu ikväll ska vi äka till Karön här utanför Ronneby och äta räkfrossa, jag har aldrig varit dit så det ska bli riktigt kul!