Disney TP

I lördags kväll var jag totalt uttråkad, det var inget kul på tv och det fanns inget roligt att göra. Men då kom Christian med förslaget att vi skulle spela Disney-TP (Trivial Pursuit) som jag fick av honom förra året.

Så vi spelade ett parti! Jag vann tillslut, men det tog ett tag :), vi gick in på barnfrågorna på slutet. Jag fick lite panik när Christian drog ifrån med 4 pluppar ganska så fort, jag kunde ju inte förlora TP med bara frågor om Disneyfilmer, det är ju min grej!!! Men så kom jag ikapp på slutet :)

Kul spel men en hel del riktigt svåra frågor!!! Eller vet ni vad det första Mary Poppins drar upp ur sin kappsäck är??


Party-Christian

Ni som känner Christian reagerar nog på rubriken på detta inlägg, han är ju inte direkt känd för att vara en partykille :). Han var ju på julfest med jobbet i fredags. Dom skulle ut och äta vid kl 18 och han sa att han kanske skulle ta det senaste tåget hem (21.30). Jag sa att jag kunde komma och hämta honom om han ville vara kvar längre, vilket jag egentligen inte trodde att han skulle vilja, han brukar komma hem ganska tidigt för att han börjar bli trött och dom andra kanske ska gå ut på krogen eller liknande.

Men han dök aldrig upp med det senaste tåget, så jag väntade uppe. Jag sov nån timme på soffan och kollade på en massa halvtaskiga tv-program. Så när klockan var halv ett började jag tro att det kanske hade hänt nåt!!! Tänk om han hade tagit det sena tåget och sen hade nån slagit ner honom på vägen hem från stationen???!!! Så jag ringde honom...

Han svarade glatt och undrade om jag började bli trött och ville komma och hämta honom !!

Lite småchockad åkte jag och hämtade honom och det visade sig att de fått ett x-box och Rockband i julklapp (tillsammans alltså) så dom hade spelat det och Wii (som dom haft sen innan) hela kvällen!!!

Jätteroligt att dom hade roligt och hur löjlig var inte jag som trodde att det hänt nåt bara för att han inte hade kommit hem vid halv ett :)

Godaste julmusten

Det finns ju en del olika julmustsorten att välja mellan och jag har en klar favorit. Men vad tycker ni ?? Det finns säkert fler sorter men jag kan inte komma på dom just nu.

(Sista alternativet finns med bara flr Christians skull)


Bästa tv-kocken

Jag trodde länge att Jamie Oliver skulle vinna, men så blev det inte! Leila vinner stort med hela 7 av 12 röster. Jamie kommer dock på en andra plats med 3 röster, Nigella Lawson och Gordon Ramsay fick en enda ynka röst vardera.

Christian är lite smått sur för att folk gillar Leila, han tar det nästan personligt att folk inte tyckr som han :), men det är alltså fler som tycker som jag!!

Myskväll

Christian är på julfest med jobbet ikväll så jag ska vara hemma själv och ta hand om mig. Ska bli ganska mysigt med en kväll för mig själv i soffan. Funderade på att hyra sex and the city filmen (jag är väl typ enda tjejen som inte sett den än) och ha en riktig tjejkväll. Men sen kom jag på att det ju är ganska ok tv ikväll och att jag ändå kommer att vara trött vid halv tio. Tänkte kolla på På spåret....
Ja, jag vet, pensionärsvarning!! Men det är ju riktigt bra, jag gillar program där man lär sig nåt och så tycker jag att oldsberg och domaren är roliga. Om ni tycker att jag börjar bli gammal och tråkig nu så får ni väl göra det :)

Den bästa tv-kocken

Nu kör jag igång med en motsatt omröstning, vem som är den bästa tv-kocken. Den här gången fick Melker Andersson vara med oxå. Den här omröstningen får lite kort tid på sig, tills på söndag så skynda er att rösta!!!

Den mest irriterande/sämsta tv-kocken

Det var relativt många som ville dela med sig av sin åsikt om den sämsta tv-kocken. Vann stort gjorde Rachel Ray som har ett program som visas på tv3. På delad andra plats kom Per Morberg och Gordon Ramsay. Tyvärr glömde jag ju Melker Andersson som Maria påpekade så resultaten kanske skulle ha blivit annorlunda om han hade varit med.

Dålig svenska...

Besserwissern Christian har påpekat att jag i omröstningen skrivit "dåligaste"... det heter ju sämsta. Konstigt att ingen annan påpekat det, inte ens Therese eller Emma ( =svensklärare ). Jag ber såååå hemskt mycket om ursäkt om det är fler som inte riktigt kunnat fungera i era vanliga liv eftersom jag skändat det svenska språket så!!!

(märks det att jag är sarkastisk???)

Då blev du tyst - Christa von Bernuth

"Man fann tonåringens kropp utanför en nattklubb i München. En makaber detalj var att mördaren skurit in några bokstäver i huden på sitt offer. Bokstäverna var omkring fem centermeter höga och inte svåra att tyda. De bildade ett ord: BLEV

Kriminalkommissarie Mona Seiler har knappt hunnit påbörja utredningen förrän ett andra mord sker efter samma mönster. Denna gång är offret en kvinna, i vars hud följande ord har ristats in: DÅ

Båda offren har anknytning till helbrägdagöraren Fabian Plessen. Tonåringen var hans son och kvinnan har tidigare gått i behandling hos Plessen. Utredarnas intresse koncentreras kring Plessen och hans omvittnat kontroversiella terapimetoder. Samtidigt som misstankarna mot Fabian Plessen blir allt starkare har Mona Seiler en oroande känsla av att något viktigt har förbisetts. Hennes farhågor bekräftas när ytterligare en person hittas mördad på liknande sätt. De inristade orden tycks nu tillsammans forma en mening. Men en mening som fortfarande är oavslutad..."

Ännu en deckare avklarad... Denna var helt ok faktiskt, men ändå lite seg. Den utspelar sig i Tyskland vilket var kul eftersom de senaste jag läst utspelat sig i Sverige. Den är ganska lik de flesta andra deckare och ger inga direkta överraskningar. Men om man inte har nåt annat att läsa så är det ok tidsfördriv.

Hittelön

För ett tag sen hittade jag ett Visa-kort på trottoaren här utanför vår lägenhet. Jag plockade upp det, tog hem det och klippte sönder det. Sen skickade jag in det till banken (står ju på baksidan vart man ska skicka det) med en förklaring om vart och när jag hittat det. Så i måndags hade jag fått ett brev från Nordea och i det fanns det två biobiljetter som tack för att jag skickat in kortet. Kul!! Det lönar sig att vara en god medborgare :)

I och för sig går vi ändå gratis på bio eftersom Christian gjort hemsidan till biografen i Ronneby, men ändå!!

Grattis mamma!!!

Idag fyller mamma år!!! GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!! Vi firade henne lite i lördags när vi hade familjemiddag men jag önskar såklart att jag kunde vara där och ge henne en grattiskram idag oxå!!!

 Här kommer i alla fall en tårta du kan smaska på idag mamma, och hoppas att täckkjolen blir bra och att Maria inte retar dig för den :D

Jordskalv

I morse var det ett stort jordskalv i Skåne, utanför Malmö och det kändes ända hit! Jag sov som en stock och märkte inget alls, men Christian kände att hela huset skakade och han trodde först att en jättelastbil eller nåt åkte förbi, men det visade sig att det alltså var ett jordskalv !!! Coolt tycker jag, visste inte att det kunde bli jordskalv i Sverige. Synd bara att jag missade det!!

Ventilering av ex-jobbet

I torsdags var jag i Gävle och ventilerade min uppsats. Jag var först på morgonen så jag hann knappt bli nervös. Det gick riktigt bra och han som opponerade på mitt arbete gillade det och var väldigt trevlig, så det blev ingen otrevlig opponering. På eftermiddagen var jag opponent på hans arbete och det gick oxå bra. Träffade min handledare på fredagen då han talat med examinatorn och det verkar som om jag får VG. Ska bara fixa till lite formaliagrejer, typ radavstånd och sånt (som jag tycker är löjligt, jag tycker det är snyggare med 1,5 i radavstånd men dom vill ha 1...)

Så det verkar som om jag snart har min lärarexamen i handen :)!!!


Dalarna

Jag har varit hemma i Dalarna i några dagar och fått uppleva lite vinter!! Christian var riktigt avis på att det var fint väder och snö där uppe och han satt här nere i grådaskiga och rengniga Ronneby :)


Direkt när jag kom upp i onsdags åkte jag och mamma på Hannas dagislucia. Hon var pepparkaksgumma (hon hade bestämt själv att hon skulle vara det). Dom lussar utomhus så alla barnen hade overaller, mössor och vantar under = urgulligt! Det är därför det ser ut som om Hanna har lite stort huvud :)
Tyvärr missade jag både Elias och Emmas lucia, pappa var på Elias lucia samtidigt som vi var på Hannas och Emma hade på torsdagen då jag var i Gävle så jag missade det oxå :(






På lördagen innan vi skulle ha familjemiddag passade jag och Emma på att busa i snön. Vi gjorde en snögrotta (som tyvärr inte kunde få så mycket tak som Emma ville) och gjorde snöänglar. Sen tog vi Elias med oss på ett sparkrace runt dungen (ca 500 m). Vi gjorde sparktåg och jag skjutsade dom båda, det gick bra så länge Emma inte styrde ner i diket :)











Det var en riktigt härlig minisemester hemma i Dalarna och jag fick lite julstämning eftersom det var sånt vinterväder! Ska bli tråkigt att inte vara hemma över jul, men det blir säkert mysigt här nere oxå, fast det inte är nån snö (och jag tvivlar på att det kommer bli det till jul).


Tandläkaren

Har precis kommit tillbaka från tandläkaren. Var dit på vanlig undersökning och det gick riktigt bra. Inga hål men på två ställen har jag bitit bort en bit av tänderna. Troligtvis biter jag ihop mycket på nätterna (har ärvt det efter mamma) och då sliter det på tänderna. Ska få komma tillbaka efter jul så tandläkaren får kolla på det, nu var det ju tandhygienisten jag var hos.

Det jag ville berätta är att jag slapp bananlacket!!! Min teori är nämligen att det var p g a den jag inte ätit banan sen jag var liten. Hon skulle precis till och ha på det när jag frågade om jag kunde slippa, så jag fick gurgla med flour istället!! Sååå skönt att slippa äcklet!!!

Så nu kan jag äta bananer i fortsättningen oxå!!


Idiotdeg

Till glöggmyset passade jag på att baka pepparkakor oxå, köpte färdig deg och bakade, vilket ju är superenkelt. Nu har jag oxå fått höra vad det kallas :)! Det var Christians mormor som när jag berättade att vi bakat pepparkakor frågade om det var med "idiotdeg"...

Tycker att det var ett hysteriskt roligt uttryck, speciellt när det kom från henne!!!


Adventskaka


















Adventskaka

2 st

Ingredienser
50  g  jäst för söta degar
5  dl  mjölk
200  g  Milda mat- och bakmargarin
2  pkt  saffran, 1 g
½  tsk  salt
1  dl  vit baksirap
1  ägg
17  dl  vetemjöl, 1020 g

Fyllning:
150  g  mandelmassa, riven
2  msk  vatten

Till pensling:
1  ägg, lätt uppvispat

Till garnering:
pärlsocker

Instruktioner

1. Smula sönder jästen i degbunken.
2. Smält margarin, tillsätt mjölk och låt det bli fingervarmt, 37°C. Häll blandningen över jästen och rör om så att den löser sig.
3. Rör ner saffran.
4. Tillsätt salt, sirap, ägg och nästan allt mjöl.
5. Arbeta degen kraftigt så att den blir blank och smidig och släpper bunken. För hand tar det ca 10 minuter, i hushållsassistent ca 5 minuter. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig.
6. Strö mjöl över degen. Täck med bakduk. Låt degen jäsa på varm och dragfri plats, till dubbel storlek, i ca 40 min.
7. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i två delar.
8. Kavla ut varje del, ca 25x50 cm.
9. Blanda mandelmassa och vatten till en smidig konsistens. Bred på fyllningen och rulla ihop.
10. Dela varje längd i ca 20 bitar. Ställ dem med snittytan ner i två smorda formar med löstagbar botten.
11. Sätt ugnen på 225°C.
12. Jäs kakorna under bakduk ca 25 minuter. Pensla med uppvipat ägg och strö över pärlsocker.
13. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakorna svalna under bakduk.

Riktigt god saffranskaka som jag fått hos Therese flera gånger så jag såg till att få receptet så jag kunde baka den tills i lördags när vi hade bjudit in Christians familj på glöggmys. Dom blev jättebra, kanske lite för mycket färg på den ena, men den blev inte bränd i alla fall :)
Rätt så enkel att göra oxå, och sätter man ett fint band runt som på bilden (det är inte min kaka på bilden) så ser det väldigt proffsigt ut oxå. Jag hade ett tomteband sen tidigare så kakan blev riktigt julig och fin :)

Matematik som skogsmaskinsförare!!

Jag håller nu på att läsa det examensarbete jag ska opponera på vid ventileringen i slutet av veckan. Måste säga att det är ganska så intressant, även om jag nog inte skulle ha läst det om jag inte var tvungen :)

Det handlar om matematiken på yrkesförberedande gymnasieprogrammen och författaren har som utgångspunkt fordonsprogrammet inriktning skogsmaskinsförare/skogsmaskinsmekaniker. Så nu vet jag en hel del om vilken matematik pappa, Tobbe och Jani använder i sitt arbete!! Kul att det var inom ett område jag känner mig någorlunda hemma inom. Jag vet ju i alla fall vad en skotare respektive en skördare är :)

Veckans omröstning

Nu finns det äntligen en ny omröstning!!! Ber så hemskt mycket om ursäkt för att det varit så dött här på bloggen, ska försöka bättra mig. Maria hotade med att sluta gå in på min blogg om jag inte skärpte mig så det är väl bäst att göra det :)

Det är ju en massa matlagmingsprogram på tv nuförtiden och många av kockarna är förvånande irriterande, så därför kör jag en omröstning om det. Får kanske följa upp nästa vecka om vem som är den bästa tv-kocken...

Omröstningen om hårfärgningen var enligt Maria helt oengagerande så den glömmer vi :), när jag väl kommer iväg till frissan så blir det nog slingor i lite olika färger.

Examensarbetet

Nu har jag precis skickat in mitt examensarbete!!!! Nu ska jag däcka ett tag på soffan innan jag gör nåt annat!! Känns såååå himla skönt, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dagen nu?? Jag brukar ju sitta vid datorn och plottra hit och dit med text och siffror och nu måste jag hitta nåt annat att göra!

Får se hur det går på ventilationen sen, men jag tittade på några andra som lagts ut på blackboard (kursens forum på nätet) och det känns som om det står sig ganska bra :)

Är faktiskt riktigt nöjd med mitt arbete själv och kan vara stolt över det vilket känns bra, men jag har haft superduper hjälp av min handlerdare, Jonas Boustedt på HIG, jag har mycket att tacka honom för!!

Slå Cineasten

Christian har varit med på en tävling på Mix Megapols hemsida där man ska svara på några filmfrågor så fort som möjligt. Sen i går fick han ett mail från en på radion som ville ha hans mobilnummer och sen så ringde hon och sa att dom idag mellan 7 och 9 skulle ringa upp en av 16 som hade chans att vinna, och att han var en av dem. Vinsten var ett X-box 360 och ett spel som heter Scen It. Så Christian var på G hela morgonen ifall dom skulle ringa.

Jag tog en kortare promenad med Maya så att jag skulle vara hemma och lyssna ifall dom ringde. Så vid kvart i 9 hörde jag att dom skulle ringa upp någon, den första dom ringe svarade inte, så dom ringde en ny och det var en Jocke som vann.

Jag visste att Christian vid den här tiden var på väg från tågstationen i Karlskrona till jobbet, och när han loggade in på msn, skrev jag att dom hade ringt något och att jag hoppades att han inte hade ett missat samtal...

Vad tror ni hade hänt?? Jo han hade såklart missat ett samtal från ett 08-nummer som visade sig gå till radiostationen!!!!!!!!!!!!!!!! Jag blev smått galen på honom, det ska tilläggas att han är expert på att inte höra sin telefon när den ringer. Jag har trackat honom för det och han kommer nog må dåligt över det här hela dagen, det var ju såååå nära!!!!

världens sämsta bloggare!

Den senaste tiden har jag verkligen varit världens sämsta bloggare!! Jag skriver sällan och om inte så intressanta saker. Det kan ju bero på att det inte händer speciellt mycket runt omkring mig för tillfället, eller så beror det på att min hjärna har lagt av och därmed även min kreativitet och fantasi.

Jag ber om ursäkt och lovar att bättra mig!! Men jag kan inte säga när :)

På torsdag ska jag senast skicka uppsatsen till opponenten m.fl så efter det kan jag inte göra så mycket mer än att planera vad jag ska säga på ventilationen. Det borde innebära att jag kommer vara mer aktiv på bloggen, men jag kan inte lova...



Det är jag som är kullan:

Jag heter Åsa Lundgren och bor i Ronneby tillsammans med Christian, vår son Kasper och vår hund Maya. Uppväxt i södra Dalarna är jag i hjärta och själ en kulla, men bor sedan januari 2008 i Ronneby, Blekinge.

Jag har kanske inte det mest spännande livet, men jag vill ändå dela med mig av vad som är viktigt i mitt liv just nu. Efter att ha flyttat till Ronneby är det långt till familj och vänner som jag såklart saknar. Det här är ett sätt för mig att hålla kontakten med allihopa på en gång :)


RSS 2.0