Så här blev det..


Nu har jag äntligen fått ihop tavlan med Kaspers fotavtryck. Det syns kanske lite dåligt på bilden men jag tycker att den blev ganska bra och den har fått en hedersplats i fönstret vid matbordet. Jag funderade först på att ha ett svartvitt kort men jag tyckte att det passade bra med den här bilden.


Barnasinne???

Jag har märkt nu hur få barnssånger och vaggvisor jag kommer ihåg. Har fått kolla upp lite ramsor och sånger på nätet eftersom jag gärna vill sjunga med Kasper men vill ha lite variation från "Pepparkaksgubbarna" (heter den så?) och "Ekorren satt i granen". Och ja jag vet, det är inte jul än på ett tag men julsånger kommer jag tydligen ihåg bättre :) Vi var på babyrytmik idag så jag fick ju höra lite fler sånger där, men det var bara sånger jag inte hört innan så det blir nog lite svårt att sjunga dem här hemma.

Bjuder på en bild på Kasper när jag kagt honom på magen på soffan och gått för att hämta kameran...

när jag kommer tillbaka har han fått syn på tv:n som är igång och är helt fascinerad. TV-freak precis som sin mamma :)


Typisk mammagrej :)


Idag har jag och Kasper försökt oss på att göra ett avtryck av hans fot. Det ligger på tork nu och vi får väl se hur det blir i morgon, men jag tror att jag skullé ha tryckt ner hans fot lite mer så att avtrycket blivit djupare. Som sagt vi får väl se...


Klant-Christian

Christian går till tåget ungefär 10 i 7 på morgnarna så även i morse. Strax efter halv åtta ringer det här hemma, jag börjar fundera på vem det är som kan ringa så tidigt, "det har väl inte hänt nåt?". Det är Christian som har insett att han har både sin egen och min nyckel med sig till jobbet...

Så här sitter jag och Kasper och har ingen nyckel så vi kan inte gå hemifrån! Som tur är så har både svärmor och svägerskan varsin nyckel hit så jag får väl kontakta nån av dom för att få tag på en nyckel. Blir lite svårt att gå ut med Maya annars och hon måste ju få komma ut och göra sitt.


Höstkrans

Igår skulle jag och Kasper åka på pysselkväll hos en jobbarkompis, men så blev det inte. Kasper var kinkig och trött hela dagen och var allmänt på dåligt humör så på eftermiddagen kollade jag tempen på honom och han hade då 37,7. Inte så mycket men lite högt så jag bestämde att vi skulle stanna hemma och vila upp oss istället för att åka på pyssel. Efter att han hade sovit en stund var tempen nere på 37,1 men senare på kvällen när vi satte på pyjamas var den uppe på 37,8 igen så då gav vi honom lite alvedon. Det spydde han iofs upp ganska direkt så jag vet inte om det gav någon effekt men han somnade som en stock strax efter sju och sov sen ganska bra i natt.

Idag verkar han mycket piggare och på bättre humör, tempen i morse var 37,6 men han känns inte direkt varm. Jag tror att han bara var lite hängig och seg igår och det verkar inte som om han håller på att bli sjuk.

Tillbaka till pysslet nu: Efter att Kasper somnat igår så satte jag mig här hemma och pysslade istället. Jag hade ju tänkt göra en krans att hänga på dörren och det blev det också.


Jag hade köpt en limpistol också och jag måste säga att det underlättade väldigt. Det var väldigt lätt att få dit sakerna och det känns som om det sitter bra. Jag har lite funderingar på om det inte hade varit snyggare att täcka hela kransen, men det räckte inte sakerna till. Det är lite guldglitter på vissa ställen men det syns inte på bilden. Det var lite svårt att få till det eftersom jag bara hade lite löst guldglitter som jag försökte limma dit.
Eftersom det är lite rött på den så känns det som om jag kan ha den till jul också och jag är faktiskt riktigt nöjd, det trodde jag inte att jag hade i mig :) (det var ju faktiskt inte alls svårt!).


Kaspers egen sida

Christian har hållt på hur länge som helst och nu är han äntligen klar med en egen hemsida till Kasper. Jag säger äntligen kanske inte så mycket för att jag ville ha hemsidan utan för att Christian har spenderat så mycket tid på att göra den så att jag var rädd att jag skulle få psykbryt och "råka" spilla vatten på datorn eller nåt liknande.

Men nu är den alltså klar så kolla gärna in där för att få reda på lite mer om Kasper. Adressen är: kasper.direnius.se

Höstpyssel


På måndag ska jag på pysselkväll hemma hos en jobbarkompis och jag har tänkt göra en fin och höstig krans att hänga på dörren. Jag har köpt kransen och idag plockade jag lite grejer som jag tänkt använda på den när jag var ute med Kasper och Maya på promenad. Jag har ingen riktigt klar bild av hur jag vill att den ska se ut ännu så jag tar gärna emot förslag. Jag har funderat på något slags band men är osäker. Har också funderat på att använda lite guldglitter på den, men det kanske blir för tacky? Är tacksam för tips och idéer!


Barack Obama får fredspriset

Jag reagerade med ett "VA!" när jag såg att Nobelkommittéen utsett Obama till att få fredspriset. Missförstå mig rätt här nu, jag är helt för Obama och hoppas och tror att han kan ändra lite på wackoUSA, men han har varit president sedan januari i år och har väl inte direkt åstadkommit något konkret ännu?! Han har talat mycket och skapat kontakter med olika länder och säkert fått många att inte hata USA så mycket som innan, men man kan ju inte peka på något och säga att "det där har han gjort, därför vinner han". Jag tycker det känns som om Nobelkommittéen passat på att hänga med på Obama-tåget och valt honom eftersom han är så omtalad, populär och aktuell.

Jag kan såklart ha helt fel, och är det någon som inte håller med mig så säg gärna emot!

Förlåt!

Jag ber så himla mycket om ursäkt för att typ allt jag skriver på bloggen handlar om Kasper och vad han gjort. Alla kanske inte tycker att det är lika intressant och gulligt att ta del av som jag :)

Men som det är just nu så är Kasper mitt liv i stort sett och jag och han spenderar hela dagarna tillsammans så det är väl ganska väntat att jag mest vill berätta om honom. Jag vet även några som gärna vill läsa om vad Kasper gör och se bilder så de ser hur han växer och utvecklas. Alltså kommer jag antagligen fortsätta att skriva mest om Kasper så ni får stå ut!

Present från faster

Kasper fick för ett tag sen en mobil av sin faster Josefina och Magnus. Vi tänkte sätta upp den över hans säng men taket är av betong så vi lyckades inte borra nåt hål för en krok. Därför har den legat i skrubben ett tag. Men så i fredags fick jag äntligen fingrarna ur a***** och satte upp den med hjälp av silvertejp (den väger typ ingenting).


Kasper blev jätteglad över att mamma äntligen fixade så han kunde få titta på de fina, färgglada fiskarna! Han ligger gärna där under och tittar, pratar och skrattar. Mobilen är helt klart en hit, tack faster och Magnus!!!


Coming soon to a computer near you!

Kasper håller på att göra sin egen webbsida, men den är inte riktigt redo att släppas ännu. Han spenderar nästan all sin vakna tid på att skriva inlägg, lägga upp bilder och fixa och trixa med designen. Jag lovar att meddela så snart den är klar och han har lanserat den.


Kasper är nog rätt så snäll...

Jag har kommit fram till att Kasper nog är ett ganska snällt och medgörligt barn. Halv tio på förmiddagen hade jag hunnit fått båda honom och mig påklädda, ätit frukost, bäddat, dammsugit, diskat undan och satt igång diskmaskinen, satt upp en mobil åt honom, plockat undan så det ser fint ut i hela lägenheten och ändrat axelremmarna i bilbarnsstolen. Nu har han precis somnat för andra gången idag och jag hinner ringa några samtal, surfa och blogga lite.

Dessutom är det flera personer som jag träffat som kommenterat att jag ser så pigg och fräsch ut "och du som är småbarnsmamma" lägger de oftast till. Det måste ju bara betyda att Kasper är snäll och inte tröttar ut sin mamma :)

Spa!

Nu har jag precis bokat in en helkroppsmassage för mig själv på lördag förmiddag! Det ska bli TOKSKÖNT! Jag fick när jag fyllde år presentkort av Christians föräldrar och dessutom har Christian fått presentkort genom jobbet så jag tyckte att det var dags att använda dem.

Christian får ta med Maya och Kasper och gå på promenad i Brunnsskogen under tiden så att Kasper sover. Då ehöver jag inte oroa mig över att han sitter hemma med en skrikande Kasper hela tiden i alla fall. Men vi får väl se hur Christian kommer att reagera när han får höra att han ska ut och gå klockan 9:30 på lördag morgon :)

Pappas älsklingar


En seg och regnig söndag, vad gör man då? Jo man myser och gosar lite på sängen! Här får Kasper en blöt puss av "storasyrran" Maya.

Senare på eftermiddagen tyckte jag och Kasper att det var dags för en tupplur, så vi slumrade på soffan ett tag. Vi har haft en riktigt skön söndag  i höstrusket.


Anna Anka

Omröstningen om Anna Anka drog fler röster hittills, och med marginal dessutom! 22 stycken röster och de flesta tycker inte om henne (15 röster). Helt klart är i alla fall att hon väcker debatt och de flesta har en åsikt om henne. På ett sätt tycker jag att det är ganska skönt med nån som säger vad de tycker och står för det, det är så många som bara uttrycker den politiskt korrekta åsikten utan att egentligen mena det.

Nu är det dags för en ny omröstning, hösten har kommit (även till Ronneby) och tillvaron förändras lite. Till det bättre eller till det sämre?


Tidig lördagsmorgon

I morse vaknade Kasper halv sju och ville ha mat, efter att han fått det så höll han på och stånkade och stönade så jag tog upp honom i famnen. Då blev han nöjd och log och pratade lite. Christian vaknade också och gick upp på toaletten. So far so good...

Sedan började Kasper stånka och stöna igen och bajsade när jag höll i honom, jag väntade på att Christian skulle bli klar så vi kunde byta blöja. Min idé var att vi skulle krypa ner i sängen alla tre och mysa lite efter det, men så blev det inte. Jag märkte efter en stund att det var väldigt varmt på magen och upptäckte då att blöjan läckt så det var bajs på både mig och Kasper, det hade även kommit lite på mitt täcke :(

Så när Christian var klar hoppade jag in i duschen medan han gjorde rent Kasper och satte på honom rena kläder, sedan duschade Christian också och så var vi uppe hela familjen tidigt en lördagsmorgon!

Nu väntar vi på att ÖoB ska öppna för vi har tänkt åka dit och köpa billigt lösgodis idag (spännande lördagsnöje eller hur?) och Kasper är redan inne på sin andra tupplur idag, typiskt nu när jag och Christian är pigga!

Senapsbakad laxfilé med pepparrotssås

Jag gick på ICA Maxi en dag och visste inte vad vi skulle äta till middag och hittade ett recept på lax. Vi äter alldeles för lite fisk så jag tänkte att vi väl kunde testa i alla fall och det var faktiskt jättegott! Det var lite svårt att steka rotfrukterna, det fastnar ju så lätt i pannan när man råsteker så nästa gång gör jag dem, nog i ugnen. Såsen fick klara sig utan ättiksprit eftersom jag inte ville köpa en hel flaska för att sen bara använda några teskedar.

Jag kan verkligen rekommendera er att testa det här receptet, det var enkelt och blev jättegott!
Ingredienser
Portioner: 4

4 skinn- och benfria laxfiléer à 150 g
4 tsk skånsk grovkornig senap
1 stor morot 
1 stor palsternacka 
1 liten kålrot (ca 350 g)
4 potatisar (fast sort, ca 300 g)
olja till stekning

Sås
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl mjölk
1-2 msk socker
1 msk riven pepparrot (tub)
1/2 msk maizena
2-3 tsk ättiksprit (12 %)
salt och peppar

 
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Lägg laxbitarna i en smord ugnssäker form. Bre ut ett tunt lager senap på varje laxbit. Fördela 1/2 tsk salt och 1 krm peppar på bitarna.
3. Skala och skiva rotfrukterna och potatisen tunt. Stek i olja på medelvärme tills potatisen är mjuk och resten av rotfrukterna har lite tuggmotstånd kvar. Tillsätt 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Ställ in laxen mitt i ugnen 10–12 minuter (eller tills innertemperaturen är 56°C).
5. Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt socker och pepparrot. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten. Tillsätt redningen till såsen under omrörning och koka den några minuter. Tillsätt ättikspriten. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Servera laxen med rotfrukterna och pepparrotssåsen.

Höstmys


Idag inhandlade vi lite höstmyskläder åt Kasper på Maxi. En mössa med örlappar och nalleöron, tossor och en jacka, allt i vad jag kallar teddymaterial. Supermjuka och skön verkligen. Båda jackan och mössan är lite stora ännu, men det dröjer nog inte förrän han växt i dem.


Sådan far sådan son...

Christian och Kasper trivs ganska bra ihop och det har visat sig att de har liknande intressen...


... att spendera kvällen framför datorn är favoritsysselsättningen även fast de ibland tar en paus...

... för att njuta av att läsa en bra deckare.


Besök på jobbet

Igår var jag och Kasper och hälsade på på jobbet. Det var jättekul att träffa alla igen och alla tyckte att Kasper var urgullig.  Jag längtar lite tillbaka till jobbet men det är rätt så skönt att slippa en del saker också som att tjata på slöa elever varje dag :)

Vi ska tillbaka dit nästa vecka för att hämta min dator, IT-killen ska uppdatera virusprogrammet ich sånt till dess. Så då får jag träffa alla igen! Då kanske jag träffar på lite elever också för det gjorde jag inte igår, ingen av mina gamla i alla fall.



Det är jag som är kullan:

Jag heter Åsa Lundgren och bor i Ronneby tillsammans med Christian, vår son Kasper och vår hund Maya. Uppväxt i södra Dalarna är jag i hjärta och själ en kulla, men bor sedan januari 2008 i Ronneby, Blekinge.

Jag har kanske inte det mest spännande livet, men jag vill ändå dela med mig av vad som är viktigt i mitt liv just nu. Efter att ha flyttat till Ronneby är det långt till familj och vänner som jag såklart saknar. Det här är ett sätt för mig att hålla kontakten med allihopa på en gång :)


RSS 2.0