Underbar höstdag!


Förmiddagen var underbar i Ronneby med strålande sol och frisk luft så jag och Kasper passade på att vara ute ett bra tag. Vi plockade äpplen och satt ute och åt mellis.

Jag, Kasper och Maya njuter av att ha en egen trädgård och pysslar lite varje dag. Christian gillar såklart också att ha en trädgård men han är inte hemma just nu så han får njuta en annan gång :).


Stackars, stackars mig...

Jag är sjuk :(! Förkyld med ont i halsen, hosta, snuvig, huvudvärk etc. etc. Kasper är oxå fått en släng av det men det är i stort sett full fart på honom ändå. Christian är som tur är inte sjuk (ännu?)! Efter att ha varit hemma med Kasper idag så var jag riktigt slut när han kom hem från jobbet. Jag förväntade mig nästan att han skulle komma in genom ytterdörren och se helt bedrövlig ut och såklart vara liiiiiite sjukare än jag så att jag skulle få "bita ihop" och vara den drivande i familjen. På något konstigt sätt så brukar det bli så... :)

Men jag hade oroat mig i onödan och jag har blivit ompysslad ikväll. Jobbet väntar imorrn och jag hoppas att det är på väg över, annars får jag vila till helgen,

Vårlökar

Jag har för första gången i mitt liv planterat löväxter: tulpaner och påskliljor. Det blir grupper med röda tulpaner längs med staketet och påskliljor runt äppelträdet. Hade tänkt ha allt längs staketet men insåg att det skulle bli lite mycket och drog då igång projektet "ny rabatt" runt äppelträdet lite spontant. Det är redan en rabatt runt päronträdet och jag har haft planer på att göra en likadan runt äppelträdet men tänkte göra det i vår. Nu blev det lite tidigare än tänkt men det blir nog fint i vår när det blommar, runt det andra trädet kommer det blåa blommor (fast jag vet inte om det blir samtidigt) så det blir de svenska färgerna.

Kasper var snäll och hjälpte mig med att frakta bort allt gräs och annat i hans skottkärra. Tror dock att det blev lite tung last eftersom handtagen blev lite sneda... Tur att det gick att bända tillbaka det :)

Första tandläkerbesöket

Idag var Kasper kallad till tandläkaren, eller tandsköterskan för att vara mer exakt. Vi tittade på instrumenten, lampan och vattenkranen (den var absolut roligast, ni vet den man trycker på en knapp på för att fylla sin lilla plastmugg). Tandsköterskan läste en saga om vad tänderna gillar och inte gillar och så fick Kasper en tandborste och ett klistermärke med en bäver på. Varför en bäver vet jag inte, kanske var det slumpen eller så var det för att bävern har stora tänder :)

Kasper ville inte gärna visa tänderna utan hade tungan i vägen hela tiden, men det gjorde inget. Om ca ett år blir han kallad igen på ett "riktigt" besök.

Fruktälskaren Kasper


Kasper älskar frukt och här mumsar har på en nektarin ute i höstsolen. Det är kladdigt och dant men det gör inte honom nåt!

Det är lite svårt att vara stilla och tyst när man äter, så det blir lite frukt överallt...




Det är jag som är kullan:

Jag heter Åsa Lundgren och bor i Ronneby tillsammans med Christian, vår son Kasper och vår hund Maya. Uppväxt i södra Dalarna är jag i hjärta och själ en kulla, men bor sedan januari 2008 i Ronneby, Blekinge.

Jag har kanske inte det mest spännande livet, men jag vill ändå dela med mig av vad som är viktigt i mitt liv just nu. Efter att ha flyttat till Ronneby är det långt till familj och vänner som jag såklart saknar. Det här är ett sätt för mig att hålla kontakten med allihopa på en gång :)


RSS 2.0