Veckans resultat...

Onsdag igen och jag har varit på vägning. Var lite nervös denna gången eftersom det inte känts speciellt bra. Jag har inte alls druckit så mycket vatten jag borde, har inte tränat lika mycket som vanligt och har inte alls varit motiverad. Men det gick inte så illa: -0,5 kg blev det. Så jag fick min första guldstjärna!! Men 5% klarade jag inte, det fattas 2hg... Nästa vecka då alltså :)

Sommarskor till Kasper


Vi har köpt ett par sommarskor till Kasper, de är lite stora ännu, det är strl 20, men vi hoppas på att han ska växa i dem. De var snordyra!!! Hela 20 kr gav vi för dem på brunnsloppisen förra helgen :)

Kasper tyckte att det var jättekonstigt att ha skor på fötterna, men han verkade tycka det var lite kul oxå :)


Veckans resultat...

Det gick bättre denna vecka än förra: -1 kg blev det :)! Det fattas bara ett ynka hg nu så har jag gått ner 3 kg och får en guldstjärna, knäppt att man blir glad för det men det blir man :). Jag har även bara 7 hg kvar till mitt första delmål som är att ha gått ner 5% av min vikt. Jag hoppas att fixa det tills nästa vecka.

Jag har slutat amma helt nu och får därför äta 7 propoints (som det heter nu för tiden, jag brukar säga points ändå) mindre varje dag. Jag hoppas att det inte ska bli för jobbigt och att jag inte får gå hungrig.

Kosläpp i Höryda

I söndags var vi upp en sväng till Höryda där Josefina och Magnus bor och fick se när de släppte ut korna efter vintern. De fick inte komma ända ut i hagen direkt, tror det var för att vissa skulle kalva först, men de fick komma ut i friska luften och var glada för det.


Kasper tyckte det var kul att få se kossorna, tror jag i alla fall han skrattade då lite ibland :). Vi träffade även några tjurar:

Han vi hälsar på här hade vääääldigt lång tunga och försökte slicka på Kasper som jag inte tror uppfattade vad som hände riktigt.
Vi ska tillbaka när de ska få springa ut i riktiga hagen så får vi se om de gillar det lika mycket!


Busted...


Tagen på bar gärning med nåt han absolut inte får göra: vara på Mayas mat- och vattenskål. Men kul är det såklart när mamma säger till och kommer och hämtar en :)
Men idag får han vara lite busig om han vill för jag är så glad över att han sov HEEEELA natten i sin säng UTAN att amma!!! Jag kände mig helt förvirrad när Christians klocka ringde i morse och visste inte riktigt när eller var jag var. Men otroligt skönt att få sova hela natten och jag känner mig tokpigg idag!!!


Veckans resultat...

Idag var det dags för vägning igen och denna vecka hade jag gått ner 0.8 kg. Totalt 1.9 kg nu. Det känns bra och lagom, fortare behöver det inte gå.

Kasper vägdes oxå, 10.5 kg är hans nuvarande matchvikt.

Jag lyckades slå förra veckans resultat i ihopsamlade aktivitetspoints. Det blev 43 st tillslut. Nu har en ny vecka börjat och denna vecka ska såklart inte bli sämre :)

Balansmästaren


Kasper testar balansen på balkongen. Han är snorig och dreglar som få men han har lika kul för det :)

OMG my ass!!!

I helgen pumpade vi min cykel och fixade till den efter vintervilan (det behövdes, den hade helt platta däck). Så igår skulle vi åka ut till svärföräldrarna och byta däck på bilen så jag tänkte att jag kunde testa cykeln ut dit. Jag tog Maya med mig och gav mig iväg. Man måste cykla ganska långsamt när Maya är med, speciellt nu i börja innan hon vant sig, så det tog ett tag för oss att ta oss ut men det gick bra. Efter några timmar där ute så skulle vi hem igen, Christian tog Maya och Kasper i bilen så skulle jag cykla hem...

Aj, aj, aj, aj säger jag bara!! Det var grymt vad ont i baken jag hade och ville inte gärna sätta mig på sadeln igen. Men var ju så tvungen och kom i alla fall hem tillslut. Igår kväll hade jag så himla ont i baken så jag knappt kunde sitta ordentligt i soffan!

Det kommer nog dröja ett tag innan jag sätter mig på cykeln igen kan jag nog lugnt lova men nästa helg igen kanske...

Samla aktivitetspoints :)

Förra veckan (ons-ons) lyckades jag samla ihop 40 aktivitetspoints (man får såna för den motion man gör och kan äta för dem om man vill) och bestämde då att jag ska ha det som nån slags standard och försöka få ihop minst samma summa varje vecka. För er som inte har fattat så är det här viktväktar snack :)

Tyvärr vet jag inte om jag kommer lyckas denna vecka (misslyckas redan vecka två, inte bra!). Jag har nu samlat ihop 33 aktivitetspoints och det är ju bara i morgon kvar. Jag ska iofs ut och jogga imorrn men jag hade tänkt mig den korta rundan och tar ca 27 min och för det får jag 6 points. Det blir ju 39 totalt..

Jag kom precis på att jag ju måste ut med Maya på fm (hon får hänga på runt joggingrundan oxå) och joggingdagar brukar det bli 30-45 min i lugn takt medan Kasper sover och det får jag ju lite points för. Så jag kanske tom slår förra veckans resultat!! Snacka om att vara virrig, började detta inlägg med att vara övertygad om att jag INTE skulle komma upp i 40 och nu tror jag att jag kommer komma över det. Hehehe, ja vad ska man säga, jag skylle på amning och småbarnsmammahjärna :)

 


Vitsippan ute i backarna står...


Jag kom precis hem från dagens långpromenad och har fått ännu mer vårkänslor :). Efter vägen såg jag en massa vitsippor!! Jag har inte gått den här rundan på jättelänge så jag har helt missat att våren verkar ha kommit lite längre längs den vägen. Fint var det men det var allra längst bort på rundan så jag plockade inga, de hade väl hunnit vissna innan jag kom hem igen. Det känns som om det var evigheter sen jag såg vitsippor, fast jag antar att jag gjorde det förra våren... Nåja nu har jag i alla fått se några och det gav mig massa vårkänslor! (Sen skadade det ju inte att solen sken oxå)


Sen påskkärring...


I lördags var Kasper såklart påskkärring och jag har glömt att lägga ut bilden. Det var svårt att få till fräknar som ni ser eftersom han hela tiden rörde på huvudet. Så det blev streck i stället för prickar :).


Veckans resultat...

Har nu varit på veckans viktväktarmöte och det gick bra, -1.1 kg. Tycker att det är en skön grupp, mest äldre damer (tanter) men dom är trevliga och pratsamma. Kasper var med den här gången och han var jättesnäll. Det enda som störde var hans ljudliga fisar som luktade jätteilla...

Känner mig grymt motiverad och känner mig inte stressad över att det kommer ta tid att gå ner så denna gången är den sista gången :)!


Kasper "går"


Här får han hjälp av pappa att ta sig fram och det går bra det med. Det går inte speciellt fort och inte riktigt rakt heller men han kommer i alla fall fram tillslut :) Det här filmade vi förra veckan så han har fått in tekniken lite bättre nu. Men han drar fortfarande åt höger :)

Kasper tar sig fram på egen hand


Han liksom ålar sig fram och nu går det ganska fort. Han bryr sig inte om det är saker i vägen utan försöker ta sig över eller igenom dem. Ofta är det Maya som är i vägen:) Hon är världens snällaste och bryr sig inte alls, inte ens när han försöker ta hennes leksaker eller tuggben (vilket han inte får göra såklart).

Det är vår i Ronneby!


Okej, idag är det mulet och det ser ut som om det kan börja regna när som helst, men jag tog den här bilden förra veckan när jag var med Maya och Kasper i Brunnsparken. Underbart med sol!!!


Usch!

I morse kände jag mig som världens sämsta mamma!!!! Christian gick upp kl 6 och jag och Kasper låg kvar och sov en stund till. Plötsligt hör jag en duns och sen ett skrik... Kasper hade vaknat och kravlat över kanten på sängen. Jag blev livrädd och kastade mig fram och tog upp honom. Han hade som tur landat lite på några kuddar som låg på golvet, så det dämpade nog fallet lite. Men jag kände mig ändå hemsk eftersom jag inte vaknat när han vaknat och gått upp med honom.
Christian var ute med Maya precis när det hände och kom in när Kasper storgrät. Han blev glad ganska på en gång i alla fall och verkar inte fått några men. Men det var ändå fruktansvärt!

Nu känns det bättre men det sticker fortfarande lite i hjärtat när jag tänker på det :(

Tillbaka i sekten

Igår blev jag invigd i sekten igen... Kände motivationen komma och tog mig till ett viktväktarmöte. Nu när jag nästan slutat amma helt så känner jag att jag verkligen vill satsa på att komma i form igen. Det är lite nytt nu sedan sist jag var med och det gör det lite roligare. Dessutom finns det en massa saker online så man behöver inte hålla på med att skriva checklistan för hand och krångla.

Vi får väl se hur det går, men det känns bra nu och jag tror det kommer hålla i sig!

Malmöhelg

I helgen som var så var vi till Malmö med hela svärfamiljen. Vi bodde på hotell, åt god mat, promenerade och shoppade lite. Det var en skön och mysig helg!


Har man ingen barnstol så får man lösa det på annat sätt :)


Kasper tyckte det var kul att vara ute på promenad, det fanns ju så mycket att titta på!


När vi varit på mongolisk restaurang och ätit så var det nån som var lite trött :)




Det är jag som är kullan:

Jag heter Åsa Lundgren och bor i Ronneby tillsammans med Christian, vår son Kasper och vår hund Maya. Uppväxt i södra Dalarna är jag i hjärta och själ en kulla, men bor sedan januari 2008 i Ronneby, Blekinge.

Jag har kanske inte det mest spännande livet, men jag vill ändå dela med mig av vad som är viktigt i mitt liv just nu. Efter att ha flyttat till Ronneby är det långt till familj och vänner som jag såklart saknar. Det här är ett sätt för mig att hålla kontakten med allihopa på en gång :)


RSS 2.0