Juluppehåll

Tidigt i morgon bitti åker vi mot Dalarna för att fira jul med familjen. Vi håller som bäst på att packa in saker i bilen nu (kommer bli tight!!) och kommer nog hålla på och fixa en stund till innan vi går och lägger oss. När vi är där uppe kommer jag antagligen inte blogga speciellt mycket eftersom jag kommer ha fullt upp med att umgås och mysa med familj och vänner. Men jag tror det inte kommer störa så många eftersom de flesta som läser bloggen är uppifrån och det är de jag kommer träffa :)

God jul på er allihopa, hoppas ni får en lika mysig jul som jag tänker ha!!


Första smakportionen...


Idag på lunchen fick Kasper smaka potatis och han tyckte väl att det smakade sådär kan man säga. Han smakade och åt lite men han såg inte direkt ut att njuta av det :)
Jag smakade själv innan och det var ju inte gott med kall mosad potatis, kokasd utan salt, och med lite bröstmjölk iblandat. Vi ska testa igen i morgon så får vi väl se vad han tycker då.


Lek i stolen


Kasper gillar ganska mycket att sitta i sin stol när vi äter (dock inte alltid). Idag när jag åt lunch hade han extra roligt och var på toppenhumör!


Maya gillar snö !


Den som hade roligast på dagens promenad var helt klart Maya! Hon rullade sig, borrade ner nosen, jagade snöbollar när hon var lös och var allmänt sprallig :) Det är verkligen vintrigt ute nu, kallt och snöar llite lätt samtidigt som solen kommer fram ibland, underbart!


CamoKasper


Kasper är idag redo för älgjakt med bruna byxor, grön body och camodeggellapp :)
Söt är han i alla fall!!


Snö, snö i stora lass!!!

Okej, kanske inte så himla stora lass, men snö i alla fall. Och den ligger kvar! Det verkar som om det kommer komma mer dessutom och i morrn ska det bli soligt och kallt så då kanske man kan njuta lite av den! Jag har utmanat Christian på snöbollskrig i helgen ;)

Lusse lelle, lusse lelle...


Kasper har idag lussat för gammelmormor och gammemorfar, farmor och farfar i minilucialinne och stjärngossestrut.

Maya var tärna :)

Vi bjöd på fika med pepparkakor och saffransrenar:

Jag tror det var väldigt uppskattat!


Kvällsbad


Igår kväll badade Kasper. Han tycker att det är roligt och har börjat uppskatta badankan han fått av farmor. Maya är ofta nyfiken när "lillebror" badar och övervakade igår.


Dagens sysselsättningar

Idag har jag och Kasper varit på stan och köpt de sista julklapparna. Kasper låg mest i vagnen och sov men han hjälpte till i sinnet :)



På eftermiddagen påbörjade vi inslagningen...

...men jag hann bara med tre paket innan Kasper tröttnade helt, det sista slog jag in med honom i knät men kände att det var stor risk för dreggelfläckar på paketen då :).


Längesen nu...

Nu var det längesen jag skrev, sorry! Jag kan inte direkt skylla på att det varit mycket att göra heller, men jag har inte haft ork att blogga. Har inte funnits så mycket att berätta om heller måste jag säga, livet har varit lugnt :)

Bjuder på en bild av minikusinerna tagen i augusti, nu har de båda växt en del, får ta ett nytt sånt kort i jul.


Framsteg!

I förrgår vände Kasper sig från mage till rygg, dock med lite hjälp eftersom jag lagt upp honom på armbågarna och han då "vickade" över på sidan lite. Men så igår lyckades han komma runt från rygg till mage oxå! Han tog först hjälp av babygymmet lite och drog sig upp på sidan och låg sen och kämpade ett tag innan han kom över på mage. Senare gjorde han det igen flera gånger och jag lyckades få det på film så när jag listat ut hur jag ska göra med filen så lägger jag upp den här på sidan!

MysKasper


Kasper har börjat njuta mer och mer av att mysa, speciellt när han börjar bli lite trött. Det går en gräns någonstans mellan att han är tokkinkig och inte går med på nåt och att han bara vill mysa i famnen och kramas. Det finns inget gosigare än när han myser in sig mot halsen eller nåt!


Äntligen vintersport!

Idag började äntligen skidskyttevärldscupen med damernas första tävling i Östersund. Det är verkligen den roligaste sporten att titta på på tv! Nu känns det som om det är vinter på riktigt (även om det knappast är snö ute). Sen vann ju Helena Johnsson och ACO kom tvåa och det är ju alltid kul att titta när det går bra för svenskarna!



Det är jag som är kullan:

Jag heter Åsa Lundgren och bor i Ronneby tillsammans med Christian, vår son Kasper och vår hund Maya. Uppväxt i södra Dalarna är jag i hjärta och själ en kulla, men bor sedan januari 2008 i Ronneby, Blekinge.

Jag har kanske inte det mest spännande livet, men jag vill ändå dela med mig av vad som är viktigt i mitt liv just nu. Efter att ha flyttat till Ronneby är det långt till familj och vänner som jag såklart saknar. Det här är ett sätt för mig att hålla kontakten med allihopa på en gång :)


RSS 2.0