Rabarbersaft

I morse kokade jag rabarbersaft. Kände mig riktigt huslig! Vi var hemma hos Christians syster och hennes kille igår och snodde med oss lite rabarber hem. Förra sommaren kokade jag saft och den blev riktigt god så jag tänkte ge mig på samma sak i år oxå.
Själva kokningen gick bra och saften blev ok, men jag tycker att den blev lite sur. Hade nog i lite för mycket citronsaft, men det är ju svårt att veta när man kokar den. Den är ju inte äcklig, jag kommer dricka av den men det var inte den bästa saft jag gjort.

Midsommarfavoriten

Jordgubbar visar sig vara det absoluta måstet på midsommar och jag kan bara hålla med. Har precis nu ätit en jordgubbe från vår planta på balkongen och även om den var lite sur så var den smarrig!

Har lagt ut en ny omröstning nu. Som ni förstår tycker jag att det är grymt varmt nu, jag och Maya går runt i lägenheten som två zombier om dagarna!

Icke-klädershopping

Jag tänkte åka och köpa lite blomplantor igår och åkte då in och hämtade Christian på jobbet samtidigt (plantstället ligger nästan i Karlskrona). Jag passade på att åka in lite tidigare och kollade lite i affärer. Jag har inte varit på "shopping" på jättelänge känns det som eftersom jag inte tycker att det är nån idé att köpa kläder nu. Men så kom jag på att det ju finns en massa annat man kan shoppa! Så jag åkte in och kollade bara på inredningssaker, smycken, väskor, smink m.m. Och det var faktiskt riktigt kul, och man slipper ju det dryga med att prova kläder oxå!! Jag orkade inte så länge (45 min) men jag köpte några saker i alla fall.

Icke-klädershopping är underskattat och det borde man ägna sig åt oftare!


Årets odlingar


I år har vi satsat på mer lättodlade saker än tidigare. Det här är slingerkrasse som inte har blommat ännu men som skjutit i höjden.
Det här är mina solrosor som inte heller blommat än men jag hoppas att de börjar snart. Tänkte att man kanske kunde plantera om någon planta i krukor när de blommar.


Vi slog på stort och köpte en vinranka i år oxå, den kommer väl inte ge några druvor i år men förhoppningsvis i framtiden. Den växer i alla fall och jag tror att den trivs på vår balkong


Lite ätbara saker har vi oxå. Vi fick en hängjordgubbsplanta av Christians föräldrar i midsommarpresent som kommer ge en del bär. Några av dem är snart helt röda :P
Sen har vi såklart Christians obligatoriska basilika som faktiskt ser ganska bra ut i år. Kommer nog faktiskt kunna äta av den om ett tag.

Igår planterade jag lite blommor oxå som ska upp på balkongen, men det får ni bilder på när det är iordningfixat och snyggt, än så länge står de bara på golvet...

Barnvagnen

Vi köpte barnvagn för någon vecka sedan och har lovat att lägga ut en bild på den, så här kommer det.
Den är som synes mörkbrun med vitt tyg på insidan. Det här är alltså liggdelen, sittdelen har inget tyg och ligger i förrådet så länge. Vi får köpa tyg till den när det blir dags att börja använda den. Såklart matchande skötväska oxå :)

Det är en Brio Happy av 2008 års modell inköpt på Leksakshuset i Karlshamn. Vi är väldigt nöjda med köpet än så länge, men så har vi ju inte använt den i "skarpt läge" ännu heller :)

Än en gång lyckas jag ta ett bedrövligt kort (reflexen), mina fotograferarkunskaper är inte de bästa har jag upptäckt, kommer få jobba på det tills den lilla kommer så jag kan ta många fina kort då.

Magbild!

Hade precis tänkt lägga ut bilder på magen när jag såg Katarinas kommentar :), jag kände det på mig!

Tyvärr syns det på bilden hur fruktansvärt skitig spegeln är.... men det får jag väl bjuda på. Magen växer och det börjar bli lite jobbigt nu. Har ju varit förkyld oxå och har hostat som en galning vilket inte direkt gjort att jag känt mig fräsch och pigg. Men det börjar ge sig nu och jag hoppas att jag kommer kunna njuta av de kommande veckorna.


Maria, jag provade kjolen idag och den var inte direkt för stor... Den var faktiskt alldeles lagom som du ser. Valde mestadels vitt idag eftersom jag planerat att titta på Söderlings Wimbeldonmatch på eftermiddagen (skämt å sido så var det faktiskt en slump).

Det här rosa linnet använder jag jättemycket, kanske inte direkt den bästa färgen för min grisrosa hy, speciellt inte när jag bränt mig lite så att jag nästan har fått samma nyans som tyget, men det är långt och skönt så det är min favorit. Och det är faktiskt inte ett mammalinne utan ett vanligt lindex-linne. Bra köp!

Varmt och skönt på balkongen!

Ville bara dela med mig av en bild på hur Christian relaxar på våran balkong. Tyvärr är ju soffan lite kort för honom men han kan uppenbarligen sova skönt där ändå :)


Det är faktiskt väldigt mysigt med inglasad balkong. Vi har det öppet ut dit i stort sett hela tiden och det blir som ett extra rum.

Vi har fortfarande inte fått iordning riktigt som vi vill ha det men det är på gång. Vi måste bara låna en slagborrmaskin för att kunna sätta upp jalusier, och det tar ett tag för oss att få sånt gjort. Sen ska vi bara göra oss av med lite skräp som vi förvarar där oxå. Christians växthus, som inte används i år, ska bort (har jag bestämt). Våra odlingar i år får inte plats i det så det fyller ingen funktion förutom förvaring. Nu kanske jag kan pyssla lite där ute när jag är ledig.
Fortsättning följer....


Loppis

I söndags stod jag och Christian på loppisen i brunnsparken och gjorde oss av med en massa grejer. När vi flyttade in i nya lägenheten så gick vi igenom alla kartonger vi hade och bestämde vad vi inte ville ha kvar. Det blev en hel del saker som vi bestämde oss för att försöka sälja på loppis. Så i söndags var det dags och vi hade 13 kartonger med saker med oss. Det gick riktigt bra och vi blev av med det mesta. Vi sålde mest böcker, porslin och glas, inget direkt dyrt men det var inte pengarna vi var ute efter utan vi ville bli av med sakerna bara och det kändes dumt att slänga det eller bara ge bort det.

Christian var skeptisk från början och ville inte sälja våra gamla grejer. Men han var med och gjorde det i alla fall och eftersom jag varit sjuk så har han fått engagera sig mer än vad som var tänkt från början. Som ni ser på bilden så ser han väldigt skeptisk ut :)

När vi åkte hem hade vi 4 kartonger med saker kvar, men de var halvfulla så totalt var det kanske 2. Superskönt med mer plats i garderoberna och sen är ju de 1500 kr vi tjänade på det en kul bonus :)!

Sommarlov!

Oj oj, nu var det verkligen superlängesen jag bloggade och jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Jag har medvetet lagt det åt sidan och lagt all min tid på jobbet nu på slutet. Har inte orkat så mycket mer än att jobba och vara gravid...
Men igår jobbade jag sista dagen och kommer nu alltså vara "ledig" i över ett år. Så nu kommer jag förhoppningsvis kunna blogga mer!

Sista tiden på jobbet har varit intensiv och stressig, en massa saker att sätta sig in i: betygsättning, åtgärdsprogram m.m. Tycker själv att det gått ganska så bra och är nöjd med min första termin som lärare. Har gjort en massa misstag och har lärt mig hur mycket som helst, men jag har hela tiden försökt att intala mig att jag inte kan göra allt perfekt från början utan att jag måste få göra fel jag oxå. Jag vill ju gärna vara expert redan från början :)

Nu är det alltså sommarlov och det är skönt att kunna ta det lugnt och slappna av. Har fått en dunderförkylning så än så länge har jag inte kunnat njuta så himla mycket, men jag har i alla fall kunnat sova lite mer. Jag hoppas på att bli frisk snart så att jag kan börja samla krafter inför sommarens stora happening :)!



Det är jag som är kullan:

Jag heter Åsa Lundgren och bor i Ronneby tillsammans med Christian, vår son Kasper och vår hund Maya. Uppväxt i södra Dalarna är jag i hjärta och själ en kulla, men bor sedan januari 2008 i Ronneby, Blekinge.

Jag har kanske inte det mest spännande livet, men jag vill ändå dela med mig av vad som är viktigt i mitt liv just nu. Efter att ha flyttat till Ronneby är det långt till familj och vänner som jag såklart saknar. Det här är ett sätt för mig att hålla kontakten med allihopa på en gång :)


RSS 2.0