Ny favorit


Igår fick Kasper en present av hans farbror Andreas och hans flickvän Karin, en mjukisvessla. Kasper har fattat tycke för den, nosen är spetsig och av tyg och perfekt att sutta på tyckre han. Framtassarna går också ganska bra. Än så länge har han ju inte så mycket kontroll på armarna, men det blir bättre dag för dag och snart kan han nog kontrollera vesslan lite bättre också. Bilden är från i morse när vi var uppe med Christian innan han gick til jobbet och Kasper mös med vesslan på soffan.


Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder...

Igår gav jag mig iväg på långpromenad med Maya och Kasper. "Powerwalking" så gått det ågr med barnvagn och hund...

När vi var längst bort i Brunnsparken så började det dugga lite så jag satte på regnskyddet på vagnen, och tur var väl det för sen började det spöregna! Jag gick på allt vad jag orkade och Maya tittade lite snett på mig och undrade nog varför vi var ute i det vädret. Innan vi kom hem var jag och Maya helt dyblöta, det blåste och var kallt. Den enda som verkade njuta var Kasper som låg varm och torr och sov inne i vagnen.

Knappt hann jag innanför dörren förrän Kasper vaknade och var JÄTTEhungrig (gallskrek alltså). Jag fick försöka få ut honom ur vagnen utan att blöta ner honom eller hela hallen, sen panik torkade jag av det värsta på Maya så att det i alla fall inte rann av henne, drog av mig alla kalla, blöta kläder och satte mig i soffan och ammade *PUST*! Som Maria sa, det var tur att ingen kom och hälsade på då!

Vilken cooling!!

 


Jag vet att jag är partisk men visst är han en riktigt cool liten kille?? Han är ju världens sötaste :) (förlåt för smilegubben Tobbe!)


Nu har det hänt...

I morse hände det... Kasper bajsade på mig! Vi gick upp och jag tog av pyjamasen och tog sen av blöjan. Då upptäckte jag att han bajsat vilket han inte brukar göra på natten. Jag höll upp hans ben för att torka av stjärten innan jag lade ner den på skötbordet och då sköt han ut ett till lass med bajs (som ju inte är direkt fast!) på min mage, på golvet, på skötbordet och runt omkring !!! "Jaha" tänkte jag och började ta reda på det och när han var helt ren och jag fått bort allt från mig, golvet och skötbordet så tog jag fram en ny blöja och skulle precis sätta på den på Kasper då han passar på att kissa oxå...
Då kunde jag inte annat än skratta, det var bara att torka av honom igen och torka av skötbordet och torktumlaren som det rann ner på. När jag tillslut fått på honom blöja och kläder så fick jag duscha av mig och köra igång en tvättmaskin med bajsiga handdukar m.m.

Så det var en intressant morgon, men Kasper verkar väldigt nöjd med den i alla fall :)

Fönstertvätt

Igår putsade jag och Kasper fönstren i vardagsrummet och köket, och det var välbehövligt. Det såf ungefär ut som om det hade regnat lervälling på utsidan av fönstren. Fönstren på andra sidan av lägenheten ska vi försöka göra idag.


I början tyckte Kasper att det var ganska kul att sitta i bajsstolen och titta på när mamma putsade men...


... det dröjde inte så länge innan han föredrog att vila lite :)


Första läkarbesöket

Idag var vi till bvc för Kaspers första läkarundersökning. Det gick bra och Kasper var jättesnäll. Dock hade han inte gått upp då mycket sedan sist, knappt 100 g på en och en halv vecka, och huvudet hade inte blivit så mycket större heller. Så vi fick en ny tid för vägning nästa vecka för att kolla så att han börjar gå upp mer igen. Jag får försöka amma lite mera, och kanske försöka få honom att äta mer när han väl ammar så att han får i sig den mer kaloririka mjölken som kommer på slutet.

I vilket fall som helst så verkar han må bra och är lika pigg som vanligt så jag är inte speciellt orolig ännu, men vill såklart att han ska gå upp som det är meningen.

Kasper som brat


Kaspers farbror Andreas har ett enda krav på Kasper, att han inte ska bli en brat! Ikväll kommer han och hans flickvän Karin hit och Kasper har därför klätt upp sig med sin finaste pikétröja och han har såklart några knappar uppknäppta och kragen uppfälld, det är ju så det ska vara :)


Krispig sej med rostad broccoli

Ingredienser
Sej
500 500 g sejfilé
2 2 skivor grovt solrosfröbröd
1 1 st äggvita
salt och peppar
2 2 msk rapsolja

Sallad
1 1 st broccolihuvud
2 2 st schalottenlökar
1 1 st vitlöksklyfta
2 2 msk rapsolja
1 1 st avokado
100 100 g spenat


Keso
1 1 dl naturell keso
0.5 0.5 st citron
1 1 msk dill, hackad
salt och svartpeppar

Instruktioner

1. Torka brödet i ugnen på 130 grader. Kör det sedan i mixern så det blir som ströbröd.

2. Skär till fisken i 4 jämna bitar. Vispa upp äggvitan. Salta och peppra fisken och pensla sedan på äggvitan. Doppa fisken i ströbrödet och stek i panna ca 2 minuter. Lägg sedan upp på plåt och kör i ugn på 140 grader i 5-8 minuter beroende på hur tjock fisken är.

3. Finhacka löken, plocka ner broccolin i små buketter.

4. Hetta upp en panna med oljan. Stek broccolin hårt i 1 minut under ständig omrörning. Tillsätt löken, låt den få en liten rostad yta. Lägg sedan över i en bunke och vänd runt spenaten och avocadon precis innan servering.

5. Riv lite av citronskalet, endast det gula. Blanda med keso, dill, salt och peppar.

6. Servera fisken med broccolisallad och kesoblandning.

Det här receptet provade vi idag och det var riktigt gott faktiskt. Det kändes väldigt nyttigt när man åt det, och det är det nog oxå. Vi hade mest vanligt ströbröd, det blev inte så mycket av brödet, men det var gott ändå. Broccolin var riktigt krispig, jag hade nog velat ha den lite mjukare men Christian tyckte det var gott.


Ny omröstning

Förra frågan blev oavgjord, 3 tyckte att fotbollen är tråkigast och 3 tyckte att hockeyn är tråkigast. En enda stackare tyckte att ingen av dem är tråkiga och jag kan ju gissa vem det var.... :)

Den nya omröstningen handlar om Anna Anka från tv-serien Svenska Hollywoodfruar som går på trean. Det har blivit många diskussioner kring henne och hennes olika uttalanden som t ex att svenska män är omanliga och mesiga för att de gör hushållsarbete och liknande. Dessutom tycker hon att kvinnor får skylla sig själva om deras män är otrogna om de inte håller sig snygga och tillfredställer sina män när de vill det.

Åsikterna går isär, men jag vet vart jag står i alla fall...

Sura miner


Livet är inte alltid så roligt och enkelt när man är liten...


Vi är husliga

Idag har jag och Kasper varit väldigt husliga och kokat eget äppelmos som vi fryser in och tar fram när han börjar äta gröt och sånt. Känns väldigt seriöst måste jag säga! Om nån undrar på förvaringen så ville jag inte ha i nåt konserveringsmedel och kan alltså bara ta upp lite åt gången från frysen.
Vi var ute hos Kaspers farmor och farfar igår och hämtade en påse äpplen, det är lite kvar än, har inte riktigt bestämt vad jag ska göra med dem, blir kanske en äppelpaj till helgen.


Dalarna

Vi är nu hemma från vår lilla resa till Dalarna i helgen. Det var jättekul att få träffa familjen och hann även med att träffa en hel del andra bekanta. Det var en intensiv helg med bla endurotävling, familjemiddag, dop m.m. Kasper var jättesnäll den mesta tiden och resan upp gick över förväntan, han skrek från Hedemora till Bengtsbo (ca 2 mil) annars var han en ängel.
 


Kasper är på endurotävling på Hedemora motorstadion.


På dopfikat var det en stolt kusin som fick hålla i Kasper en stund.


Vi pausar i Brahehus på vägen hem, Kasper var trött och tyckte nog det var riktigt jobbigt att åka bil så långt igen.

Hemresan gick inte lika bra som uppresan, Kasper var trött efter allt han varit med om under helgen och vaknade oftare och var allmänt lite kinkigare. Han hann med att bajsa ner sig och sina kläder oxå, men som tur var hörde Christian att han bajsade så vi kunde byta innan det gått igenom på stolen. Vi åkte från Bengtsbo 10 på förmiddagen och var hemma kl 8 på kvällen, så det blev verkligen en heldag på vägarna. Den natten som Kasper från 9 till 3 nonstop, så han var verkligen trött!


Första resan

I morrn ska vi åka till Dalarna för att vara med på Adams dop. Det blir Kaspers första resa, så vi får se hur det går...

Det tar ju lång tid i vanliga fall och i värsta fall gillar inte Kasper att åka så långt så det tar ännu längre tid imorrn. Det är svårt att packa för oss, vet inte alls hur mycket kläder till Kasper vi kommer behöva, men de tar ju inte så stor plats i alla fall så man kan ta med lite extra.

Kasper och Maya övervakade när jag packade så att det gick rätt till :)


Ny omröstning

Nu har jag äntligen lagt upp en ny omröstning, kanske inte den roligaste frågan men det är något nytt i alla fall. De flesta gissade rätt på den förra frågan óm vad det skulle bli för kön på bebisen. Nio av fjorton gissade på att det skulle bli en kille, fem på att det skulle bli en tjej och ingen trodde att det skulle bli en alien :)


Bajsstolen


Vi har fått låna en babysitter av Christians mamma som hon hade när Josefina (Christians lillasyster) var liten. Den kallas här hemma för bajsstolen :)
Det verkar som om det är en bra vinkel eller nåt för om man tycker att Kasper verkar bajsnödig så kan man sätta honom i babysittern så bajsar han efter en stund = bajsstolen!
I morse satt han i den under tiden jag borstade tänderna och sorterade lite tvätt, och mycket riktigt så kom det ett stort bajslass :)


Experimenterande

Det låter värre än vad det är, men vi experimenterar lite med Kasper just nu. Vi har innan gett honom Minifom som är mot spädbarnskolik eftersom det verkade i början som om han fick ont i magen varje gång han ätit. Men det har varit rätt så drygt eftersom man ska ge tio droppar innan varje gång man ammar (specielllt drygt på natten eftersom det ska stå i kylskåpet så jag har varit tvungen att gå upp och till köket varje gång han vaknat och varit hungrig). Igår bestämde vi oss för att testa att sluta med det för att se om hans mage är bättre, sålänge man fortsätter att ge dropparna så vet man ju inte om de behövs. Så nu har han varit utan dem igår och idag och jag tycker inte att han verkar ha ont i magen, däremot har han sovit en hel del idag men det behöver ju inte alls ha något sammanhang med Minifomen.

Skulle vara superskönt om vi slapp ge honom dropparna vid varje amning, det har varit mycket lättare dessa två dagar tycker jag, och jag har somnade om mycket lättare i natt när jag ammat. Så vi håller tummarna att han klarar sig utan droppar!!

Veckans omröstning

Jag vet att jag inte haft någon ny omröstning på superlänge... skäms lite. Men jag har helt enkelt ingen fantasi och får oftast snabba på när jag ska blogga för att hinna klart innan Kasper vaknar eller bli ledsen så jag har inte tid att sitta vid datorn och fundera. Men det kommer en ny omröstning, snart hoppas jag!

Gullungen


Sån här liten gobit kan man ha bredvid sig på soffan när man sitter och bloggar, livet är ganska underbart då! 5 minuter senare kan det vara mindre underbart när han vaknar och är tokförbannad men det glömmer man så fort han är på bra humör igen. Det är verkligen mysigt att vara mammaledig men saknar jobbet oxå, hade ju knappt hunnit börja och det var ju så kul! Och jag gillar ju att prata.... så Christian får användning för sina öron när han kommer hem från jobbet :)


Kontoret är klart


Igår blev jag klar med mitt projekt med kontoret, jag är riktigt nöjd, det blev verkligen skillnad. Nu är det liksom ett riktigt rum som är inrett med eftertanke. Har tagit ett kort men det är ju såklart svårt att få en bra bild, alla vinklar blir ju inte med.

Det skulle bli ännu bättre om vi bara hade
svarta pärmar, men det känns rätt så onödigt att köpa nya pärmar och flytta över alla papper ... :)

Och ja, jag vet att den högra gardinen är sned. Jag hängde den tydligen uppochner och fållen i nederkant är snedsydd som synes. Men oroa er inte, jag ska fixa till det!


Ny stil :)

Jag och Maria måste ha någon slags omedveten kontakt, i varje fall när det gäller kläder. Förra veckan köpte jag en kofta på Kappahl, en kofta i stilen som den på bilden. Innan har jag inte gillat sådana koftor, men nu har jag börjat gilla dem och tänkte uppdatera min stil lite, så jag slog till och köpte den. Idag pratade jag med Maria på telefon och då berättar hon att hon köpt en ny kofta på Kappahl "en sån med långa flikar fram" som hon sa....
Vi har alltså båda två köpt en kofta i liknande stil på Kappahl, med bara några dagar emellan utan att vara medvetna om det, och ingen av oss har tidigare haft någon kofta i sådan stil, och de har ju ändå funnits ett tag nu. Jag har inte sett Marias kofta men tror att det är den som är på bilden, som är från Kappahls hemsida.


Kappahl, 299 :-


Familjen Hongisto på besök



Maria, Jani, Hanna och Adam var och hälsade på här nere förrförra (kan man skriva så?) veckan. Det var en intensiv och jätterolig vecka!! Vi hann med att göra många saker och verkligen umgås. Hanna var sprallig och urgo som vanligt :)!


Projekt kontor

Jag drog igår igång med ett projekt, att organisera och snygga till kontoret. Det har mest bara varit provisoriskt inrett sedan vi flyttade in i januari. Dessutom har en massa saker förvarats på golvet där inne vilket jag HATAR! Saker ska inte förvaras på golvet, det ser rörigt ut, blir dammigt och det är svårt att städa. Jag är en stor förespråkare för "var sak har sin plats", det blir ju såååå mycket enklare att plocka undan och städa. Det går ju inte så fort som det en gång gjort, det blir många pauser i arbetet men det är faktiskt bara skönt och dessutom hinner jag fundera lite extra på hur jag vill ha det.

Idag fortsatte arbetet och jag är i stort sett klar nu, jag ska lägga in en matta så att det inte ekar så mycket och sen är det några saker som ska flyttas ner till förrådet. Det blir riktigt bra och hundra gånger mysigare än det var innan. Nu känns det som ett rum och inte som ett förråd med fönster :)
Bild kommer när det är helt klart!



Det är jag som är kullan:

Jag heter Åsa Lundgren och bor i Ronneby tillsammans med Christian, vår son Kasper och vår hund Maya. Uppväxt i södra Dalarna är jag i hjärta och själ en kulla, men bor sedan januari 2008 i Ronneby, Blekinge.

Jag har kanske inte det mest spännande livet, men jag vill ändå dela med mig av vad som är viktigt i mitt liv just nu. Efter att ha flyttat till Ronneby är det långt till familj och vänner som jag såklart saknar. Det här är ett sätt för mig att hålla kontakten med allihopa på en gång :)


RSS 2.0