Pirrigt!

Idag får vi besök!!! Vid lunch kommer Anna och Tony och det ska bli super superkul att få träffas, det var verkligen jättelänge sen sist och det har hänt mycket i våra liv!

Sen ikväll kommer Maria och Tobbe med familjer, de kanske inte kommer hit till oss beroende på hur sent de kommer fram men de kommer i alla fall vara i närheten :)
Jag är alldeles pirrig, som om det vore julafton eller nåt, kommer bli en jättekul helg!

Julmysigt!

Igår städade jag och Kasper hela dagen (han var inte direkt på städhumör och ville mest vara i min famn vilket gjorde att det tog lite tid). Sen på kvällen tog jag fram julgardinerna, adventsljusstakarna och faktiskt även tomtarna. Det blev supermysigt så nu vill jag att det ska vara mörkt hela dagen så jag kan ha ljusstakarna tända :)


Jag gjorde en egen adventsljusstake oxå, men det blev inte riktigt som jag tänkte mig. Jag hade inte hittat nåt bra fat (har inte haft tid att springa runt i affärer och leta heller) men hittade detta i ett skåp. Tyvärr var det för kort för att alla ljusen skulle få plats bredvid varandra så det fick bli lite sicksack. Vi får väl se om polkagrisarna räcker fram till jul eller om vi kommer knapra i oss dem :)


Kosta Boda Art Hotel

Hemliga resan tog oss till Kosta i glasriket och Kosta Boda Art Hotel. Vi var framme i Kosta vid halv tolv och spenderade ett antal timmar på outletvaruhuset som ligger granne med hotellet. Kl 3 checkade vi in och fick vårt rum med glasdödskallar som dekorationer :).


Vi åt julbord som middag (Kasper sov på soffan där vi satt) och tog sen en kvällspromenad och kollade in alla ljusen som de satt upp i Kosta (tydligen Europas mest upplysta samhälle eller nåt sånt).


Morgonen efter startade vi med hotellfrukost :P och sedan tog vi oss ett dopp i den varma poolen på hotellets spaavdelning. Innan vi åkte hemåt igen shoppade vi lite julklappar och annat smått och gott på Kosta outlet, Orrefors outlet och Iittala outlet.

En helmysig minisemester hade vi och det piggade upp både kropp och själ.

Hemlig resa

Alldeles strax ska vi åka iväg på en liten hemlig resa som Christian fixat. Vi kommer hem imorrn igen så jag gissar att vi inte ska så långt, men jag vet att vi ska bo på hotell i alla fall.

Ska bli jättekul att komma iväg och mysa ihop lite hela familjen (minus Maya som ska vara hos gammelmatte och gammelhusse).

Öppet hus

I tisdags var vi hela familjen på öppet hus på mitt jobb. Jag "jobbade" inte direkt utan var mest där för att träffa jobbbarkompisarna och "visa upp" mig för eventuella blivande elever. Det var en lyckad kväll med mycket besökare och bra stämning och det var jättekul att träffa jobbarkompisarna!


Mediaeleverna hade en liten fotostudio där man fick ta julkort och jag bangade såklart inte. Christian ville inte vara med så jag tänkte att jag väl fick ta ett med mig och Kasper bara, men mina kollegor tjatade på honom så han gav med sig (men gränsen gick vid tomteluvan, det fick jag inte på honom).
Tomteluvan var lite stor på Kasper och han var lite trött, men han grät i alla fall inte :)

En glad prick :D


Kasper busar med pappa innan badet. Han har sin body på huvudet, det är det som ser ut som en turban :)


Barnvakt


Maya såg efter Kasper idag medan jag bakade lite. Han ligger och sparkar och grejar och hon bryr sig inte alls, ibland ger hon honom en puss bara :)


Fin bild på Hanna


Jag vill bjuda på en superfin bild på Hanna från Adams dop. Hon stod såhär där framme i kyrkan, jag vet inte om hon ber för Adam eller vad hon gör :)? Bara synd att hon fick röda ögon på bilden, men allt kan ju inte vara helt perfekt!

Maria: Det var den här bilden jag talade om.


Upplösningen...

Nu vet vi vad som hänt farbrorn i lägenheten under, och tyvärr blev det ingen roligt slut på berättelsen. Polisbilen var kvar när jag gick ut på promenad strax före tolv, men den var borta när jag kom tillbaka strax efter ett. Senare på eftermiddagen var jag, Kasper och Maya och hälsade på Christians föräldrar och då visade det sig att Christina fått reda på av en bekant att vår granne dött. De hade hittat honom i köket där han ramlat och fått sin rullstol över sig (han åker permobil när han är ute). Känns hemskt och jag hoppas att han inte legat där länge och lidit innan han avlidit!


Polispådrag

Vi tror det hänt nåt med vår granne som bor under oss, i morse var det några från kommunen som ringde på hos oss för att vi skulle släppa in dem i porten eftersom de sökte grannen. När jag gick ut med Maya så stod de utanför hans lägenhet men verkade inte få tag på honom. När jag kom in igen ringde de till någon (antagligen hyresvärden) och så att någon måste komma direkt annars skulle de ringe polisen så de skulle släppa in dem i lägenheten.

Lite senare såg Christian att en polisbil körde upp utanför och sedan var de kvar ett tag, Christian såg även att de gick ut i bilen för att hämta en kamera...

Vi är såklart jättenyfikna och spekulerar vilt om vad som kan ha skett, men vi tycker inte det ser ljust ut för farbrorn.

Det är ju sjukt vad man är nyfiken av sig när något sånt här händer, det är ju såklart hemskt om det hänt något allvarligt men man är ju funtad så snett att man blir lite fascinerad.

Fars dag

Grattis pappa på fars dag idag!! Känns jättetråkigt att jag inte kunnat vara hemma och myst med papsimopsingen idag, vad offrar jag inte för kärleken, den kärleken!

Jag och Kasper firade Christian i morse med morgonmys och presenter. Kasper hade köpt ett fint halsband med läderband och silverbricka med hans namn på. Ska försöka få ta en bild så jag kan lägga ut den. Var osäker på om vad Christian skulle tycka, han är ju inte direkt en smyckesperson, men presenten gick hem och han satte på sig det direkt!

Tokrolig reklam


Den nya comhemreklamen är ju så himla rolig! I alla fall om man kollat på youtubeklipp så man känner igen vad de gör. Jag och Christian skrattar då gott åt den, speciellt åt hamstern med "dramatic look" på slutet.

Mer bebispyssel


Jag har gjort lite mer bebispyssel, ett tittskåp med Kaspers första tofflor som han hade på BB och ett tag efter. Jag hade från början tänkt skriva "Kasper" med guldfärg oxå. Och lägga in hans första napp, men det blev så mycket så jag lämnade det så här. Vad tycker ni? Ska jag försöka kladda dit hans namn någonstans??


Nya brillor...


Igår hämtade jag mina nya glasögon och jag ser superbra, kan inte fatta att jag gått med de andra glasägonen och kisat så länge! De här är mörkare med tydliga bågar så det är ganska stor skillnad mot de gamla som inte hade några bågar alls. Jag tycker själv att de passar väldigt bra, enda nackdelen är väl att jag ser väldigt mycket ut som en lärare nu :)


Helt otroligt!

Kasper brukar oftast bara sova en halvtimme åt gången, förutom när vi är ute med vagnen. Men idag verkar det annorlunda, han sover fortfarande, han har alltså sovit i över en timme! Vi får hoppas att det är en ny trend han börjat med :)


Så rätt, så rätt


Några minuter senare än det förra inlägget och Kasper har hunnit bli jättetrött och somnat på soffan. Det är verkligen av och på!


Morgonträning


Klockan är sju och Kasper gymmar för fullt. Det är full fart från början och sen tar det tvärslut när energin tryter. Han kommer nog bli trött och somna snart för nu har han varit vaken i över en timme. Vi har redan hunnit med att plocka undan lite, diska och bädda sängen. Vet faktiskt inte vad vi ska göra resten av dagen...
Det är lyxen med att bo i hyresrätt, man kan upptäcka att man inte har något att göra! Man har städat, diskat, organiserat papper, rensat garderoben osv. Tillslut finns det liksom inget att göra, det upplever aldrig vissa andra som har hus och trädgård. Men jag skulle byta det mot att ha just det, hus och trädgård, jag längtar tills vi flyttar till ett "riktigt" hem, där det inte känns som om man bor tillfälligt (så känns det alltid för mig fast jag trivs i lägenehten). Och tänk om Maya hade en trädgård att springa runt och busa i!


Sjukt trött!

Jag tror mina "sovhormoner" börjar sina :(. Jag är grymt trött även fast jag sovit lika mycket som vanligt. Enda skillnaden är egentligen att jag försökt få Kasper att skippa en amning på natten så jag försöker gå med honom för att få honom att somna utan mat (det går inte så bra by the way). Tröttheten kan ju bero lite på det astråkiga vädret också, känns knappt som man får nåt dagsljus alls. Det är tur att vi har Maya annars skulle vi säkert bli kvar inne vissa dagar.

Ta ta taaa!


Idag är Kasper en riktigt liten superbaby! Jag köpte den här bodyn för jättelängesen men den har varit allt för stor. Men så igår gick jag igenom Kaspers kläder och rensade bort det som var för litet och tog fram det som tidigare varit för stort. Den är väl lite stor än kanske men inte så stor att han inte kan ha den och jag ville så gärna använda den så han får ha en lite stor body idag helt enkelt :)


Morgonmys


Helgmorgnar är ju tokmysiga nuförtiden! Kapser är på sitt bästaste humör på morgnarna och vem skulle inte smälta när man vaknar och får ett stort leende som godmorgon från en gullunge som honom?! Christian var inte riktigt lika pigg som det kanske syns på bilden :)


Pust, stånk, stön...

Igår gav jag mig iväg och joggade för första gången sedan jag blev gravid... OMG vad jobbigt det var!!! Jag sprang inte direkt långt, Christian och Kasper gick med mig upp till brunnsskogen där elljusspåret börjar och gick en runda under tiden som jag och Maya sprang och sen gick vi tillsammans hem igen. Jag joggade bara 2,5 km men var verkligen totalslut efter det. För att inte tala om hur jag känner mig i kroppen idag! Jag har träningsvärk i lår och mage och det känns som om det bara blir värre och värre! Men det känns ändå bra att ha kommit iväg en gång, nu kanske det inte är lika jobbigt att komma iväg nästa gång.



Det är jag som är kullan:

Jag heter Åsa Lundgren och bor i Ronneby tillsammans med Christian, vår son Kasper och vår hund Maya. Uppväxt i södra Dalarna är jag i hjärta och själ en kulla, men bor sedan januari 2008 i Ronneby, Blekinge.

Jag har kanske inte det mest spännande livet, men jag vill ändå dela med mig av vad som är viktigt i mitt liv just nu. Efter att ha flyttat till Ronneby är det långt till familj och vänner som jag såklart saknar. Det här är ett sätt för mig att hålla kontakten med allihopa på en gång :)


RSS 2.0