Ugnspannkaka!

Igår gjorde jag ugnspannkaka till middag trots Chrisians protester, och det var riktigt gott! Det var svårt att veta med den nya ugnen hur varmt jag vågade ha och skulle nog ha kunna haft den inne lite längre, den blev lite kladdig i mitten. Men det var inget jag led av. Fick flashbacks från när man var liten och mamma gjorde ugnspannkaka, men hon hade alltid på lite strösocker uppepå, vet inte om hon smörjde med lite smör oxå?? Kommer i alla fall ihåg att hon tog fel och hade på salt en gång :)

Christian "glömde" sin matlåda med ugnspannkakan hemma idag, vet inte riktigt vad jag ska tro om det även fast han tyckte att det var helt ok att äta det...

Ny vecka, igen!

Jag tycker tiden går såååå fruktansvärt fort! Det är väl för att jag varit hemma och pluggat innan och varit ledig en hel del så jag hunnit göra en massa saker. Men nu tycker jag att jag inte hinner nåt alls, speciellt inte i veckorna! Och på helgerna måste man ju göra det man inte hinner göra i veckorna så dom går fort dom med.

I lördags flyttstädade vi den gamla lägenheten och blev klara 8 på kvällen. Det tog sin lilla tid men nu är det gjort! Är så skönt att ha allt på ett ställe nu och inte behöva bry sig om den gamla lägenheten längre. Christian tog en del kort på nya stället innan vi fyllde det med kartonger, kanske kan lägga ut några här på bloggen ifall det är nån som är intresserad av att se hur vi bor nu.

Vår hemtelefon

Vi har ju flyttat och vår hemtelefon har inte fungerat sedan dess. Men nu vet vi att den kommer att kopplas in senast den 23:e januari, alltså på fredag. Så efter det går det att ringa till oss igen, vi ska bara se till att hitta vart vi har packat ner telefonen oxå :)

Onsdag igen!

Tycker de går såååå himla fort nu, är onsdag idag igen, imorrn torsdag och då är det ju nästan helg! Tycker att det alldeles nyss var onsdag :)

Veckans lektioner har gått bra, igår på engelskan jobbade dom på riktigt bra, idag på programmeringen var det lite rörigare. Många som inte förstår så vi fick testa lite tillsammans. Men samtidigt finns det en del som förstår på en gång och jobbar ganska snabbt. Men det är väl så det brukar vara i de flesta klasser!

Ska alldeles strax gå till tåget och åka hem för dagen, ska bli riktigt skönt, har haft ont i huvudet sen lunchen och känner mig jättetrött!!! Jag hoppas att det inte är nån sjukdom som smyger sig på, vill verkligen inte bli sjuk nu när jag precis kommit igång med jobbet!! Så håll tummarna för att jag håller mig frisk allihopa :)!

Lite småtråkigt...

Har lite småtråkigt på jobbet just nu, har förberett allt inför lektionen imorrn bitti och har även suttit och förberett lite inför nationella proven. Har lyssnat på exempel på elever som gör speaking-delen och ligger på olika betygsnivåer. Efter ett tag blev jag helt seg i huvudet!!

Nu längtar jag hem så jag kan börja njuta av min födelsedag!! Har i och för sig haft en bra dag hittills oxå, har fått några gratulationer som lättar upp stämningen. Har även fått ta del av sjönsjungande sång från mamma och pappa och inte riktigt lika sjönsjungande från Emma och Therese :)

 Nu är det i alla fall bara lite mer än en timme kvar tills jag ska börja dra mig hemåt, dagen har faktiskt gått rätt så fort!


Grattis, grattis, grattis till mig!!!

Vad är det för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag,
för det är Åsas fördelsedag.
Hurra, hurra, hurra!!!!!

Har sovit tokskönt i natt och känner mig helt utvilad, så det verkar lovande för en bra dag! Har redan blivit grattad av mamma, pappa och Maria. Och så Christian då såklart :)

Kommer gå runt och må sådär mysbra hela dagen idag tror jag, om ni fattar vad jag menar?! Har flyttat in i nya lägenheten oxå, och det börjar ta sig, ganska rörigt än så länge som sig bör när man flyttar, men känns som om jag kommer trivas tokbra där!!

Livet är härligt idag med andra ord :)!!!


Heeelt ensam...

Nu har de andra gått hem och jag sitter ensam kvar i arbetsrummet....en fredagkväll!!

Men jag kände mig inte riktigt klar vid kvart över 4 då jag brukar gå, så det blir att jag tar nästa tåg vid halv 5 istället. Hade en timme att jobba in oxå, så det kändes bäst att göra det den här veckan, så börjar om på nytt nästa vecka.

Det har varit dåligt med efterrätter på fredagarna på sista tiden, jag bestämde ju i höstas att vi skulle börja med det. Men idag ska vi mysa med nåt gott. Klassikern glace au four blir det. Om det blir smarrigt så lägger jag ut receptet sen.

Kommer nog inte kunna blogga nåt i helgen, ska ju hålla på att flytta, så en trevlig helg på er allihopa!!!

Fredag!

Känns skönt att det är fredag idag!! Min hjärna har nog gått på högvarv hela veckan när jag försökt få ordning både med all planering och sånt och även i huvudet. Är nog dags för några dagars ledigt nu. Är nog bra att vi ska flytta i helgen oxå så jag fokuserar på nåt annat och använder kroppen istället för knoppen ett tag :)

Har inga lektioner idag och har suttit i stort sett hela dagen och gått igenom övningar till programmeringen och pluggat på lite mer om C# (som är det språket vi kör, Kristina). Är inte direkt det språk jag känner mig mest bekväm med, men det kommer väl :)

Grattis Maria och Victoria!

Igår fyllde Maria 30 år!!! Superstort grattis, önskade att jag kunde vara där och ge dig en bamsekram!! Kusin Victoria fyllde hon oxå, 20 år. Stort grattis till dig med!!!

Det här är bland det tråkigaste med att bo så långt från familjen, att inte ens kunna åka förbi för att säga grattis!! Nu blir det bara att jag åker hem när det är planerat långt i förväg och det passar med jobbet (skolan förr) och hundvakt och såna saker. Sen när man väl kommer hem så är det en massa man vill hinna med, hinna träffa och umgås med alla, samtidigt som det blir lite som en semester så man vill ju ta det lite lugnt oxå.

Men det är smällar man får ta, det finns ju massvis med familjer som inte bor inom en mils radie från varandra, så då borde väl vi klara det :)!!

Programmeringen

Hade programmering igår och det gick oxå ganska så bra. Var smått förvirrat och rörigt både från elevernas och mitt håll. Men tror vi fick ihop det till en ok lektion ändå. Eleverna ligger på väldigt olika nivåer, när vissa testar nya saker på egen hand och har gjort de övningar jag hade med åt dem så såger nån annan att dom inte ens fått igång programmet vi ska arbete med...

Men det kommer säkert bli bättre när dom kommer in i arbetssättet och kan jobba mer på egen hand, det är lättast med programmering.

Det gick ju bra!!

Det gick jättebra första lektionen! Eleverna var snälla och trevliga och dom gjorde i stort sett det jag sa åt dom att göra. Det enda problemet var att dom var mycket snabbare än jag trodde och även om jag hade förberett en del extra grejer så blev det ändå tid över på slutet. John Bauer kör ju med 3-timmarslektioner och det är så svårt att veta hur mycket tid saker och ting kommer att ta. Det är väl nåt jag kommer att lära mig så småningom.

Nu känns det mer på riktigt och det är kul att ha kommit igång! Ska ha samma klass i programmering imorron, får se hur det går. Jag hoppas på att dom inte kan så himla mycket så att det inte är nån som är bättre än mig :)

Första lektionen

Nu ska jag alldeles strax ha min första lektion, om ca 20 minuter. Är inte nervöd än så länge och tror inte att jag kommer bli så pirrig heller. Ska bli skönt att komma igång med jobbet på riktigt!!

Har ju haft en hel del tid till att planera nu så jag känner mig väl förberedd, men vad som helst kan ju hända på en lektion så vi får se hur det går. Har i alla fall satt låga förväntningar på mig själv nu den första tiden, har en tendens att vilja vara tokbra på allt så jag har medvetet sänkt ribban nu.

Rapporterar i eftermiddag hur det gick!

Godaste julmusten

Det var min favorit Apotekarnes julmust som vann omröstningen!! Trots Christians kupp för att få sina jobbarkompisar att rösta på att det är vidrigt med julmust...

Ny omröstning är på gång nu, vilken är den bästa tv-tävlingen?? Visste inte vad jag skulle kalla det, om det var en dokusåpa eller inte, men ni förstår nog vad jag menar när ni läser alternativen :)

endurosweden.se

Tobbe har tillsammans med två till startat ett enduroteam, Enduro sweden. Dom har precis fått upp sin hemsida som jag tycker ni ska kolla in: www.endurosweden.se 
För er som inte träffat min bror så finns det bilder där oxå, ifall ni vill se hur han ser ut, dock sitter han på de flesta bilder  på en motorcykel och har hjälm på sig så det syns kanske inte hur han ser ut :)

Flytten

Vi har hunnit flytta det mesta till den nya lägenheten nu, har tömt förråden och kört dit en massa kartonger. De flesta möbler är kvar och vissa saker som typ kläder och porslin och sånt. Nästa helg ska vi flytta resten så efter det har vi ny adress, uppdatering på det kommer senare. Vi har inte flyttat telefonen än och kommer nog vara utan hemtelefon någon vecka när vi flyttat så from nästa helg är det bäst att ringa på mobilen om nån vill få tag på oss.

Första veckan på jobbet

Började jobbet i onsdags, och det har gått riktigt bra hittills. Har hunnit med en hel del planering eftersom jag inte haft någon lektion ännu. De flesta av mina elever är på praktik så jag kommer bara ha lektioner två förmiddagar i veckan tills sportlovet. Känns skönt med mjukstart och kommer hinna planera en massa!!

Har oxå hunnit komma in i rutinerna på skolan och träffa i stort sett alla av de andra lärarna som alla är trevliga. Det finns inga gamla "stofiler" på skolan och jag får känslan av att alla gillar sitt jobb, vilket ger en bra atmosför på skolan!

Får se vad eleverna tycker på tisdag då jag träffar min första klass, som oxå är min mentorsklass. Kommer säkert gå bra, men man vet ju aldrig :)


Ny lägenhet

Vi har nu fått nycklarna till våran nya lägenhet. Christian har verkligen längtat och han skulle nog gärna sova där om han bara hade en madrass och lite cola där :)

Vi har flyttat en del saker i helgen, mest försökt tömma våra förråd, och har väl kört 20-30 banankartonger plus en massa krimskrams. Men det är mycket kvar än... Skönt att vi kan köra fram och tillbaka i alla fall, och att vi har tid på oss!

Vi tog lite kort när vi var dit i fredags och jag ska lägga ut några så fort jag fixat till storleken och så på don, blir nog senare idag.


Vinter!!!

Gott nytt år allihopa!!! Hoppas ni haft det mysigt över helgerna och att ni är utvilade!

Snart drar det igång på riktigt för mig, är toknervös och spänd inför hur det egentligen kommer att gå på jobbet, men jag ser samtidigt fram emot det, ska bli kul att få komma ut i "verkliga" livet!!

Det har varit kallt här i några dagar, så mycket som 8 minusgrader, och idag snöade det oxå!!! Typ två centimeter kanske, så nu är Christian glad!!

Ska försöka komma igång med bloggandet igen nu, kommer säkert hända en massa nu i början på jobbet som jag kan dela med mig av ifall ni är intresserade :)

Massa gott nytt år kramar från Kullan!!



Det är jag som är kullan:

Jag heter Åsa Lundgren och bor i Ronneby tillsammans med Christian, vår son Kasper och vår hund Maya. Uppväxt i södra Dalarna är jag i hjärta och själ en kulla, men bor sedan januari 2008 i Ronneby, Blekinge.

Jag har kanske inte det mest spännande livet, men jag vill ändå dela med mig av vad som är viktigt i mitt liv just nu. Efter att ha flyttat till Ronneby är det långt till familj och vänner som jag såklart saknar. Det här är ett sätt för mig att hålla kontakten med allihopa på en gång :)


RSS 2.0