Halloween

Idag är det Halloween, en massa folk ska på maskerader och barn är ute på "bus eller godis". Jag är såååå trött på Halloween!!!! Det är ju bara en plastig (om ni förstår vad jag menar) helg som inte har nån mening! Men jag måste säga att inte varit så himla farligt i år. Det har inte varit en massa pynt och saker i butikerna och det verkar inte vara lika stor grej längre, vilket jag tycker är skööööönt!

Kan dela med mig av ett Halloweenminne jag har från då jag bodde i London där man firar mer än man gör här, men ändå inte på samma nivå som i USA. 5-åriga Matthew som jag var aupair åt var bjuden på halloweenfest och jag skulle gå dit med honom för hans mamma kunde inte. Jag tog det seriöst och sminkade Matthew till dracula, han blev jättehäftig med cape och allt, sen gick jag lös på mig själv, gjorde ansiktet vitt, svart runt ögonen m.m. Hade svarta kläder och häxhatt. Vi var ett stiligt par jag och Matthew :)

Vi anländer vid festen och knackar på, mamman i familjen öppnar, hon är inte utklädd och säger "oj, vad fina ni var då!"
Vi kliver in och då upptäcker jag att ingen av de vuxna på festen var utklädda.... bara jag!
Dessutom kände jag dom inte, det var ju Matthews mammas väninnor!! Jag brukar inte skämmas för mig själv, men då¨tyckte jag att det var ganska pinsamt!!

Selfshelf

Det finns en sån cool hylla på Coolstuff (http://www.coolstuff.se). Det ser ut som en bok med ryggen utåt, och sen kan man t ex stapla andra böcker ovanpå den. Jag tycker att den är superhäftig!!! Kommer antagligen inhandla en när vi har flyttat till vår nya lägenhet, känns lite onödigt att köpa på sig saker nu innan.

På bilden är det alltså två stycken selfshelfs, en med äpplet på och en med böckerna på. Är den inte riktigt cool??

Tack Leif!!

Idag har jag haft ett långt samtal med en kille jag inte känner, nämligen IT-support på högskolan i Gävle. Vi pratade i hela 52(!) minuter. Skickade ut webbenkäten jag ska använda i mitt examensarbete imorse till en massa datalärare runt om i landet och jag fick felmeddelande när jag skickade till lärarna inom Gävle kommun. Det var tydligen ett riktigt mysko problem och jag tror jag lyckades engagera hela it-avdelningen, men ingen visste vad det var för fel.

Det jag egentligen vill ha fram är att jag har haft fördomar om att supportpersonal är allmänt otrevliga och tycker att man stör när man ringer, men det är ju helt fel! Har på senaste tiden ringt till flera olika kundtjänster och liknande och alla har faktiskt varit trevliga, och så idag när jag talade med Leif (tror jag att han heter) på hig så bekräftades det som börjat gro inom mej, supportmänniskorna är väldigt trevliga och serviceinriktade!!

Jag vill helt enkelt hylla Leif och de andra!!! Hurra för er!

Efter jag talat med Leif försökte jag få Christian lite avis genom att berätta att jag pratat med en jättetrevlig kille i telefonen i nästan en timme och att han var min typ (datanörd) oxå.... men det funkade inte "jaha" var hans respons :)

Förlåt Gry!!!

Bakgrundsmönstret på bloggen har jag "lånat" från Mix Megapols hemsida för jag tycker att det är riktigt snyggt. Nu är det bara så att jag är med i en tävling hos dom där Gry ska utse Sverigen bästa "tjejblogg". Får hoppas att dom inte blir arga på mig om dom går in och kollar ...

Vet inte vart dom har fått mönstret ifrån, kan ju vara ett gratismönster, och då har jag ju inget att oroa mig för. Men det lär väl kanske inte vara så populärt.

Förlåt Gry, men det är ju bara ett sånt snyggt mönster!!

Äntligen morgon är förresten den bästa morgonshowen, helt klart! Lyssnar varje morgon samtidigt som jag pluggar, det gör allt så mycket roligare. Kan sitta och asgarva åt Anders Timells uttalanden!!  

Webbradion finns på Mix Megapols hemsida:

http://www.mixmegapol.se/

Bloggdesign

Har fixat och trixat en del med designen på bloggen, dela gärna med er av era åsikter om hur den ser ut nu, är fortfarande inte helt hundra på hur jag vill att den ska se ut. Vill tipsa om en bra sida: http://www.designadinblogg.se
Det är en kille som lagt ut en massa tips på hur man kan designa sin blogg. Riktigt bra sida!

Nu har det hänt igen...

Jag har en tendens att somna som en stock när jag läser. Jag kan tycka att jag är hur pigg som helst när jag går och lägger mej, men så börjar jag läsa och hinner inte långt (oftast ca 1-2 sidor) innan jag somnar. Det är ju iofs bra eftersom det innebär att jag inte behöver ha problem med att somna men det har vissa konsekvenser.

Problemet är att jag somnar utan att jag märker det (det gör väl kanske alla?). Jag kan vakna mitt i natten med boken framför mig och lyset på, bokmärket någonstans i sängen. Den som får lida mest för det här är Christian. I natt gick han upp och runt till min sida för att lägga bort min bok och släcka lampan, och då var klockan halv 4...
Han är dessutom för snäll för att väcka mej (jag hade nog knuffat till honom så han fick släcka själv när det hände för sjuttioelfte gången!!) så han får avbrott i sin sömn.

Har lite dåligt samvete för det här och försöker verkligen att hålla koll på när jag är på väg att somna så jag hinner lägga bort boken och släcka, men det verkar vara näst intill omöjligt!!

Christian på BLT:s hemsida!

Christian lyckades hamna på bild på tidningens hemsida idag. Det handlar om att det var problem med tågen så de fick åka buss från Ronneby till Karlskrona. Han ser riktigt munter ut på bilden :)

http://www.blt.se/nyheter/blekinge/forseningar-i-tagtrafiken(941027).gm


Äntligen!

Kände idag att jag inte skulle orka pina mej runt två varv på elljusspåret, så jag tog en "landsvägsrunda" istället. Joggade hem till svärföräldrarna, ca 4 km så fick Christian komma och hämta mej och Maya där. Det är asfalt hela vägen och ganska mycket raksträckor med en del upp- och nerförsbackar, många skulle nog tycka att det var en supertråkig väg att jogga efter men för mej är det perfekt!!! Äntligen fick jag känslan av att det är skönt att jogga. Det var längesen jag kände så.

Så hädanefter blir det nog både landsvägdrundor och elljusspårsrundor (det är ju ändå bra träning med alla uppförsbackar). Det kommer nog hjälpa för att hålla motivationen uppe, och det behövs alltid!!

Synd bara att jag kommer igång med joggingen lagom inför vintern... men jag bor ju i södern nu, så det kanske inte blir nån vinter :)

123 saker

Har upptäckt ett nytt tv-program som har lyckats tagit sig förbi min tv-radar men som jag nu upptäckt. Det är svt:s 123 saker (vad varje svensk bör veta). Varje program har ett tema som tar upp viktiga historiska händelser och hittills har tre program sänts på temorna (hur skriver man tema i plural??): Utrikes, Inrikes, Under kriget. Jag har helt missat det här programmet men har nu upptäckt det och har sett programmen i efterhand på webben: SVT play

Programledaren Rasmus Åkerblom har en bra berättarröst och förklarar på ett enkelt och bra sätt. En äldre man (läs:gubbe) är oxå med i programmet. Tydligen är han lite av en kändis som varit med i likande progrm förr och han känns mest igen på sina speciella glasögon. Han heter Jan-Öjvind Swahn och jag har aldrig hört talas om honom. Bara detta kan ju vara ett skäl för mig att se såna här program och bli mer allmänbildad :)

Jag tycker själv att jag är urdålig på historia (jag skulle inte kunna nämn vad kungen innan den nuvarande hette) och jag blandar lätt ihop saker och ting som hänt för länge sedan. Ett sånt här program där jag får mig en halvtimmes dos varje vecka är ju toppen!!

Programmet sänds onsdagar 20:00 i svt2.


Jonas Åkerlund till vänster, Jan-Öjvind Swahn till höger

Omröstning

Har startat en omröstning, kommer vara en ny varje vecka (det är i alla fall förhoppningen). Den här veckan handlar det om tv-programmet CSI, lämna din röst längst upp till vänster.

Pasta med ricottapesto och grillad kyckling



Pasta med ricottapesto och grillad kyckling

4 port

280 g pasta
1 burk ricotta (250 g)
1 dl färskriven parmesan (30 g)
1 kruka basilika
1 msk olivolja
3 msk pinjekärnor
1 grillad kyckling

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i durkslag.
2. Mixa ricotta, parmesan, basilika (spara några blad till garnering), olivolja och pinjekärnor grovt med mixerstav.
3. Blanda den varma pastan med röran och servera med grillad kyckling.
4. Garnera med basilikablad.

Vi hade kall grillad kyckling till, men det hade nog varit godare om den varit ganska så färsk och fortfarande varm. Det blir så torrt annars.

Oxå ett recept från LagaLätt. Riktigt enkel och gott, så det blir nog kvar i receptbanken. Vi försöker testa nya recept lite då och då så vi lär oss nåt nytt, annars blir det lätt samma hela tiden.

"Did you know?"

Blev tipsad av en lärare jag träffade på min praktik om den här filmen som han tyckte skulle passa bra att visa för sina elever på gymnasiet. Håller med, innehåller en hel del intressanta fakta!


Stepbrothers

Brennan (Will Ferrel) och Dale (John C. Riley) är både runt 40 och bor fortfarande hemma när Brennans mamma och Dales pappa gifter sig och de blir styvbröder. Från början hatar de varandra och är inte rädda för att säga det, men efter att tiden går inser de att de är så lika två män kan vara och blir bästa kompisar. Tillsammans hittar dom på en massa sjuka och galna hyss vilket driver deras föräldrar till vansinne.

Det här är en film helt i min smak: sjuk och galen humor. Tyvärr hade jag sett flera trailers av filmen vilket gjorde att jag redan hade sett det roligaste, men jag skrattade ändå högt flera gånger. Den hamnar i samma klass som Dodgeball men når inte riktigt lika högt.

Jag rekomenderar verkligen filmen, men ni som vet vad jag har för slags humor vet oxå vad ni har att vänta er. Gillar ni inte sånt som jag asgarvar åt så är det ingen film för er.

Hurra för bananen

Jag vill hylla bananen!! Ni som känner mig vet att det är stort för att komma från mig. Fram till i somras åt inte jag banan. Jag gillade inte lukten och tanken på att äta banan kunde nästan ge mig rysningar. Det här har jag upplevt som ett problem, det har verkat som en så bra frukt, så smidig att ha med sig och mättande så att man klarar sig mellan måltiderna.

Så i somras när jag satt i bilen med Maria och Hanna bad Maria mej att ta fram en banan till Hanna. När jag skalade den fick jag bara ett infall och frågade Hanna om jag inte fick smaka lite. När jag smakat insåg jag att det ju inte var så farligt!! Sedan dess har jag tagit det lite lugnt och försökt att inte äta banan så ofta, vill inte föräta mig på det så att jag slutar igen. Men nu äter jag i stort sett två bananer om dagen, som mellanmål på både förmiddagen och eftermiddagen. Jag håller mig mätt fram till lunch och middag och det märks att mitt blodsocker inte faller så mycket mellan måltiderna.

Så jag vill alltså hylla bananen, den är ju toppen!!

(Men jag har inte lärt mej skala på ett bra sätt, ska det va så himla svårt att öppna en banan!!!!??)

Maya



Maya ligger mest och sover på dagarna när jag pluggar och hennes favoritplats är en av fåtöljerna i vardagsrummet. Ville bara dela med mej av hur gullig hon kan vara när hon ligger där och myser. Hon tyckte nog att jag störde när jag kom och ville ta kort :)

Magdans

Jag har börjat på magdans! Det är jätteroligt,men jättesvårt!! Började för att jag skulle få träffa lite nya människor och prova nåt nytt. Det är inte som traditionell dans där man går efter en koreografi och alla gör lika, utan man kan göra lite som man vill, improvisera. Det gör det lite svårt för mig som gärna vill veta att jag gör rätt, är lite perfektionist :) !

Trodde från början att det skulle vara lätt, man tycker ju att man är ganska så smidig och mjuk i kroppen och har rätt så bra taktkänsla. Men när jag såg mig själv i spegeln första gången såg jag ut som ett träd som gått av på mitten och vickade fram och tillbaka, med två kvistar som pekade ut åt sidorna. När man dansar för sig själv tror man ju att man ser ut som beyonce, men bredvid magdansläraren ser det ut som om man vore stelopererad!!! Att det ska vara så svårt att röra på höfterna!!! Trodde aldrig att jag skulle tycka att det var så svårt!

Men som sagt, det är tokroligt, och det är riktigt bra träning för magen och ryggen!

ToppHälsa

Vill tipsa om en bra tidning: ToppHälsa (http://www.topphalsa.se)
Den fokuserar på hälsa, träning, en del skönhet m.m. som ju namnet skvallrar om. Har prenumererat ett tag och gillar den starkt! Även om det ibland är tips om hur du går ner i vikt och likande så är det inte sånt som är i fokus, snarare handlar den mest om hur du ska göra för att må bra, både fysiskt och psykiskt. Men den lyckas med bedriften att inspirera och peppa istället för att få en att känna ångest över att man äter dåligt, tränar lite eller likande.

Så nästa gång du står framför tidningshyllan, kolla in ToppHälsa!

Thres Surprise

En annan superenkel efterrätt som oxå är riktigt fräsch och god är nåt som vi lite skämtsamt döpt till Thres Surprise. Det är Therese som bjudit oss på den en gång, därav namnet.

Det som behövs är:

färska eller frysta bär, t ex hallon och blåbär
kesella vanilj
digestivekex

Tina bären om de är frusna, fördela på fat eller i skålar. Klicka över kesella vanilj. Smula över digestivekex.
Klart, servera!

Som sagt, superenkelt men ack så gott!!


Fredagsmys

Jag och Christian har länge haft den bestämmelsen att vi bara äter godis på lördagar samt på fredagar (med början efter jobbet). Det här med fredagen har jag kännt att det är lite onödigt, men Christian har velat haft det så, det är känslan av att "nu är det helg, nu får jag äta godis" han är ute efter tror jag. Jag har många gånger bestämt att jag bara ska äta på lördagar men när fredagen kommer och han tar fram sin godispåse har jag inte kunnat stå emot och så har jag ätit ändå. Men nu har jag äntligen fått honom att gå med på att sluta med godis på fredagar, jag kan ju inte göra det själv!

Så för att få den där helgkänslan så har jag infört efterrätt efter middagen på fredagar. Denna veckan blev det äppelmarängpaj, ett nytt recept men det var riktigt gott så jag delar gärna med mig av det. Det kommer från tidningen LagaLätt som jag för övrigt kan rekomendera: http://www.lagalatt.se/
Som ni förstår av tidningens namn är det lätta recept och så även detta. Det blev en syrlig men ändå söt efterrät alldeles lagom som efterrätt!!


Äppelmarängpaj
Tid 20 min


6 portioner
5 äpplen
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 msk smör till formen
rivet skal från 1 citron
100 g mandelmassa
1 msk vatten
2 äggvitor
4 msk strösocker

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Koka skivorna mjuka i vatten och socker ca 4 min.

3. Lägg äppelskivorna i en smord ugnssäker form, ca 25 cm i diameter. Strössla över citronskal.

4. Blanda mandelmassan med vattnet och fördela över äpplena.

5. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Bre det över äpplena. Grädda i ugnen tills marängen har fått färg, 5-10 min.


ENERGI PER PORTION
201 kcal
5 g fett, 3 g protein, 36 g kolhydrater


Kosta outlet

Dagens utflykt blev en tripp till Kosta outlet med Christian, Andreas och Karin. Det är en uuuuurtråkog väg upp dit, bara skog, skog skog! Men det gick någorlunda bra. Kosta outlet är en hel by med olika outletbutiker. Det största är som ett slags köpcenter med sportbutik, bokhandel, skoaffär, klädaffär, restaurang m.m. Allt är outlet (inte restaurangen iofs, där är det istället lite dyrare än vad det brukar vara på sådana ställen). Det tar ett tag att gå igenom, speciellt klädaffärerna som är ganska stora och utspridda. Sen finns det såklart glasprodukter från Kosta, andra sortering. Det är säkert billigt, men för mig är det ändå för dyrt med 200 kr för ett dricksglas! Fabriksbutiken har oxå försäljning, med bla en del höganäsprodukter. Det finns med andra ord en massa smått och gott.

Kolla in hemsidan för mer info: http://www.kostaoutlet.se

Så om ni har vägarna förbi glasriket i småland, åk till Kosta och gör lite fynd! Tyvärr var det en fyndlös dag för mig, jag åkte hem med en godispåse som enda inköp, Christian köpte inte heller mycket, bara en mjukisdress (oväntat!).

Oh Mein Gott va jobbigt!!!

Kom precis hem från en joggingrunda... Det var så SJUKT DRYGT!!!! Har precis kommit igång med joggingen igen och har tänkt springa 5 km två gånger i veckan. Lite tråkigt är det att elljusspåret bara är 2,5, så jag måste springa två varv = 2x jättejobbiga backen! Det har väl gått sådär hittills, har inte varit några problem att ta mej runt, men det har inte gått speciellt fort. Jag har Maya med mej och i uppförsbackarna hinner hon stanna och nosa på saker och ting, så långsamt går det :)

Men så idag hade jag förhoppningar om att sänka tiden med nån minut, och det kändes som om det gick fortare, det var jobbigare än vanligt i alla fall. Men så var det såklart inte, ska man vara petig så gick det två sekunder långsammare än förra gången.

Benen känns blytunga och vaderna värker i uppförsbackarna, det känns som att springa i sirap!!! Mamma tyckte jag skulle låta bli att gå på långpromenad med Maya de mornar jag vet att jag ska ut och springa på eftermiddagen, ska nog testa med det. Annars kommer det vara en lååååång uppförsbacke tills kondisen och benen kommer ikapp!!

Men jag har i alla fall varit ute och sprungit! Nu ska jag hoppa in i duschen och sen åka och handla ingredienser till den äppelmarängpaj jag tänkt göra som efterrätt idag, det är ju ändå fredag!

Radio på film

Hur kommer det sig att när någon har på radion i en film så börjar en låt just då? Speciellt när någon person sitter i en bil och rattar på radion efter någon bra låt, på varje radiostation börjar då alltid låten precis då. Det är oxå ganska vanligt i tv-serier, ofta dramaserier typ One Tree Hill, OC och liknande.

Jag förstår ju varför det är så, det blir ju liksom bättre i själva storyn, men det gör det ju inte så himla verklighetstroget!!


Saften

Har nu smakat saften och den var jättegod... men jag skulle inte säga att den var värd allt slitet! Så det blir nog en sån sak man gör nån gång ibland, kommer i alla fall dröja tills jag gör det igen. Men nu har jag i alla fall fått smaka den här "såååååå goda saften" som Christian talat om...


Tokig i dig

"Engelskläraren Jake Singer är dumpad, deprimerad och lunkar på genom livet i ammlän tristess. Hans psykolog Ernesto Morales är en freudiansk tokstolle som dansar flamenco på Jakes inre - ett till synes omöjligt uppdrag... En dag träffar Jake den vackra änkan Allegra Marshall. Han är dock inte den enda som är intresserad av henne och snart börjar en härva av frenetisk terapi, galenskaper och förförelse!"

Fick filmen med när jag köpte en tidning och hade väl inte direkt jättehöga förväntningar på den, den var ju ändå gratis... Men den här hade jag faktiskt kunnat vara utan även och jag och Christian lever starkt efter mottot "Gratis är gott!!". Trodde att det skulle vara ännu en förutsägbar romantisk komedi i mängden, men den var inte ens det. När vi dåsat oss igenom största delen av filmen väntade vi på slutet som man ju hoppas ska rädda en annars ganska så usel film, men det om aldrig. I stället blev det ett "Jaha, var det bara slut nu?"-slut.

Om ingen har fattat det så rekomenderar jag INTE den här filmen. Totalt slöseri med tid, kollar hellre på någon svensk film faktiskt, och det säger inte lite om det kommer från mig! 

Det blod som spillts - Åsa Larsson

Fortsättningen på Åsa Larssons bok Solstorm:
"Det är nästan två år sedan mordet på en religiöse ledaren Viktor Strandgård tvingade Rebecka Martinsson tillbaka till Kiruna. Nu är hon sjukskriven och har svårt att minnas händelserna. Samtidigt utreder polisinspektör Anna-Maria Mella mordet på prästen Mildred Nilsson. Likheterna med mordet på Viktor Strandgård är sådana att polisen söker en copycat. Spåren har kallnat men i byn Poikkijärvi där prästen bodde värker sanningen under ytan. Mildred Nilsson var feminist och hamnade på kant med både sin arbetsgivare, männen i byn och jaktlaget. Jorden kan snart inte dölja de dräpta. Den väntar på att blotta det blod som spillts."

En ganska spännande bok även om den inte skiljer sig märkligt från många andra i samma genre. Efter ett antal deckare på rad börjar jag känna igen mönstret och det blir inte längre en lika njutningsfull läsning. Men Åsa Larsson skriver på ett sätt som jag gillar, utan onödiga krussilduller och flum. Dessutom gillar jag att berättelsen utspelar sig i Kiruna och småbyarna omkring, ett område som jag inte tror omnämns ofta annars i böcker.

Jag rekomenderar boken, men dock tycker jag att man ska läsa föregångaren Solstorm först (som ju oxå finns som film nu).

Midvinterblod - Mons Kallentoft

"Det är den kallaste vintern i mannaminne och ute på den blåsiga, snötäckta Östgötaslätten hittas en man hängd i ett ensamt träd. Hela tillvägagångssättet påminner om ett gammalt asablot. Men rör det sig verkligen om ett människooffer? Och varför har någon gett sig på Bollbengan, mannen som hänger i trädet och som alltid varit utstött av resten av sammhället?
Malin Fors ger sig ut på jakt efter mördaren. En jakt som för henne djupt in i människans kyliga mörker. Hon följs åt av Bollbengans ande som svävar under de kalla stjärnorna och manar på Malin att ta reda på hans historia..."

Jag började läsa den här boken med spänd förväntan, den hade fått så mycket bra kritik och verkade lovande. Oj, vad besviken jag blev! När jag måste läsa första sidan flera gånger för att riktigt hänga med, då är det nåt som inte riktigt stämmer. Själva historien i sig är det inget fel på, även om det är lite tråkig och lik så många andra deckare. Men det som är värstär det sätt som Kallentoft skriver på. Det är mycket korta meningar utan sammanhang, jag tror han är ute efter någon slags känsla. Det är "flashbacks" som man inte riktigt förstår och det är allmänt flummigt.

Som ni förstår så rekomenderar jag inte den här boken, det är helt enkelt inte en bok för mig. Jag har i alla fall läst den men det finns säkert andra som uppskattar den här sortens bok mer än mig!

Saftkokning

Gårdagskvällen spenderades med att sila av och koka slånbärssaft. Christian talar med längtan om denna slånbärssaft som jag själv aldrig smakat och vi har därför tagit oss an detta "lilla" saftkokarprojekt. Bären ska plockas efter första frosten så de har fått sig en köldknäpp, och plockningen i sig är ingen direkt njutning. Ni som någon gång sett en slånbärsbuske vet varför, två-tre centimeter långa taggar rispar händer och armar så det ser ut som om man har leksugna kattungar hemma. Dessutom plockade vi i lördags förmiddag när det fortfarande var lite kallt och fingrarna blev både stela och ömma.

Christians mormor har tagit sig an oss och är lite projektledare, hon hjälpte till att plocka, sköljde och vägde bären, skrev rent receptet åt oss och bjöd på värmande fika efteråt. Jag tänkte att saften skulle vara klar på kvällen, men icke sa nicke!!! Saften ska stå i flera dagar och varje dag ska det silas av, kokas upp och hällas på igen.

Men så igår var det då dags för det "riktigta" saftkoket. Det var bara det att vi inte köpt någon egen saftsil, så vi fick nöja oss med den vi fått låna från mormor Britt. Den fungerade jättebra, men det fick inte plats så mycket så det blev att sila i flera omgångar, och varje omgång skulle rinna av i ca 30 min! När klockan började närma sig 23 hade vi gett upp och kramade bara ur den saft vi kunde och skyndade på lite. Tillslut hade vi ca 3,5 liter saft upphälld på fina flaskor, men nu är det bara ca 2,5 liter kvar. Det sista som hände var att botten gick ur på en av enlitersflaskorna, den bara lossnade!! Som tur var höll Christian den precis över diskhon, så ingen saft hamnade på golvet, annars hade jag nog lagt mej ner och skrikigt, jag var sååå trött!

Har ännu inte smakat saften och är den nu inte så god som Christian vill få det att verka så blir det ingen slånbärssaft kommande år!

"Hello world"

Så var det då dags att ge mig in i bloggvärlden...

Har försökt en gång tidigare men inte riktigt sett någon fördel med det, men efter att ha flyttat från mitt kära Dalarna och hamnat söderut i Ronneby, Blekinge, så finns det väl inget smidigare sätt för vänner och familj att hålla sig uppdaterade om vad som händer i mitt liv.

Kommer blogga om lite allt möjligt: min eviga strävan mot att bli en hälsosam och vältränad människa, böcker jag läst, goda recept jag kommit över, de upptåg min hund Maya ställer till med m.m.

Välkommen till min lilla planet i cyberrymden!




Det är jag som är kullan:

Jag heter Åsa Lundgren och bor i Ronneby tillsammans med Christian, vår son Kasper och vår hund Maya. Uppväxt i södra Dalarna är jag i hjärta och själ en kulla, men bor sedan januari 2008 i Ronneby, Blekinge.

Jag har kanske inte det mest spännande livet, men jag vill ändå dela med mig av vad som är viktigt i mitt liv just nu. Efter att ha flyttat till Ronneby är det långt till familj och vänner som jag såklart saknar. Det här är ett sätt för mig att hålla kontakten med allihopa på en gång :)


RSS 2.0