Sportlov

Förra veckan hade jag sportlov och var hem till Dalarna och hälsade på en sväng. Det var jätteroligt men intensivt!! Han träffa en massa folk, familj och släkt. Tyvärr blev jag ju även sjuk så jag var inte så pigg de sista dagarna...

Men hann med att åka lite skidor innan jag blev sjuk. En granne har dragit spår på några åkrar i byn så jag tog med mig mammas och pappas hund Wille och åkte två morgnar. Superhärligt!! Perfekta spår får att bara åka lite sådär lagom. Inte en massa uppför och nerför utan man kunde diagonala och staka sig runt. I och för sig blev jag totalt slut av ett varv (ca 2 km) men det beror ju på att jag har superdålig kondis nu och att allt är jobbigare nu när jag har lite med att släpa runt.

Hade jag inte blivit sjuk så hade jag passat på att åka fler gånger, måste ju passa på när man har chansen!

Var oxå med när Emma hade disco för sina lekiskompisar. Hon och en kompis hade det tillsammans eftersom de fyller år (7 år!). Två timmar med 11 st 7-åringar....
Det var faktiskt jättekul att vara med, men var helt slut när jag kom därifrån :)

Tyvärr kunde inte Christian följa med, han var tvungen att jobba. Varje dag när jag vaknade och kollade ut på all snö och den härliga vintern så tänkte jag på honom och Maya som hade älskat att vara där och busa runt i snön.

Planlösningen för lägenheten



Jag har ritat en planlösning över våran lägenhet, men jag har gjort det helt på egen hand så den är inte direkt skalenlig man ni får kanske en idé om hur det ser ut i alla fall :)

Hallen ser väldigt lång ut på min ritning, nästan som en korridor, men så är det inte i verkligheten, den är faktiskt ganska bred, jag gillar den verkligen!


Kontoret kommer väl antagligen bli barnrum så småningom, men nu är det belamrat med datorer och kartonger :)


Stackars, stackars mig!!

Jag är sååååååå sjuk!!! Har dragit på mig mammas jätteförkylning och ligger nerbäddad på soffan med tokhosta. Är helt slut och blir yr av att ta mig till toaletten bara. Så jag har insett att jag är tvungen att vara hemma från jobbet och ta igen mig. Tror inte dom vill ha dit mig heller, smittar säkert!

Som lärare är det inte det enklaste att bara vara hemma, det är inte så att jobbet finns kvar när man kommer tillbaka. Eleverna behöver ju ha sina lektioner ändå. Så jag har fått planera de lektioner jag missar så att nån annan kan ta över dem. Såklart kommer det inte bli samma sak som om jag vore där så det kommer bli extra arbete när jag kommer tillbaka för att se till att vi hinner med allt under kursen. Så jag har lite panik och vill komma tillbaka till jobbet så fort som möjligt.

Mår lite bättre idag än igår så imorrn kanske jag kan åka till jobbet, vi får se hur jag känner mig ikväll!

Längtar till helgen!!!

Det kommer bli en toppenhelg denna vecka!! För det första får jag ju sportlov på fredag, och det känns skönt. Dessutom ska jag åka hem till Dalarna och hälsa på nästa vecka så jag har det att se fram emot.

På fredag kväll ska jag på tjejmiddag hemma hos en av mina nya jobbarkompisar. Ska bli riktigt kul att träffa lite nya människor och spela lite spel och liknande!!

Men det allra bästa händer ändå på lördagen... då kommer min Anna och hälsar på!!! Hon och Tony kommer på lördag och blir kvar tills på söndag. Vi har räknat  ut att vi inte setts sedan hösten 2007!!! Det är ju skandal!!! Men nu kommer vi alltså ääääntligen ses!! Ska bli superkul!!

Så de här två dagarna som är kvar av veckan kommer gå superlätt tror jag!! Dessutom kommer tiden gå fort eftersom mina elever kommit tillbaka från sin praktik så jag har lektioner hela dagen idag, kommer bli ovant men roligt!

Ny omröstning

Ny omröstning är nu igång. Den handlar om när det är ok att äta den första semlan. Vissa har ju väldigt starka åsikter om det medan andra struntar i vilket. Kom på att jag missade ett alternativ : "Ok att äta hela året". Är det nån som tycker så så får ni väl skriva det i en kommentar eller nåt.

Vilken är det bästa tv-tävlingen?

Jag har låtit omröstingen om bästa tv-tävlingen vara kvar länge eftersom jag hade förhoppninar om att min favorit Project Runway skulle komma ikapp och kanske gå om. Men det verkar inte så....

Så jag får väl helt enkelt acceptera att Lets Dance vann, hur kan jag inte förstå, jag gillar det inte alls!! Men jag måste ju ge vika för majoriteten och utse Lets Dance till den bästa trv-tävlingen.

Nya lägenheten

Nu äntligen ska jag försöka få ut lite bilder. De är tagna när lägenheten är tom och ur lite mysko vinklar endel (Christian har tagit dom). Men ni får hålla tillgodo med dom.


Det här är hallen taget mot ytterdörren. Den andra bilden är tagen från motsatt håll.






















 
Köket är smalt och avlångt, men mysigt och praktiskt (kommer bli ännu mer praktiskt när jag köpt min efterlängtade diskmaskin!)








Köket sitter ihop med vardagsrummet där det finns plats för både matplats och soffhörna.



Sovrummet är rosa :), men mysigt!! Här har vi hunnit få in sängen och en tillfällig lampa m.m.



Nu har ni fått se lite i alla fall. Blir ju svårt att få sig en uppfattning om planlösningen kanske, ska försöka få till en liten ritning i paint och lägga ut :)



Det är jag som är kullan:

Jag heter Åsa Lundgren och bor i Ronneby tillsammans med Christian, vår son Kasper och vår hund Maya. Uppväxt i södra Dalarna är jag i hjärta och själ en kulla, men bor sedan januari 2008 i Ronneby, Blekinge.

Jag har kanske inte det mest spännande livet, men jag vill ändå dela med mig av vad som är viktigt i mitt liv just nu. Efter att ha flyttat till Ronneby är det långt till familj och vänner som jag såklart saknar. Det här är ett sätt för mig att hålla kontakten med allihopa på en gång :)


RSS 2.0