Märkt!


Kasper är gärna med i köket när vi lagar mat och här busar Christian med honom. Om ni undrar så är han vita champinjoner :)


Trötter

Igår och idag har Kasper haft lite feber och har varit trött och kinkig för det mesta. Men han är ju så mysig ibland när han är trött och i morse vid kl 9 så var han redan trött igen. Jag satt honom på soffan en stund och han la sig då ner och lade sig till rätta på en kudde och somnade efter några minuter.


Jag var ju bara tvungen att ta en bild på honom!


Fredagsmys


Bjuder på en skön bild på Kasper från i fredags då han och jag duschade på kvällen och han satt sen i soffan och mös i sin badrock som han "ärvt" efter Josefina. Han verkade stortrivas i den!


Mayas femårsdag


Okej, jag är typ en månad sen men här kommer en bild från Mayas 5-årsdag som var den 23:e februari. Här väntar hon på att få glufsa i sig sin torrfodertårta med 5 ostljus.


Frisk luft

Jag har trotsat min förkylning och varit ut på promenad, kom precis hem igen. Det var faktiskt skönt fast det var jobbigt och hostigt. Och nu när jag satt mig ner så känner jag hur trött jag blev av det, känner mig nästan lite yr. Det gick inte direkt fort för oss; en runda som i vanliga fall tar ca 40 minuter tog närmare en timme nu, men då fick Maya stanna i stort sett så ofta hon ville och lukta på saker och rulla sig i den snö som finns kvar. Solen sken och det var riktigt skönt ute, hade nog varit riktigt uppiggande att powerwalka eller jogga en runda idag om jag inte varit sjuk.

Nu har jag just klämt i mig en kiwi så jag hoppas på en C-vitaminkick så kanske förkylningen ger med sig snart!

Ny vårjacka

Igår köpte jag en ny vårjacka som jag är jättenöjd med. Den är snygg, skön och den passar framförallt. Har varit tråkigt att ha jackor som jag egentligen inte kan ha eftersom de varit för små (har ju inte gått ner allt efter graviditeten ännu). Jag hade den på mig igår kväll och den var lite kall när jag gick hem men det blir förhoppningsvis snart varmare ute så då kommer den vara perfekt!


Ladda batterierna

Igår fick jag ladda batterierna lite då jag gick ut och åt middag med två kompisar. Det var jättekul att få komma ut lite och få prata om lite allt möjligt, även om det blev lite prat om barn oxå :)
Jag gick hemifrån vid halv sju och kom hem vid tio om jag inte minns fel, och det var alldeles lagom. När jag gick hemifrån satt mina älsklingar framför datorn och mös:


Kasper hade fått tag på snöret till Christians mjukisbyxor så han var nöjd :)
Det hade gått bra att lägga honom oxå, han ville inte ha vällingen så han fick lite gröt istället och han somnade ju så det gick ingen nöd på honom.
Sen att han inte sov så bra inatt och är snuvig och svullen runt ögonen det är en helt annan historia...


Vad var det jag sa?


Som jag anade så tog det inte lång tid innan Kasper lärde sig att ställa sig upp helt i sängen. Tur att jag hade sänkt sängbotten på morgonen, annars hade han väl tippat över kanten.


Allt på en gång...


Såhär gillar Kasper att sitta, med hela leksakskorgen framför sig så att han kan vicka den mot sig och ta ut det han vill (vilket oftast är allting). Han kan underhålla sig själv ganska länge på det sättet.
Idag fick han dock för sig att han skulle resa sig mot korgen så nu lär jag nog vara med hela tiden så han inte brakar i golvet.
Igår började han resa sig i spjälsängen, än så länge kommer han bara upp på knä men det dröjer nog inte förrän han kommer upp helt. Så han och jag har monterat om hans säng på morgonen idag så att han ligger i botten av sängen från och med nu, får se ikväll vad han tycker om det.


Ringarna

Igår fick vi äntligen hämta våra ringar, så nu är vi förlovade "på riktigt". Så känns det i alla fall :)
Jag är jättenöjd med min ring och Christian är väl så nöjd han kan vara över lite blingbling, han har den i alla fall på sig till jobbet idag.

Christians ring är vitguld, slät och lite kuperad. Min är rött guld med fem små diamanter och ganska smal.


Insättning och uttag...


Kalas

I lördags var vi på kalas på Ekenäs och firade Kjell och Christina som fyllt år. Kasper firade långt in på kvällen och blev nästan lite slirig på slutet...


Han var då helt klart den som var tröttast när kalaset var slut :)


Det närmar sig!


Idag damp den ner i brevlådan - inbjudan till årets happening!! Min kära bonussyster Anna och hennes Tony gifter sig i sommar och idag kom det superfina inbjudningskortet. Han kan sitt Illustrator, Tony :)


Föräldragrupp - äääääntligen!

Idag var jag och Kasper på första träffen med föräldragruppen, äntligen!!! Som jag har väntat, i typ 7 månader :)
Det var bara jag och tre andra mammor där, men det ska tydligen vara tre till mammor med egentligen, så sju stycken knytten med mammor alltså. Känns jätteskönt att få träffa lite mer folk och att komma ut på lite mer. Det verkar som om det kan bli en bra grupp, bara jag inte pratar för mycket så att de andra blir galna på mig, jag säger gärna vad jag tycker och pratar på en massa :)


Stackars plutten..

Kasper fick sin andra svininfluensaspruta igår och har nu fått feber, den lilla stackaren. Igår kväll var han lite kinkig när han skulle sova och vaknade flera gånger och var ledsen. Men när han väl somnade på rikitigt så sov han bra, faktiskt riktigt bra. Han vaknade vid halv tre och fick amma, vaknade igen vid 4 och då stoppade jag bara i nappen så somnade han om. Sen vaknade jag av Christians väckarklocka kl 6 och undrade lite förvirrat var Kasper var, han brukar ju alltid ligga i vår säng på morgonen, men han hade inte vaknat mer under natten och sov forfarande i sin säng! Jag kunde somna om och vi gick upp när Kasper vaknade kl 7. Helt otroligt, han sov i sin säng hela natten! Jag saknade myset lite grann, men sov så himla mycket bättre än vanligt så jag får spara myset till helgen.

Men Kasper hade alltså feber när vi gick upp, 39.3 grader och han var alldeles rosig om kinderna. Men humöret var ändå på topp, han är väl för underbar :)

Efter att ha fått alvedon och frukostgröten så sover han nu igen och kommer nog vara lite extra trött idag. Jag hoppas på att det ger med sig ganska fort i alla fall, så han inte blir sjuk i flera dagar.


Den här gången gick det vägen!

Idag blev det äntligen babyrytmik! Kasper tyckte det var riktigt roligt och njöt av sångerna och danserna, men allra roligast var nog att titta på alla andra bebisar. Det var tokmycket folk, säkert trettio barn med föräldrar så det var lite trångt men det blir säkert bättre nästa gång. Det brukar tydligen alltid vara mycket folk första gången på terminen.

Det känns kul att komma igång med lite mer aktiviteter, nästa vecka ska vi på föräldragrupp oxå. Blir trist i längden att inte göra annat än städa, diska, ta långpromenader och handla. Men nu känns det som om vi börjar komma igång!



Det är jag som är kullan:

Jag heter Åsa Lundgren och bor i Ronneby tillsammans med Christian, vår son Kasper och vår hund Maya. Uppväxt i södra Dalarna är jag i hjärta och själ en kulla, men bor sedan januari 2008 i Ronneby, Blekinge.

Jag har kanske inte det mest spännande livet, men jag vill ändå dela med mig av vad som är viktigt i mitt liv just nu. Efter att ha flyttat till Ronneby är det långt till familj och vänner som jag såklart saknar. Det här är ett sätt för mig att hålla kontakten med allihopa på en gång :)


RSS 2.0