Glöggmys



Igår var vi bjudna på glöggmys till Torkö där Anna G och Andreas bor. Någon glögg blev det inte men det var jättemysigt ändå :)!
 
Vi delade på en massa pizza, diskuterade allt sånt man inte ska göra på fest (politik, finanskrisen, m.m.), och så spelade vi spel, Upp till bevis. Till och med Christian var med och spelade!!

Han och Anna var ett lag, och här utför dom en uppgift, ganska avancerad som ni ser :) Om ni någonsin har spelat upp till bevis så vet ni vad dom sysslar med.

Det var en toppenkväll, var kull att komma iväg och träffa lite folk. Maya hade det oxå bra, hon sov hemma hos Christina och Kjell (Christians föräldrar) och tuggade sönder pappkartonger...

Fälgtvätt



Nu har vi verkligen blivit stadsbor, nått en ny nivå! Vi ville se till att sommerdäcken var rengjorda innan vi ställer undan dem över vintern. Men i brist på bättre sätt så tvättade vi dem i badkaret... det känns ju inte direkt ändamålsenligt :)

Men rena blev dom och nu är dom undanställda!!

Seg, seg, seg...

Det här har varit den segaste dagen på länge!!! Pratade med min handledare om ex-jobbet igår och han tyckte att jag skulle göra lite avancerade uträkningar om medelvärde, standardavvikelser, signifikans m.m. Behöver jag berätta att jag inte riktigt hängde med i allt han pratade om?? Har suttit idag och försökt göra lite uträkningar i excel, men det är lite svårt när man inte fattar vad ens orden betyder och sen ska man fatta siffrorna oxå!!

Har nu gett upp för idag, kommer försöka imorrn igen, och eventuellt ringer jag upp honom och ber om hjälp. Tror att arbetet skulle vara godkänt utan dom här uträkningarna men det skulle göra det mycket bättre. Min handledare är väldigt ambitiös och engagerad oxå och han vill att man ska göra så bra i från sig som möjligt, såklart, men han är tokengagerad verkligen!! Jag valde att ha honom som handledare på grund av att han är sån otroligt bra lärare och så engagerad, men ibland vill jag bara strunta i det och bara göra det som krävs för att få godkänt.

Har inte bloggat så mycket heller de senaste dagarna, det beror oxå på att jag är lite seg och omotiverad. Dessutom händer det väldigt lite i mitt liv just nu! Men jag lovar att bättra mig, får säkert nya krafter nästa vecka!!

Ex-jobbet

Nu ser jag ljuset i tunneln när det gäller ex-jobbet!!! Det är i stort sett klart, har skrivit alla delar och är rätt så nöjd. Väntar nu på att min handledare ska läsa igenom det och komma med kommentarer. Hoppas, hoppas att han inte tycker att jag ska ändra så mycket!! På torsdag nästa vecka ska det senast skickas in för ventileringen, så tills dess känns det absolut att jag kommer bli klar. Kommer antagligen däcka ihop helt när allt är klart, känns som om jag spenderat hela hösten framför datorn, och börjar bli lite trött på det faktiskt, även om jag numera är lite av en datanörd :)


Maya njuter av snön


Maya passade på att njuta av den lilla snön som kommit när vi var ute på lunchen :) Hon luktade och smakade och rullade sig i den. Nu har det tyvärr slutat snöa, så det kommer säkert försvinna snart. Men för tillfället njuter jag och Maya (och med all säkerhet Christian oxå) av att det är vinter!

(Jag vet inte riktigt hur hon har huvudet på bilden, ser ut som om det bara vore en pälsklump där uppe. Men jag kan försäkra er om att hon har ett huvud :) )


Tapir är bäst!!!

Anna Mårshans är en helt underbar människa som jag saknar något otroligt!! Vet inte hur länge sen det var vi sågs, säkert ett år! Även om vi inte hörs så ofta så är det precis som vanligt när vi ses, och vi har otroligt roligt ihop! Idag fick jag ett litet paket på posten, jag slet upp det nyfiken som jag är, och ut ramlade en massa roliga saker. Ett superfint halsband, en nyckelring med texten "I'm the boss!", en hårig hundpenna, lite godis och ett supergulligt kort med hälsning från Anna. Meningen enligt henne är att jag ska ha nyckelringen så att eleverna vet vem som bestämmer och att pennan ska ha en given plats på min framtida arbetsplats (vilket den självklart kommer att ha). Jag blev superglad :D!!!

Tusen tack Anna, du är bäst!!!

(Förstår ni inte vart Tapiren kommer in i bilden så är det helt förståeligt, det är ett interskämt mellan mig och Anna)

"Nej se det snöar, nej se det snöar..."



Det snöar i Ronneby!!! Det har inte kommit mycket än (som syns på bilden) men det är på G!!! Fortsätter det ett tag till så kommer det nog bli vitt på marken snart. Maya kommer bli helt tokig, hon tycker det är tokroligt med snö!

Ny hårfärg - omröstning

Ny omröstning som den här gången handlar om nåt lite mer nära och konkret. Jag har ganska nyligen klippt av mig håret till page och har nu tänkt lägga i nån färg eller slingor. Men jag vet inte hur jag vill ha det. Så jag tar hjälp av er såklart :)

Har varit ljushårig ganska länge nu och skulle vilja göra nåt nytt, men samtidigt har jag trivts väldigt bra som blondin oxå.

Den här gången kan man lämna egna förslag oxå, så jag hoppas ni kommer med många bra idéer!!

Julklappspengar



De flesta handlar julklappar för (vad jag anser) ganska mycket: 56 % handlar för 2000 kr eller mer. Mamma, jag antar att du tillhör den kategorin :)

22 % handlar för 1000 kr till 1500 kr och lika många handlar för 0 kr till 500 kr.

Totalt 9 röster.

Själv har jag bara köpt två julklappar än och börjar känna lite panik, men har förträngt det långt bak i huvudet tills jag har mer tid att fokusera på det.

Stadsbor

Måste kommentera det faktum att vi inte bytte däck själva på bilen i år. Jag har insett att vi nu har gått över gränser till att bli stadsbor. Jag har tidigare sett ner på folk som inte byter däck själva, det är ju inte direkt svårt och alla borde klara av det om man inte är väldigt gammal eller har brutit ben och armar :). I mina ögan har varit riktigt stadsbor som lämnar in bilen på verktstad för att byta däck. Även om det bara kostar kanske 150 kr så är det ändå pengar och det är ju så lätt att byta själv.

Men så i år har vi alltså passerat gränsen.... och jag är inte helt förtjust, men samtidigt har jag insett att alla ju inte har en varm verkstad med tryckluftsmutterdragare (fattar ni vad det är??) som de kan använda. Så har jag haft det tidigare hemma i Bengtsbo nämligen, där pappa har lite andra resurser än vad man kan ha när man bor i lägenhet.

Så å ena sidan känns det ok att vi blivit "stadsbor", det känns motiverat, men å andra sidan vill jag inte gå över den gränsen.

Hur gör ni?? Är ni stadsbor eller gör ni det själva??

Skogspromenad

Vi tog en lång skogspromenad idag, vi gick i skogen ut till Ekenär där Christians föräldrar bor. Superskönt var det, och Maya stortrivdes :)! Hon var helt galen och sprang minst dubbelt så lång som vi gick. Hon har så sjukt mycket energi nu sen hon har gått på diet och gått ner 5 kg. En helt annan hund nästan!
Här är några bilder som jag tog på promenaden, som ni ser så är det inte direkt  nån snö eller så, men det var lite kallt i alla fall :)
Försöker få in bilderma lite snyggt, men det är svårt. Har minskat storleken oxå, så proportionerna är kanske lite fel :)

Skogspromenader den här årstiden är helt klart underskattat, speciellt när det är lite kallt så det inte är så blött och skitigt. Fats Maya försökte såklart bada i några pölar med is på, men vi lyckades hindra henne, som tur var, hade inte lust med att bada henne idag, det var inte så länge sen sist och det är ett helt projekt att göra det :)

Däckbyte

Christian ringde nyss och han hade lämnat in bilen på Robbans däck för att dom skulle byta däck, skulle ta 20 minuter och kosta 150 kr. Så jag tycker inte att jag ska ha något dåligt samvete för att jag sitter hemma och myser, det är ju inte så att han sliter ihjäl sig :)

Världscupspremiär i längdskidor!

Har ju skrivit om att jag gillar vintersport tidigare, och idag är det världscupspremiär för längdskidor. Damernas 10 km fristil och herrarnas 15 km fristil. Är superfint väder här i Ronneby idag med solsken och några minusgrader så egentligen borde man väl gå ut och njuta, och det lockar faktiskt med en skogspromenad med Maya. Men först blir det lite skidor :)

Christian har åkt för att byta däck på bilen, nu känns det som om det är dags här, "vintern" har kommit. Han är ju supergullig och tyckte att jag kunde vara hemma så jag får kolla på skidorna, jag är nog ett större fan än han när det gäller vintersport. Men det kan vara så att han inte ville ha mig med oxå eftersom jag är lite dryg och har åsikter om allt och säkert skulle påpeka hur han gör med däcken.....men jag väljer att tro på att han sa så bara för att vara snäll :)!

Damernas lopp har precis börjat, så än har man inte fått nåt hum om hur det kommer att gå för svenskorna, de flesta av dem har inte svarat än heller.

Vet inte vad det är som är så kul med skidor, men kommentatorerna bidrar till stämningen, Jakob Hård (ni vet Bo A Orm) och Anders Blomquist, och sen så gillar jag själv att åka längd så man kan drömma sig ut i skidspåret lite. Även om det inte är så ofta jag åker skidor, men jag har i alla fall åkt Kortvasan (30 km). På bilden är det precis innan start, så jag är fortfarande glad och posititv :)

Nästa vintersemester kommer jag absolut åka längdskidor minst lika mycket som slalom. Det är nåt helt annat och man kan umgås på ett annat sätt. Sen så är oxå naturen så himla vacker när det är mycket snö och solen skiner, speciellt på fjällen, så det är riktigt härligt!!

Thaiinspirerad fruktsallad

Vet inte hur "thai" det egentligen är, men det var gott i alla fall :)

Thaiinspirerad fruktsallad

Blandade frukter, vi hade färsk ananas, vindruvor, kiwi och passionsfrukt
Kokos
Vaniljglass

1. Rosta kokosen i torr het stekpanna. Det går ganska fort och blir snabbt bränt så håll koll! Det ska bli lite gyllene och krispigt.
2. Skär frukten i mindre bitar (fruksalladstorlek) och blanda i skål.
3. Servera fruktsalladen med vaniljglass och strö den rostade kokosen över.

Enkelt men gott! Maten innan var dessutom ganska mättande så det var gott med något läskande som frukt till efterrätt.

Kryddig thai kyckling

Kryddig thai kyckling
4 port


4 portioner
1 msk jordnötsdolja
1 msk chiliolja
1- 1 ½ kilo kyckling
1 lök
2 röda paprikor
4 klyftor vitlök
½ liter böngroddar
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk/msk soja
Några skvättar Thailändsk fisksås, en msk eller så
½ dl färsk basilika, ca 40 blad
några jordnötter till garnering
några blad koriander

1. Börja med riset, ha gärna i lite grönsaksbuljong för att förhöja smaken.
2. Värm upp oljorna i en stor stekpanna eller i en gryta. Strimla kycklingen och skär upp i lagom stora bitar. Lägg i kycklingen och låt stekas tills de fått en gyllene yta (ska vara genomstekta också!). Häll sedan över kycklingen i en gryta. 3. Stek den hackade löken tillsammans med de hackade paprikorna, detta i ca 2- 3 minuter eller tills mjuka. Blanda sedan ihop löken och paprikorna med kycklingen.
4. Ha i vitlöken, böngroddarna och svartpepparn, låt stå i någon minut, lägg sedan till sojan och fisksåsen.
5. Krydda efter smak och ha i den rivna basilikan. Servera över riset och garnera med hackade jordnötter och koriander.

Ikväll hade vi bjudit hit Kjell och Christina (Christians mamma och styvpappa) på mat. Vi körde lite thailändskt tema och lagade ett nytt recept som Christian hittat på Tasteline (http://www.tasteline.com). Riktigt gott blev det; it's a keeper! Hade köpt thailändskt öl, Singha, till Kjell och halvtorrt vitt vin (som passade bäst till asiatisk mat enligt han på systemet). Blev en mysig kväll!

Vi gjorde en thaiinspirerad efterrätt oxå, skriver receptet på det i ett eget inlägg.


Grattis Torbjörn!!

Idag fyller Tobbe år!! Grattis grattis grattis!! Önskar jag kunde vara med på kalaset imorrn, så kunde jag ge honom en riktigt grattiskram! Det är sånt här som är jobbigt med att bo så långt hemifrån, man missar så mycket med familjen.

Jag hoppas att du haft en riktigt bra födelsedag, Tobbe, och att mackfikat blir lyckat!


Dirty, sexy money

Ikväll börjar serien Dirty, sexy money igen på kanal 5 som handlar om en snuskigt rik familj, the Darlings, i New York och en helt vanlig man som tar över sin döde pappas jobb som Darlingfamiljens advokat. När den började gå för ett ganska bra tag sen såg jag och Christian några avsnitt med följde det inte alls (det går lite sent: 22.00 och då är jag för trött), men så i söndags när vi hade en riktigt seg dag hemma så visade femman alla gamla avsnitten i ett maraton. Vi började slötitta lite och blev helt fast!! Såg avsnitt efter avsnitt och blev helt inne i handlingen. Så idag börjar nya avsnitten sändas, kl 22 i femman som vanligt. Nu bara måste jag ju se det ikväll, kommer få kämpa för att hålla mig vaken men det ska gå!

Gillar speciellt huvudrollsinnehavaren Peter Krause som tidigare var med i Six feet under som jag gillade. Sen spelas pappan i den snuskigt rika familjen av Donald Sutherland och han gör det riktigt bra!

Har du inte följt serien tidigare så kanske det är svårt att följa med i vad som händer, men ge den gärna en chans om du är vaken så sent :)

Blommor och choklad


Fick igår blommor och choklad med blombud från mamma och pappa! Jag blev såklart jätteglad!!! Tänk att något så enkelt kan göra en så glad, man känner sig så speciell och omtyckt när någon gör något speciellt för mig!! Buketten är superfin, chokladen kan jag inte uttala mig om än, den öppnar jag på lördag så jag får vänta med att provsmaka den. Är det vad jag kallar "vuxenchoklad" vilket jag inte är så förtjust i så får det bli bjudchoklad som mamma sa :)

Nu hoppas jag bara att jag inte ska ta död på blommorna på en gång. Jag och Christian har en tendens att döda alla växter som kommer över tröskeln till vårt hem. Vi har en garderobsblomma som verkar trivas och några sukulenter (heter det så??) som vi fått från Emma och Elias som lever och faktiskt även en orkidé som blommar och trivs, men annars ser det illa ut i våra krukor...

Tusen tack igen mamma och pappa för dom jättefina blommorna!!!

Regnigt i Ronneby

Fy f*n vilket väder det är idag!!! Gårdagens vinterväder med minusgrader är borta och istället är det ca 5 grader varmt och det regnar och blåser rejält. Var nyss ut med Maya en sväng och det blev ingen lång promenad!! Både jag och Maya ville tillbaka in i värmen. Igår var det så skönt när det var kallt för då är det ju torrt ute, när det är som idag bli Maya jätteblöt och jag måste torka henne varje gång vi varit ut. Det tar inte så himla lång tid och hon är supersnäll och "hjälper" till så mycket hon ka (lyfter på tassarna och sånt) men när man torkar henne i snitt tre gånger om dagen så börjar det bli lite smådrygt!!

Hoppas verkligen att regnet försvinner snart och att det blir kallt. Men inte för snabbt bara, för vi har inte bytt till vinterdäck än...

Jobbet igen

Nu är det klart att jag fått jobbet!! Och jag har tackat ja. Vi ska gå igenom detaljerna, typ undervisningstid och lön, imorrn när jag ska dit. Känns jättebra och väldigt spännande! Det ger lite mer press med ex-jobbet oxå, jag måste ju såklart ha min lärarexamen nu när jag ska ut och jobba. Men det kan kanske behövas så blir jag kanske lite mer effektiv med skrivandet.

Ville bara uppdatera er lite, nu ska jag och Christian fira!!

Tack för alla hälsningar och lyckönskningar. Tummhållandet (nytt ord?!) verkar ha lönat sig :)

Jobbet

Okej, jag är inte helt 100 på att jag fått jobbet, men jag tror det... Rektorn skulle ringa idag, och såklart ringde han när jag var ute med Maya på lunchen! Han hade ringt på mobilen och talat in ett meddelande som är lite kryptiskt. Han säger aldrig rakt ut att han erbjuder mig jobbet, men han säger att vi ska diskutera lite detaljer kring min framtida anställnig hos dom för att han gärna vill att jag ska komma och jobba hos dom. Jag ska dit imorrn kväll på öppet hus och han sa att vi ju skulle träffas då så vi kunde diskutera sakerna då...

Jag tolkar det som om jag fått jobbet!! Eller?? Mitt dilemma var om jag skulle ringa upp honom eller inte, han ber mig ju inte att göra det. Men så gjorde jag det, och såklart svarar han inte då så jag lämnade ett meddelande jag oxå :)

Så jag kan inte säga att jag fått jobbet, men jag tror att det betydde det. Jag vet väl med säkerhet imorrn kväll när jag varit dit och träffat honom igen. Men det verkar helt klart lovande :)!!!

Minusgrader i Ronneby

Idag är det minusgrader i Ronneby!!! Jag och Maya går på en timmes promenad varje morgon, och idag var det riktigt friskt!! Nu börjar kinderna och låren tina upp, det kliar lite så där som det brukar och jag känner mig pigg och fräsch. Precis så som det brukar kännas när man varit ute på vintern. Nu hoppas jag bara på att snön ska komma, vill i alla fall att det ska vara vitt ute några dagar den här vintern, men jag kan nog inte ha för höga förväntningar...

Har ni där uppe i Dalarna och Gävle snö nu?? I så fall kan ni väl göra en snöängel för mig, och se till att det blir på riktigt med lite snö innanför kragen och sånt :)!

Asiatisk barbecuekyckling

Asiatisk barbecuekyckling
4 port

3 kycklingfiléer
grillkrydda
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 msk olivolja
1 lime (saften)
1/2 dl vatten
1 kruka koriander




1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär filéerna i 3 delar på längden. Krydda med grillkrydda runt om.

2. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs vitlök och chilifrukt i oljan i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen, tillsätt lime och vatten.

3. Stek kycklingen, eller grilla i grillpanna, så att den får stekyta. Lägg över den i en ugnssäker form och häll över vitlöks- och chilioljan.

4. Tillaga kycklingen i ugnen tills den är genomstekt, 8-12 minuter beroende på storlek. Strö över koriander precis före servering.

Detta bjöd Christian mej på när jag kom hem från magdansen idag. Det var jättegott!! Kycklingen blev verkligen mör och saftig! Vi hade couscous till, men det är nog gott med ris eller nåt annat oxå. Receptet kommer från Tasteline (http://www.tasteline.com).


Ny omröstning

Nu finns en ny omröstning. Hur mycket pengar lägger vi ner på julklappar varje år? Är det så sjuka summor som jag tror?? Ser med spänning fram emot resultatet :)

Godaste frukten



Mandarinerna (och clementinerna och satumasen) vann en jordskedsseger med hela 54 %! Jag undrar om utfallet skulle ha varit det samma om det inte var samma tid på året som nu. Det är ju gansk nyss dom kommit in till affärerna. På en stark andraplats kommer vattenmelonen och bronset togs av vindruvorna. Resterande deltagare fick inga röster alls :)

Totalt var det 13 personer som röstade.

Vintersport

Äntligen har vintersportsäsongen kommit igång!! Igår var det världscupspremiär för damernas alpina. Det var slalom i Finland och Maria P-H tog en andraplats!! Gick bra för dom andra svenskorna oxå så det kommer nog bli en kul säsong att titta på!

Vintersporterna är ju så mycket roligare än sommarsporterna!! På sommaren är det bara friidrotten som är kul att kolla på. Nu kommer det bli alla alpina grenarna, skidskytte, längdskidor m.m. Skidskytte är ju sjukt kul att kolla på, det kan bli så himla spännade!! Och det är perfekt helgtv: en söndag förmiddag kan man spendera i soffan med lite gott snacks och kolla på när Ako, Ferry och Björndalen skjuter bort sig :)

Ostkakans dag

Idag är det tydligen ostkakans dag... Förstår inte varför den ska ha en egen dag? Jag kan förstå kanelbullens dag, det är ju ett genialt bakverk som jag tror alla älskar!!! Men ostkakan, det är ju inte direkt nåt som alla äter eller för den skull inte ens smakat någon gång!

Missförstå mig inte nu, jag tycker om ostkaka. Det är Christian som värvat över mig till ostkakeätarklubben, han gillar det starkt! Men alla olika matvaror behöver väl inte ha en egen dag?? Kommer vi snart ha falukorvens dag? Pulvermosets dag? Marängsvissens dag? I så fall vill jag slå ett slag för 200-grams mjölkchokladkakans dag?? 

Är det här ett fenomen som uppstått för att vi svenskar tycker att vi har för få helgdagar med saker vi verkligen firar?? Vi kanske är avundsjuka på amerikanerna som firar deras independence day och thanksgiving med pompa och ståt och alla tycker det är toppen. Vi saknar kanske den känslan som dom ser ut att ha på alla amerikanska filmer när familj och vänner samlas för en 4 July barbeque eller thanksgiving dinner med jättekalkonen mitt på bordet. Så därför bestämmer vi oss för att fira kanelbullen och ostkakan....

I vilket fall som helst kommer vi äta ostkaka med vispgrädde och sylt ikväll för att fira denna högtidsdag :) !

Gino


 Fruktgino

 Olika frukter eller bär t ex jordgubbar, hallon, kiwí, vindruvor m.m.
 Vit choklad

 1. Skiva eller dela frukten och bären och lägg i ugnsfast form.
 2. Finriv chokladen och strö över frukten.
 3. Gratinera i 200° i 10 minuter.
 4. Servera direkt med vaniljglass.

 

 Se gärna till att chokladen är riktigt kall när du ska riva den, så går det lite lättare.

Superenkel och supergod efterrätt!! Vi åt den förra fredagen med Maria och Hanna. Vi köpte frysta hallon och blåbär och blandade det med kiwi och vindruvor (jordgubbar och hallon är ju så sjukt dyrt den här tiden på året).
Det blev en hit, men det syntes att vi hade ätit blåbär efteråt :)


Burritos



Burritos
4-5 port


1 förpackning stora fullkornstortillas (t ex ICA gott liv)
3 kycklingfiléer
ca 200 g frysta wokgrönsaker
70 g färska champinjoner
1 gul lök
2 tomater
1 burk salsa (t ex ICA garlic salsa)
1 påse tacokryddmix
riven ost, gärna med stark smak

1. Skär kycklingen i ganska små bitar. Finhacka löken, skär champinjonerna och tomaterna i små bitar.
2. Fräs kycklingen i lite olivolja i några minuter, tillsätt wokgrönsakerna, löken och champinjonerna. Låt fräsa ytterligare någon minut.
3. Strö över kryddmixen och häll över salsan, blanda ihop.
4. Ta av från värmen och blanda i tomaterna.
5. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop. Lägg i en ugnsfast form och strö över den rivna osten.
6. Gratinera i 225° i ca 10 minuter.
7. Servera gärna med grönsallad.

Gjorde det här igår kväll. Är baserat på ett recept, men vi "freestylade" (som Maria hade sagt) lite och gjorde om det. Blev riktigt gott!! Så det här kommer vi absolut göra fler gånger!! Det blev bara 5 burritos för oss för det fick inte plats 6 i formen, men röran hade räckt till det. Det räckte att äta 1, även om Christian åt 1 och en halv.

Intervjun

Har nu varit på intervjun. Det gick jättebra!!! Har inte fått helt 100% ja än, men det verkar som om det blir så! I så fall blir det heltid med engelska och data, kanske nån svenska A nu på våren. Eventuellt ska jag åka till Kalmar en dag i veckan för att träffa en annan kvinnlig datalärare. Rektorn tyckte att det var viktigt att vi som var i samma situation nätverkade lite och att det kunde vara bra för mig att vara med och se hur hon arbetar. Rektorn är jättetrevlig, han är nog inte äldre än 35 och har själv varit lärare tidigare, känns som om han är en bra chef!

Träffade många andra lärare oxå, och alla verkar trevliga och framåt, inga gamla stofiler. Skulle jag nu få jobbet så tror jag att jag skulle trivas jättebra. Är nog oxå skönt att inte jobba i den stad där man bor. Kan nog vara skönt att kunna släppa lärarrollen privat.


Tack!

Vill tacka för alla lyckönskningar inför morgondagens arbetsintervju!! Har inte hunnit bli nervös ännu, men det kommer väl imorrn bitti...

Har inte heller bestämt vad jag ska ha på mej, tror ju att sånt är ganska viktigt. Det ska vara snyggt men inte för "personligt", ska vara såna slags kläder man inte lägger märke till, alltså blir det inte cerisa lackbyckor och svart korsett :) (för det brukar jag ju gå runt i annars). Får göra en raid i garderoben ikväll innan jag går och lägger mej.

Lovar att uppdatera bloggen så fort jag kommer hem, vet inte hur lång tid det tar, ska vara där klockan 9.

Skogspromenad

Har haft lite dåligt samvete i helgen för att Maya inte fått så mycket uppmärksamhet som hon kanske borde. Inte har hon fått så kul promenader heller. Så idag drog jag med henne till skogen. Hon blev helt tokglad när hon fick springa lös, fram och tillbaka som en skållad get :)

Det har regnat idag och ett par dagar tillbaka så var ganska blött i skogen. Jag hade ändå räknat med det och satt på mig stövlar, men jag hade inte räknat med att det skulle ha samlats så mycket vatten i gropar och sånt i skogen, ni som känner Maya vet hur det slutade....hon badade såklart. Bestämde mig för att hon skulle få ha så kul hon ville (var liksom ingen mening att försöka hålla henne torr efter hon hittat första pölen heller) så hon var i varje pöl och plaskade. Det är som om hon kan lukta sig till vatten!! Hon kan springa på en stig sen helt plötsligt tvärvända och springa rakt in i skogen 15 meter för där bakom en sten finns det en vattensamling, helt otroligt!!

Maya hade i alla fall en helkul skogspromenad, jag oxå för den delen. Synd bara att det slutade med att Maya försökte springa rakt igenom ett stort snår så det tog tvärstopp när hon fastnade i taggarna. Men smart som hon är backade hon då och sprang runt istället.

Som ni förstår blev det duschen för både mig och Maya när vi kom hem, dock inte tillsammans :)

Arbetsintervju

Tänkte berätta för er som inte vet att jag ska på arbetsintervju på torsdag. Sökte en tjänst som lärare i svenska/engelska på John Bauer gymnasiet i Karlshamn och dom ringde direkt och ville träffa mig eftersom jag är tjej och har data som ett ämne. Var dit v. 43 och träffade dom och fick se skolan och sånt. På torsdag ska det bli mer av en intervju (tror jag) med fler i personalen. Skulle jag få jobbet blir det svenska och engelska tills sommaren och efter det en tjänst anpassad efter mig med data och lite engelska.
 
Känns superspännande!!! Skulle vara helt otroligt att få en heltid, tillsvidaretjänst dirket efter examen!!!

Så på torsdag får ni hålla tummarna för mig!!!


Bästa morgonshowen



Omröstningen om vilken morgonshow på radio som är bäst är avslutad och här är resultaten:
Äntligen morgon, Mix Megapol 42%
Morgonpasset, P3 33%
Rix Morgon Zoo, Rix FM 25%
Den här gången var det 12 personer som röstade.

Min favorit vann :) !!! Nu finns det en ny omröstning som denna vecka handlar om vilken frukt som är den godaste.

Maria och Hanna på besök


En helg fylld med bus, mys och lek är slut. Vi har haft superkul!!! Här är vi i Brunnsparken och matar änderna. Vi har hunnit med en massa skoj men har ändå haft en riktigt lugn och mysig tid ihop!!

Trevlig helg!!

I dag kommer Maria och Hanna (min syster och systerdotter ifall det är nån som inte vet det) hit på besök, om en och en halv timme för att vara exakt!! Ska bli såååå kul!! Har inte sett dom på länge nu och har saknat dom nåt så grymt! Och resten av familjen oxå såklart!!

Därför kommer jag ta en paus från bloggandet över helgen så jag kan ägna mig helt åt dom när dom är här. Vi ska ha myskvällar, ta sköna promenader och göra massa annat roligt. Blir en rapport på måndag om vad vi hittat på och kanske blir det nån kul bild oxå, får se hur det går med fotograferingen :)

Trevlig helg på er, och tack för hälsningarna i gästboken, det är jättekul att läsa!!

Gästboken igen

Nuuuuuu funkar den!!!!!!!! Det verkar så i alla fall :) Så nu ser jag fram emot alla hälsningar!!!

Sorry!!

Gästboken fungerar inte!! Sorry, men jag får göra om det igen. Kommer ta ett tag, så ha tålamod!!

Gästbok!

Har nu skapat en gästbok. Det var ett himla meck att få till det, har gjort en del ful-lösningar :) Det finns två "hälsningar" redan som jag lagt in för att kunna testa lite saker, det är bara det att jag inte får bort dom... därför ser det ut som det gör. Längst upp till vänster finns länken som tar dit. Om det är nåt som inte funkar, om nåt ser helt galet ut så säg gärna till så ska jag försöka fixa till det. Ser fram emot attj få många roliga hälsningar!!

Bertil Falukorv

Hur hysteriskt roligt var det inte när hon gjorde det första gången??!! Och nu har hon alltså gjort det igen, jag tror jag dör, det är ju sååååå askul!!!

Det här var fösta gången:


Det här var nu i tisdags natt på tv4:s valvaka:

Dagens motto!

Istället för "dagens outfit" kör jag "dagens motto" ( i varje fall idag).

Våga vägra "dagens outfit"!

Om ni någonsin varit in på en någon tjejblogg så vet ni att typ alla kör med nåt som kallas "dagens outfit", dom lägger ut en bild på hur dom ser ut just den dagen, ibland skriver de oxå vart de köpt kläder, skor m.m.
Jag förstår verkligen inte vitsen!! Har man hittat ett helt underbart plagg eller ett par supersnygga skor så kan jag förstå om man vill dela med sig av fyndet och tipsa andra. Men jag bryr mig inte om hur de ser ut varje dag!!

Så det kommer aldrig komma någon "dagens outfit" på min blogg!!! För det första tycker jag inte att det är något som jag behöver dela med mig av, det är väl inte av allmänt intresse?? För det andra så skulle det inte vara så varierande eller inspirerande, jag sitter mest i mjukisbyxor och huvtröja framför datorn, som dessutom brukar vara lite småhåriga (Mayahår). Så det skulle inte vara en trevlig upplevelse att få ta del av min outfit de flesta dagar :)

"And the winner is..............OBAMA!"

Vilken lättnad att Obama vann!!! Var lite orolig att amerikanerna skulle få för sig att rösta på McCain ändå. Såna oförklariga saker har ju hänt förr, till exempel när svenska folket röstade fram Carola som vinnare i melodifestivalen (det året med Evighet).

Nu blev det i alla fall som jag hoppats och nu är det bara att vänta och se om Obama kan leva upp till förväntningarna!

Ugly Betty

Har gillat Ugly Betty sen det startade, det är en sån annorlunda idé med en serie som kretsar kring en karaktär som är drygt optimistisk, har tandställning och klär sig som en färgblind tant. Jag har speciellt gillat att hon inte har ändrats, i filmer med fula ankungentema utvecklas alltid huvudpersonen till en vacker svan på slutet (självklart gömmer det sig en jättesnygg, smal tjej bakom ett par glasögon!). Betty har hållit fast vid sin stil.

Men när jag kollade på Ugly Betty ikväll upptäckte jag små små saker som har ändrats. Betty hade till exempel ett par snygga, blåa pumps på sig, iofs tillsammans med gula strumpor och storblommig rosa klänning, men det var ändå ett par snygga skor. Dessutom tycker jag att hennes hår ser annorlunda ut, det är slätare och jämnare, inte lika yvigt som det var från början. Håller dom på att utveckla Betty till en svan i smyg?? När dom tar bort tandställningen och glasögonen så lovar jag att sluta titta på serien!

Obama vs McCain

Okej, jag måste ju bara kommentera presidentvalet. Det är alltså i natt det avgörs om det är Barack Obama eller en fossil som kommer bli den mäktigaste mannen i världen. Jag hoppas och tror på Obama, det sista som behövs är en gammal farbror med inställningen att USA är världens medelpunkt och att resterande av jordens invånare bör anpassa sig efter dem som bestämmer i jättelandet! Okej jag kanske inte har stenkoll på allt vad kandidaterna står för men det kan inte bli bra med ytterligare 4 år av bakåtsträvande republikaner vid makten "over there". Sen verkar Obama som en person med bra värderingar och sund inställning till det mesta.

Jag är ändå osäker på om det kommer räcka hela vägen fram för demokraterna, amerikaner verkar ha konstiga värderingar och moraler så dom kanske röstar på McCain ändå. Får hoppas att dom inser att Obama är det rätta valet!

Håller ni med mej?? Hur tror ni det kommer att gå?? Imorrn vet vi hur det gick och vad det innebär.

Gästbok

Har fått flera önskemål om en gästbok eller liknande där man kan skriva en hälsning till mig utan att behöva kommentera något inlägg. Tycker det är en toppenidé och ska fundera lite över hur det skulle se ut och hur jag ska göra det. Jag är ju numera expert på sånt som har med datorer att göra..... hehe :), men jag behöver nog lite hjälp av Christian: überexperten för att kunna komma igång.

Jag kan i alla fall lova att det kommer, när är dock oklart!! Finns det fler önskemål så vill jag höra alla förslag, så sidan kan bli så bra som möjligt!!

Bror duktig!!

Min duktiga bror har i helgen kört Gotland Grand National (enduro för er som inte vet vad GGN är (motorcykel i skog och terräng där alla kommer i mål grymt leriga för er som inte vet vad enduro är)).

Tobbe (förlåt men för mig kommer du alltid vara Tobbe, inte Torbjörn :) ) är tokduktig och kom på 28:e plats i sin klass, vilket är superbra!! Tiderna finns på http://www.gotlandgrandnational.com tillsammans med en massa annan info om tävlingen.

Jag har aldrig sett honom tävla nån gång, men det skulle vara kul att göra det!! Får se till att vara med nån gång, innan han blir för gammal ;)!

Grattis och många kramar till dig brorsan!!!

Quantum of Solace

Nya Bondfilmen kanske inte behöver någon närmare beskrivning men för den som inte vet så är den en fortsättning på förra filmen Casino Royale vilket är nytt inom Bondfilmerna, dom brukar ju vara självständiga. Bonds flickvän Vesper i förra filmen förrådde honom och dör i slutet och i denna filmen är Bond ute efter hämnd.

Vet inte riktigt vad jag ska säga om den här filmen, det är ju en bondfilm med allt vad det innebär. Men jag kan inte säga att den är nån höjdare direkt. Jag sov mig igenom andra halvan av Casino Royale vilket kanske påverkade känlsan av förvirring jag kände när jag såg Quantum of Solace. Jag fattade inte riktigt hur saker och ting hängde ihop, så jag rekomenderar att man ser om Casino Royale innan man ser denna om man inte kommer ihåg den.

Kan inte säga att Quantum of Solace är bra men den är inte dålig heller. Dessutom är det så mycket diskussioner om filmen och för att kunna hänga med och ha en åsikt bör man ju ha sett den. Det var i alla fall kul att gå på bio och träffa lite folk :)!

Vilken är den bästa CSI-serien?


Omröstningen om vilket CSI-program som är bäst är avslutad och resultaten ser du här ovanför. Kan väl inte direkt säga att det är en rättvisande undersökning som visar hur det verkligen är eftersom det bara var 4 personer som röstade :)

Har lagt ut en ny omröstning för den här veckan, så kom igen om rösta nu, tar ju bara två sekunder!!

Bildproblem

Jag fattar inte varför vissa bilder blir som den nedan!! Blir galen!! Har försökt en massa saker, och har gått igenom alla kod men hittar inget fel... Får be Christian om hjälp tror jag, fast jag gärna vill klara mig själv :)

Svart stig - Åsa Larsson

"I den vinande blåsten på Torneträsks is hittar man en död kvinna i en fiskeark. Hennes ögon är stelfrusna och runt vristen har hon en märklig bandformad brännskada. Vem är hon? Hur har hon hamnat i arken? Kirunapolisen Anna-Maria Mella och Sven-Erik Stålnacke letar efter svar tillsammas med Rebecka Martinsson som efter en lång tids sjukskrivning flyttat tillbaka till Kiruna och börjat arbeta som åklagare. Det visar sig snart att kvinnan på isen inte är det enda offret. Sökandet efter mördaren leder poliserna in i Mauri Kallis bolagssfär, där den laddade relationen mellan uppkomlingen Kallis och överklassyskonen Diddi och Inna Wattrang bildar fond åt ett drama om pengar och makt."

Tredje boken av Åsa Larsson efter Solstorm och Det blod som spillts. Riktigt bra bok!!! Trodde att det var den sista i den här serien, men det verkar som om det ska komma sex böcker totalt, kommer helt klart läsa de övriga oxå, men vet inte om de kommit ut än, tror inte det. Rekommenderar verkligen boken, men läs de andra först!



Det är jag som är kullan:

Jag heter Åsa Lundgren och bor i Ronneby tillsammans med Christian, vår son Kasper och vår hund Maya. Uppväxt i södra Dalarna är jag i hjärta och själ en kulla, men bor sedan januari 2008 i Ronneby, Blekinge.

Jag har kanske inte det mest spännande livet, men jag vill ändå dela med mig av vad som är viktigt i mitt liv just nu. Efter att ha flyttat till Ronneby är det långt till familj och vänner som jag såklart saknar. Det här är ett sätt för mig att hålla kontakten med allihopa på en gång :)


RSS 2.0