Husvisning

Idag har vi varit på husvisning i Bräkne-Hoby (http://www.hemnet.se/beskrivning/698742?r=3). Det är ett hus som är väldigt fint inne, helt renoverat, och det är lagom som första hus tycker jag. Det behövs målas utvändigt, det är väl bara det som man måste göras. Och ett litet staket på framsidan så Maya kan vara lös ute kanske. Christian gillar det oxå men det finns ett problem, och det är att det ligger just i Bräkne-Hoby som Christian anser vara såååååå långt från allt. Jag har inget problem med att bo där och diskussionen är inte över än men det blir kanske svårt att övertala honom, vi får se.  Jag gillar i alla fall huset väldigt mycket och skulle kunna lägga ett bud imorrn, titta gärna på huset och berätta vad ni tycker!

Lite nervös

Imorrn ska jag jobba för första gången på över ett år och jag är lite nervös faktiskt. Ska jobba med att planera nästa läsår, både enskilt och gemensamt i arbetslagen. Jag har inte alls förberett så mycket som jag hade velat, egentligen inget alls :/. Hade tänkt läsa en del böcker och så skulle jag ju programmera en massa och läsa in mig på en del andra saker, nätverk och sånt. Men inget av det är gjort, jag har faktiskt inte ens kollat på kursplanerna för de kurser jag ska undervisa i...

Känns inte helt ok och jag tycker själv att det är dåligt av mig men det är inte så mycket jag kan göra åt det nu så jag får fokusera på jobbet imorrn när jag kommer dit istället. Då kan jag ju göra det fullhjärtat i alla fall.

Snygging!


Kasper somnade på soffan en dag och sov tungt... Christian kunde inte låta bli att ta en bild på honom, och jag förstår varför :)


Det här är jag :)


Det börjar bli lite, lite mer sommar i Ronneby och det är väldigt mysigt i Brunnsparken nu. Så förra helgen var vi ut hela familjen på en skön promenad (Christian ville även kolla hur det gick med blåbären...). Tänkte ni skulle få en bild på mig så att ni kommer ihåg hur jag ser ut där uppe :)
Jag ska till frissan på fredag och jag vet inte riktigt vad jag ska göra så jag kanske ser annorlunda ut då igen, får väl lägga ut ett nytt kort då.


Veckans resultat...

Denna vecka tog jag igen det jag gick upp förra veckan, och lite till :)! -1,3 kg blev veckans resultat! Så nu är det totalt -6,3 kg och jag fick min andra guldstjärna.

Känns som om jag är tillbaka på banan igen nu så jag hoppas att det fortsätter ramla på (eller av kanske jag ska säga) :)

Nästa vecka ska jag jobba och kommer gå på viktväktarnas möte i Karlshamn istället och det är på kvällen så vi får se hur det påverkar resultatet. Kan hända att jag väger mer på kvällen men det kan säkert lika gärna gå åt andra hållet, men jag vill ändå gå på mötet för att inte tappa stinget igen.

Seg lördag

Idag känns som en riktigt seg dag. Det är lördag och jag känner inga som helst krav på att göra nåt speciellt, är ganska skönt men risken finns att jag segar ner mig totalt och blir helt degig. Kanske ska gå en sväng på stan och kika lite i affärer, helt ensam, skulle vara mysigt. Då kanske jag kan gå upp till inredningsbutiken som jag velat besöka hur länge som helst men eftersom den ligger på övervåningen i ett gammalt hus utan hiss så har det inte direkt varit läge när jag haft Kasper med mig :)

Får se vad chefen säger, om det är ok att jag smyger iväg en stund...

Inte bra...

Var på viktväktarna idag igen efter en helt värdelös vecka ur matsynpunkt... och det visade sig på vågen oxå: +0,6kg :(

Men nya tag nu och har börjat skriva in allt jag äter igen, har inte gjort det sen vi blev utan internet men from idag så fyller jag i igen och förhoppningsvis så skärper jag till mig nu och får fart på det hela igen.

SATC 2

Har precis kommit hem från bio, såg Sex and the City 2, ni vet den som blivit totalsågad typ överallt. Jag gick med två kompisar (tjejer såklart) och det var bara tjejer där, förstår faktiskt att killar nog inte gillar filmen men det är så skönt att vara sådär klyschigt, förutsägbart och löjligt tjejig så man tycker SATC är bra, klär upp sig, sminkar sig och fixar håret bara för att gå 50 meter till bion, sitta i mörker i lite mer än två timmar och sedan gå 50 meter hem igen. Kan man inte få vara sån utan att behöva känna sig som en sämre, ofeministisk tjej??

Jag gör i alla fall inte det, jag vet ju att jag är en intelligent och "down to earth" tjej som kan gå och handla på Maxi osminkad och i mjukiskläder utan att bry mig. Jag har intressen som är "otjejiga" och intressen som är "tjejiga". Jag gör det jag tycker känns bäst och det jag vill, det är väl så det ska vara?

Nu ska jag gå och tvätta av mig sminket igen, borsta ut håret och mysa en stund i soffan med min darling innan sovdags!

Oj, oj, oj va längesen!

Vi har varit utan internet hur länge som helst och jag har därför inte bloggat nåt. En massa har hänt men inget världsomvälvande (eller vad det nu heter). Vi har varit hemma i Bengtsbo en sväng kring Kristi flygare bland annat. Det var jättekul att träffa alla och hinna umgås lite, längtar massor efter er :)!

Kasper har hunnit fylla 10 månader, han växer och det händer nya saker hela tiden. Han går med gåvagn och tar sig fram längs väggar och möbler gåendes, annars kryper han. Senaste saker nu är att han kikar under saker, han har kommit på att om något åker under soffan så kan han lägga sig ner på mage och kika efter det.

Jag missade en gång på viktväktarna när jag var i Dalarna och veckan efter så hade jag bara gått ner 1 hg (på 2 veckor!!), ingen höjdare alltså men det hade jag på känn. Förra veckan skulle jag gå men jag och Kasper var på jobbet och hälsade på och det var en kollega som ville tala en del om nästa läsår så vi hann inte tillbaka till Ronneby i tid. När jag var på vägning igår så hade det alltså gått två veckor igen. Jag trodde inte att det skulle ha gått bra eftersom jag inte alls räknat och fyllt i pointsen (jag gör ju det på nätet och det har ju som sagt inte funkat) men det visade sig att det hade gått bra ändå: -1,5 kg! Så totalt -5,7 kg nu, bara 3 hg kvar tills nästa guldstjärna :)! Kommer kanske klara att komma ner till innan-Kasper-vikten tills hans 1-årsdag ändå, är 4,9 kg kvar dit.

I morse åkte Christian till Malmö på konferens och kommer hem på lördag em/kväll så jag, Kasper och Maya är själva hemma. Känns lite konstigt och dagen har känts jättelång idag, men det är ganska skönt att få vara ensam ibland oxå. Jag passar på att laga sån mat som Christian inte tycker om nu när han är borta, idag blev det blomkålssoppa som faktiskt blev riktigt god, kanske kommer recept här på bloggen i framtiden.

Nu ska jag återgå till soffan och mitt glas med Pepsi Max som jag njuter av så här på torsdagskvällen!



Det är jag som är kullan:

Jag heter Åsa Lundgren och bor i Ronneby tillsammans med Christian, vår son Kasper och vår hund Maya. Uppväxt i södra Dalarna är jag i hjärta och själ en kulla, men bor sedan januari 2008 i Ronneby, Blekinge.

Jag har kanske inte det mest spännande livet, men jag vill ändå dela med mig av vad som är viktigt i mitt liv just nu. Efter att ha flyttat till Ronneby är det långt till familj och vänner som jag såklart saknar. Det här är ett sätt för mig att hålla kontakten med allihopa på en gång :)


RSS 2.0