Massa massa prylar

Hur kommer det sig att man på 27 år har hunnit samla på sig så fruktansvärt mycket prylar??? (Och egentligen kan man väl räkna bort minst 10 av de åren). Vi håller på att gå igenom alla kartonger sen flytten och delar upp saker som vi ska spara, saker som ska slängas och saker som ska säljas. Än så länge har vi kommit upp i minst 10 banankartonger med saker som vi ska sälja på loppis i sommar. Det är tallrikar, glas, muggar, skålar, prydnadssaker, böcker m.m. m.m. Vi hoppas att vi ska bli av med allt i vår på loppisen i brunnsparken här i Ronneby. Ska bli sååå skönt!! Prylarna står ju annars bara i kartongerna i förrådet och används inte.

Christian är lite emot att sälja våra saker på loppis, är väl nån principsak, han känner sig väl som nån fattig lodare, men jag tycker att det väl är bättre än att vi ska slänga allt!

Vårsolen!

Vi var ute i solen på långpromenad idag. Det var verkligen superskönt!! Känns att våren är riktigt på G nu. Det har i och för sig varit lite konstigt väder den senaste veckan med snö två morgnar och sen solsken och värme nu i helgen. Klassiskt aprilväder kan man väl säga. Längtar riktigt efter värmen nu, speciellt eftersom jag inte riktigt får igen jackan längre :)Eller jag får igen den men då känns det som om jag tryckt in mig i en stödstrumpa...

Kabeltrassel

Guuuud, vad jag hatar kabeltrassel. Det liksom kryper i hela kroppen och jag vill bara kräkas när jag ser ett nystan med metervis av kablar bakom tv:n eller under skrivbordet eller liknande. Vi har haft ett jättenystan bredvid tv:n sen vi flyttade in men så igår bestämde vi oss för att koppla ihop allt som det ska vara och försöka få till det så bra som möjligt. Tänkte att tar man bara en sak i taget och buntar ihop överflödiga sladdmeter så ska det väl bli ganska organiserat...

Men efter att ha installerat dvd-spelare, surroundljud med 5 högtalare + baslåda, dator, wii, digitalbox och så såklart tv:n så insåg jag att det nog inte kommer bli speciellt lite sladdar trots allt. Men nu ligger det i alla fall bakom tv-bänken så det syns inte.

Man skulle haft allt trådlöst, då skulle man ju slippa en massa sladdar, men sen kanske man skulle vara självlysande efter ett tag oxå :)

Ny omröstning

Ingen har väl missat Tingeling, låten från Melodifestivalen??!! Men vilken version tycker ni är bäst?? Här visas orginalet och russian base-lover remix. Lyssna, njut och bestäm vilken som är bäst!

Orginalet:

Russian base-lover remix:


Diskmaskinen

Nu är äntligen diskmaskinen inkopplad!!! Det har tagit ett antal veckor men nu står den där den ska och alla slangar och sladdar är inkopplade. Iofs så har vi inte provdiskat än eftersom vi inte har någon disk just nu, men det känns riktigt bra i alla fall.

Nu återstår bara problemet med vart vi ska göra av skåpet som vi tagit ut för att få plats med diskmasinen. Vårt förråd är så litet och vi har en massa grejer som skulle behöva förvaras där. Just nu står det på vardagsrumsgolvet där det har stått de senaste veckorna...
Jag blir galen på sånt!!

Ystad till Haparanda

Gert Fylking och Robert Ashberg går emellan Ystad och Haparanda för att sprida information om prostatacancer och varje vecka sänds ett avsnitt på TV8. Första veckans avsnitt sänds från Ronneby. I lördags var dom här och deltog bla i fiskepremiären i Ronnebyån. Så om ni vill se lite bilder från Ronneby så kan ni kika lite. Det är lite långt klipp (54 minuter) men man kan ju skippa vissa saker.


CeBIT

Onsdag till fredag förra veckan var jag till Hannover och besökte ceBIT mässan där. Det är en gigantiskt stor teknik och it-mässa. Vi åkte med eleverna i årskurs tre på it-programmet. Totalt var vi 36 elever och 4 lärare. Det var en kul och intressant resa, men jag var heeeelt slut på fredag kväll när jag tillslut ramlade ner i soffan här hemma!

Mässområdet var otroligt stort, det finns ett 20-tal mässhallar, och det går bussar inom området, så stort är det. Vi kom dit vid halv tio och åkte hem kl 4, då hade vi gått konstant, så det värkte i fötterna ganska rejält. Vi hann inte se allt och missade säkert en massa roliga saker, men fick se mycket oxå!

Diskmaskin!

I lördags var vi och köpte en diskmaskin, äntligen!! Eller jag köpte en diskmaskin, det var jag som ville ha en och det var alltså jag som betalade den oxå. Efter mycket om och men valde vi en Siemens i lagom prisklass och vi var nöjda. Men har vi installerat den?? Nej...

När vi kom hem från Elgiganten så hade diskmaskinen läckt vatten??? Den NYA diskmaskinen hade läckt vatten, hur funkar det?? Dessutom har inte Elgiganten några direktnummer till sina butiker utan de har bara ett gemensamt kundtjänstnummer, som såklart inte hade öppet i helgen!!! Jag höll på att bli galen!!

Så nu har vi en diskmaskin som vi inte vågar använda står på vardagsrumsgolvet, jättekul!!

Men en diskmaskin har jag i alla fall :)



Det är jag som är kullan:

Jag heter Åsa Lundgren och bor i Ronneby tillsammans med Christian, vår son Kasper och vår hund Maya. Uppväxt i södra Dalarna är jag i hjärta och själ en kulla, men bor sedan januari 2008 i Ronneby, Blekinge.

Jag har kanske inte det mest spännande livet, men jag vill ändå dela med mig av vad som är viktigt i mitt liv just nu. Efter att ha flyttat till Ronneby är det långt till familj och vänner som jag såklart saknar. Det här är ett sätt för mig att hålla kontakten med allihopa på en gång :)


RSS 2.0