Marinmuseum

Idag var jag och Christian till Marinmuseum i Karlskrona och var lite kulturella för omväxlings skull. Var ganska så intressant även om det var mycket vi bara gick förbi efter ett snabbt ögonkast.

Roligast är ju sådana saker där man får prova på saker själv som här då vi spanade in vår bil på parkeringen med ett periskop :)


Det är gratis inträde t o m 30 april så vi passade på innan dess, man får ju inte vara dum ). Är man lite intresserag av gamla skepp, ubåtar och sånt så är det absolut värt ett besök!

Återanvänd disney



Tydligen har Disney återanvänt en hel del av sina filmer :). Känns lite trist, disneyälskare som jag är. Men blir oxå förvånad över hur någon haft tiden och orken till att ta reda på det här och sätta samman den här filmen. Den personen behöver kanske skaffa ett jobb eller nåt :)

Magen växer!

Jag tycker att min mage växer från dag till dag nu! Den är hård och står rakt ut, och det kommer ju bara bli värre (eller bättre, beror ju på hur man ser det). Det är mer aktivitet därinne oxå, mestadels på kvällarna när jag gått och lagt mig. Då sätter den lilla igång och gör kullerbyttor och trippel saltomotaler (hur stavar man till det?).

Tycker själv nu att det är helt uppenbart att jag är gravid men folk vågar inte fråga rakt ut ännu :) är väl rädda att göra bort sig..

Kan nog inte riktigt fatta att magen kommer bli minst dubbelt så stor, hur ska det gå till liksom?? tycker ju den är så spänd redan! Kroppen är ju fantastisk!

Vårpromenad

Igår var hela familjen ute på en skön lång vårpromenad i brunnsskogen. Vädret hade kunnat vara lite bättre, det regnade lite lätt ett tag och solen var inte framme, men det var ändå skönt ute och vi fick massa frisk luft. Christian tog lite bilder på fina blommor (vitsippor, blåsippor, påskliljor m.m.) som han alltid gör på sommar halvåret. Det blir jättefina bilder och han är duktig på det, men jag tror vi har typ 1000 foton på olika blommor nu :)


Han tog den här på en gärdesgård oxå som blev riktigt fin tycker jag, så den delar jag med mig av.


Bilder på min mage har blivit efterfrågade men än så länge har vi inga, men på den här bilden från promenaden så syns det lite i alla fall.

Ska försöka komma ihåg att ta fler kort och lägga ut, men håll till godo med den här så länge :)


Examen!

Idag fick jag mitt examensbevis!!! Nu är jag alltså officiellt behörig lärare!!! Känns helt otroligt skönt, jag är äääntligen klar med min utbildning och jag har det på papper att jag är utbildad för det jobb jag utför varje dag!

Christian har en ego-vägg där han har sina examensbevis och certifieringar för olika datasaker typ microsoft office och episerver och sånt. Nu kan jag påbörja min egna lilla egovägg med mitt examensbeviset :)
Kommer kanske se ynkligt ut bredvid hans typ 8 olika diplom, men det är ju en början!

All denna hockey...

Nu är jag sjukt trött på hockey!! Slutspelet i elitserien är ju i slutskedet, idag spelas den 3:e finalmatchen av 7. Christian håller på Färjestad och dom är i final mot HV71 så ni kan ju tänka er vad som visas på tv hemma hos oss idag..

Jag kan oxå tycka att det är kul att kolla på hockey men nu har det varit för mycket!! Ska bli såååå skönt när det äntligen är slut på det! Tyvärr så drog ju allsvenskan igång igår, så nu blir det säkert en del fotboll istället :(

När Christian fyllde år i januari fick han i present av mig att jag skulle betala för de sportkanaler han ville ha i ett år, så att han skulle kunna få se elitseriehockey och en del NHL-hockey på tv. Jag tyckte att det var en jättebra present eftersom Christian kännt länge att han velat ha det men tyckt att det kostar för mycket, att det varit onödigt. "Ååå, va snäll jag var nu" tänkte jag!

Men jag börjar ångra mig!! Jag skulle kunna kasta ut tv:n ibland när det är för mycket hockey!! Men jag får väl helt enkelt skylla mig själv...

Ja, jag är gravid :)

Vissa av er visste kanske inte det så jag förstår att ni reagerade :). Pluppen är beräknad till den 28:e juli så jag jobbar denna terminen ut och nästa läsår blir jag hemma och är mammaledig. Så är väl i alla fall tanken. Jag mår jättebra och njuter av att vara gravid även om jag tycker att det är svårt med kläder, jag vill ju ha någorlunda "fina" kläder på jobbet men det finns inte så mycket, i alla fall har jag inte hittat så mycket. Ska försöka shoppa lite under påsklovet.

Magen växer och frodas men är inte jättestor ännu. Känner mig inte direkt begränsad av att jag har nån gravidmage jag kan göra i stort sett samma saker som vanligt fortfarande.

Så nu vet ni allihopa, visst är det roligt!! Vi är i alla fall superglada!

Cool straff

Igår spelade Sverige landskamp i hockey mot Schweiz i Karlskrona som avgjordes på straffar (till Sveriges fördel i fall nån undrar). Nu undrar ni säkert varför jag skriver om det här, så himla kul tycker väl inte jag att det är med en träningsmatch i hockey??

Det jag vill dela med mig av är den ascoola straff som Linus Omark lade som första straffskytt!! Jag har ju aldrig spelat hockey och kan knappt stå på ett par skridskor men till och med jag förstår att det här är helt sjukt att han bara vågar sig på det och att han lyckas!! Titta och njut!

kurviga.com

Idag har jag snubblat över en ny webbshop: kurviga.com (http://kurviga.com/) Det är en tjej som tar hem kläder från USA som är gjorda för lite större och kurviga tjejer. Just nu känns det inte direkt som läge för mig att beställa saker men jag ska helt klart spara länken som bokmärke och kolla in sidan sen när jag går tillbaka till mitt vanliga jag. För även om jag hoppas att gå ner en del efter graviditeten så kommer jag ju alltid ha kvar min kropp som ju är kurvig av naturen!

Vårsol!!

Det är sånt sjukt underbart väder här nere nu!! Solen skiner och det är supervarmt på dagarna, och så är det ju ljusare på kvällarna så det känns nästan som sommar! Längtar nu tills man kan sitta ute i nån park med maya och läsa en bok eller nåt!

Om ett par dagar får jag påsklov, ska bli riktigt skönt att få vara lite ledig igen. Har varit mycket nu med mentorsskapet i skolan och möten med föräldrar och sånt. Mycket man inte får lära sig på högskolan!!!

Sen håller jag för fullt på med nationella proven i engelskan både i a- och b-kurserna och det kräver ju lite det oxå. Även det en sak man inte fick lära sig speciellt mycket om på högskolan (betyg och bedömning). Jag märker mer och mer vad jag saknar från min utbildning, man borde egentligen göra en utvärdering av sin utbildning efter att man jobbat ett tag.

Vart lite allt möjligt i det här inlägget, ursäkta mitt ostrukturerade bloggande!!!



Det är jag som är kullan:

Jag heter Åsa Lundgren och bor i Ronneby tillsammans med Christian, vår son Kasper och vår hund Maya. Uppväxt i södra Dalarna är jag i hjärta och själ en kulla, men bor sedan januari 2008 i Ronneby, Blekinge.

Jag har kanske inte det mest spännande livet, men jag vill ändå dela med mig av vad som är viktigt i mitt liv just nu. Efter att ha flyttat till Ronneby är det långt till familj och vänner som jag såklart saknar. Det här är ett sätt för mig att hålla kontakten med allihopa på en gång :)


RSS 2.0